Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Modelik żelazny  (Przeczytany 7127 razy)
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Luty 04, 2009, 20:48:01 »

dwight 18 widziales kiedys rzeke ? - jesli tak to wrzucony smiec na pierwszym kilometrze za jakis czas bedzie przy ujsciu.

a wiesz że są też takie rzeki jak stojące?  Nie przedstawiajcie amazonki jako jeden wielki śmietnik  Undecided
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Luty 04, 2009, 20:50:34 »

Nasza (ludzka wina ) ze jednak kazda woda to juz smietnik  Wściekły Amazonka nie jest wyjatkiem - przykro mi

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Luty 04, 2009, 20:53:21 »

Nasza (ludzka wina ) ze jednak kazda woda to juz smietnik   Amazonka nie jest wyjatkiem - przykro mi

nie wierze że w amazonce nie ma już czystych miejsc to w takim razie gdzie kręcą te filmy na youtubie czy animal planet? na tych filmach amazonka jest czyściutka i w pełni naturalna.
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #33 : Luty 04, 2009, 21:16:03 »

A na reklamach bielizny wszystkie kobiety są zgrabne,szczupłe, powyżej 180cm i mają obfity biust Wink
Wybiera się jakiś typ  idealny, to co chcemy zobaczyć. W ogóle często fotografia cyfrowa na profesjonalnym poziomie dąży do wyidealizowania obiektów. Myślę,że podobnie jest z filmami.
Piramidy w Gizie też nie są takie majestatyczne..wokół gwar i turyści.
Ale pewnie są też dziewicze miejsca w Puszczy Amazońskiej, nie przeczę. Niemniej bardzo często widzimy to,co chcemy zobaczyć..
Wydaje mi się,żę to ogólna maniera filmów przyrodniczych. Najpierw pokazywanie piękna a na końcu"ku przestrodze" zniszczenie, problemy ekologiczne itp. Poza tym np. filmy National Geographic są do przesady emocjonalne i plastyczne  (te ich zwroty typu"krwiożercza mrówka tryumfalnie wraca do swojego królestwa")

ps. czy rzeki stojące to takie rzeczki które stoją czy po prostu powoli płyną? Wink Bo ja słyszałam o wodach stojacych ( jeziora, zapory) i płynących (rzeki ,strumienie)
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 21:23:18 wysłane przez Atria_C » Zapisane

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: