Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 22
  Drukuj  
Autor Wątek: Raki w akwarium  (Przeczytany 326335 razy)
DawidK1
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #105 : Grudzień 15, 2009, 11:46:05 »

Mam pytanie tu piszecie  o rakach a u nas w zoologicznym widziałem kraba kosztował 15zł. i nie wiem czy mogę go trzymać z żółwiem w akwarium 50l. a potem w 300l. bo się nie znam a i nie pisało nazwy tylko krab był dość duży czerwony mieszkam w okolicach Oświęcimia i nie ma u nas raków i tego typu stworzeń czy ten krab mógłby być jeśli nie to może by mi się udało zamówić jakiegoś raka tylko jakiego? najlepszego dla początkującego?? jakbym już zrobił to akwarium 300l to to akwarium 50l. bym miał na jakieś raczki co polecacie i jakie inne stworzenia mogą być z nim np. krewetki pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #106 : Grudzień 15, 2009, 14:34:27 »

Rak/krab i żółw odpada pouszkadzały by się nawzajem... sam miałem sporego czerwonolicego i wpuściłem do niego dawno temu raka pręgowanego... zostały pancerzyki reszte żółwik wszamał, żółw i krewetki też odpada, potraktuje je jak pokarm... natomiast co do raków/krabów i krewetek niewiem, ale nie ryzykowałbym...

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #107 : Grudzień 15, 2009, 19:00:38 »

ja trzymam raki z krewetkami i nie robią sobie krzywdy. Mój rak papuaski mieszka w akwarium z Red Cherry, a rak morelowy z red cherry, amano i atya gobonesis.

Krab, którego widziałeś, to najprawdopodobniej krab tęczowy. nigdy nie hodowałem krabów więc nie mam na ich temat nic do powiedzenia. poza tym ten wątek poświęcony jest rakom a nie krabom.

donkamillo
Nowy
*

« Odpowiedz #108 : Grudzień 29, 2009, 12:53:08 »

Koledzy czy raki np. błotne są objęte ochroną na stawach hodowlanych ? Ponieważ mój dziadek posiada kilkanaście stawów a raków jest tam bardzo wiele  wiele od 1cm do 10 cm i są bardzo ładne i chciałbym takiego do akwarium lecz nie wiem co do tego przepisy.
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #109 : Grudzień 29, 2009, 13:26:28 »

Rak błotny jest pod ochroną i już i tego nie zmienisz  Wink.
Pocieszę Cię. Obawiam się, że w tamtych stawach jest rak pręgowany, a nie błotny i on nie jest chroniony, a jest zwalczanym intruzem.
donkamillo
Nowy
*

« Odpowiedz #110 : Grudzień 29, 2009, 16:33:07 »

Rak błotny jest pod ochroną i już i tego nie zmienisz  Wink.
Pocieszę Cię. Obawiam się, że w tamtych stawach jest rak pręgowany, a nie błotny i on nie jest chroniony, a jest zwalczanym intruzem.

Dzięki
Akwarysta14
Nowy
*

« Odpowiedz #111 : Grudzień 29, 2009, 17:57:40 »

Ja posiadam raka marmurkowego jest bardzo spokojny lecz rośliny zostały doszczętnie przez niego zlikwidowane.
Z dobrej strony napisze że rak ten żyje z krewetkami red cherry,anatome helenami i gupikami i wszystkie mają się dobrze.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2009, 18:33:40 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #112 : Styczeń 02, 2010, 18:04:16 »

Dziś do mojego akwarium przybył rak pauaski , rak jest kaleką niestety  Undecided (ale trudno znaleźć w sklepie raka w dobrym stanie  Lips Sealed ) , brakuje mu jednego szczypca   Lips Sealed  stracił go prawdo podobnie w potyczce z którymś z krabów z którymi był trzymany w jednym akwarium(masakra  Shocked ) uratowałem biedaka i mam nadzieje że odrośnie mu ten utracony szczypiec podczas wylinki , narazie dałem mu banana i zjadł go z taką zawziętością jak by go z miesiąc głodzili  Wink.
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #113 : Styczeń 02, 2010, 18:48:15 »

Dziś do mojego akwarium przybył rak pauaski , rak jest kaleką niestety  Undecided (ale trudno znaleźć w sklepie raka w dobrym stanie  Lips Sealed ) , brakuje mu jednego szczypca   Lips Sealed  stracił go prawdo podobnie w potyczce z którymś z krabów z którymi był trzymany w jednym akwarium(masakra  Shocked ) uratowałem biedaka i mam nadzieje że odrośnie mu ten utracony szczypiec podczas wylinki , narazie dałem mu banana i zjadł go z taką zawziętością jak by go z miesiąc głodzili  Wink.
Shocked Rak i krab razem w akwarium Lips Sealed Byle twój rak nie zgine jak mój  Sad

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
BartekTZR
Nowy
*

« Odpowiedz #114 : Styczeń 03, 2010, 13:34:02 »

Mam pytanie
Czy jesli moim rakom  (Procambarus clarkii) bede dawal za duzo pokarmów miesnych to jakie bedą tego konsekwencje?
Akwarysta14
Nowy
*

« Odpowiedz #115 : Styczeń 04, 2010, 18:47:27 »

Nic nie powinno się stać lecz pamiętaj,że ten rak potrzebuje dość urozmaiconego pokarmu zarówno  mięsnego jak i roślinnego.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #116 : Styczeń 04, 2010, 22:15:23 »

Mam pytanie
Czy jesli moim rakom  (Procambarus clarkii) bede dawal za duzo pokarmów miesnych to jakie bedą tego konsekwencje?
Mogą chorować na schorzenia układu pokarmowego, spowodowane brakiem substancji balastowych w pokarmie. Mogą mieć problemy z linieniem oraz chorować na gigantyzm.

BartekTZR
Nowy
*

« Odpowiedz #117 : Styczeń 05, 2010, 15:04:00 »

A co to ten gigantyzm?
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #118 : Styczeń 05, 2010, 16:54:50 »

Z wiki.
http://www.google.co.uk/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=HPEA,HPEA:2008-37,HPEA:en&q=gigantyzm

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
BartekTZR
Nowy
*

« Odpowiedz #119 : Styczeń 05, 2010, 19:04:01 »

Dzieki,to wole niech moje raczki bedą lekko wegetarianinami..

Apropo,ile litrow wody powinno przypadac na jednego raka?
Ew.Jakie wymiary podloza?

Bo teraz sie obawiam ze 3 raki na 60l to troche za duzo,choc raki są male..
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 22
  Drukuj  

Skocz do: