Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Mieszał ktoś tanganiekę z amazonią?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mieszał ktoś tanganiekę z amazonią?  (Przeczytany 1632 razy)
perfectmen87
Zainteresowany
**

« : Styczeń 25, 2009, 23:12:03 »

Mam zbirnik 450 litrów i tak się zastanawiam co tam chodować może jakieś ciekawe pomysły?
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2009, 23:14:32 »

Człowieku z takim litrażem to masz ********* pole do popisu. Napisz nam co byś chciał albo co ci się podoba.

Wygwiazdkowałam. Proszę liczyć się ze słowami.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 13:45:35 wysłane przez Emi » Zapisane

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
perfectmen87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2009, 23:52:10 »

Wiem i dlatego musze to ostro przemyśleć. Tak mi chodzi cały czas po głowie arowana znajomy mi polecił murenę słodkowodną ale trzymac taki zbiornik dla 2-3 dużych ryb i praktycznie bez roślin to niebardzo:/
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #3 : Styczeń 27, 2009, 00:18:27 »

Dla arowany za małe,murena słodkowodna czyli Gymnothorax tile słodkowodna jest tylko z nazwy potrzebuje dodatku soli do wody,4 łyżki stołowe na 10 l wody pH 7,5-8,5.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 27, 2009, 09:40:54 »

Zupełnie poroniony pomysł. Zupełnie inne warunki...inne parametry wody i inne wymagania dla ryb.
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 27, 2009, 11:50:24 »

Tanganika z Amazonką? Wow, a jak widzisz takie połączenie? Bo ja nie widzę..
Skąd taki pomysł?<pytam poważnie>
Co do arowan to bardzo duże i silne ryby, widziałam je w zbiorniku 1000l - i wydawał się zbyt mały....

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
perfectmen87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 27, 2009, 17:28:45 »

Arowane chchiałem od małego powinna troche skarłowacieć a jak nie to będzie dobry obiad:)
Pomysł stąd że podoba mi się i to i to wiem że różni się woda i będzie problem z roślinami do tego coś mi woda kranowa nie pasuje do malawi bo kiedyś wpuszczałem do 2-setki skalary i pielęgniczki to padały. Pewnie trzeba ph troche podbić do góry
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2009, 19:49:45 »

Przecież arowany, skalary i pielęgniczki mają skrajnie inne wymagania niż ryby z jeziora malawi  Roll Eyes

Skarłowaciała ryba to chora ryba. Pamiętaj o tym.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Chudy89
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Styczeń 27, 2009, 22:12:40 »

Fajny pomysł:D Dorzućmy jeszcze duże stado brzanek sumatrzańskich żeby coś z Azji było, pare tęczanek jako akcent Australijski, a na sam koniec jakąś rybe drapieżną żeby z tym zrobiła porządek. Będę orginalny i napisze, że nie piranie ale Sandacza albo Szczupaka:D. Przepraszam za sarkazm, i ironie ale nie mogłem się powstrzymać:D Moim zdaniem dużo zależy od wody jaka masz. U mnie czeka np zbiornik 300l na założenie ale tam prawdopodobnie będzie Tanganika, albo malawi a to dlatego ze mam wode twarda u siebie. Chociaz marzy mi sie Amazonia...
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Styczeń 28, 2009, 00:15:44 »

Jak już wspólnie doszliśmy do wniosku nie ma co szaleć. Zastanów się co Ci się bardziej podoba. Nie tylko dla ryb ale i dla Ciebie będzie lepij jeśli zdecydujesz się jeden biotop. Będziesz miał mniej pracy i problemów. Mi osobiście bardziej podoba się Amazonia.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Pyszczakos
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Luty 03, 2009, 14:22:46 »

na twoim miejscu zrobił bym ogromna  chodowlę pyszczaków  kocham te rybcie xD albo Pare pirrani   chociaż ja stawiam na pyszczaki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: