Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: ziomy111 120l :)  (Przeczytany 6824 razy)
ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« : Styczeń 26, 2009, 15:51:16 »

O to moje akwa 120l Smiley
Wymiary:

80x35x45

Obsada:

7 Neonów inessa
1 skalar
4 zeberki(tymczasowo do wyrośnięcia)
2 zbrojniki złote
3 Kirysy
2 Danio pręgowany

Roślinki:

Enchinodorus Marble Queen
Dracena sanderiana-white
Bacopa monieri
Zwartka Malajska
Kabomba
Nurzaniec(trzczcina Wink )

Zdjęcia:

Co prawda robione telefonem... niby 5 mega ale i tak lipa ;P
Stan na wczoraj czyli 25.01.2009

Rośliny zostały posadzone w sobote wieczorem (24.01.2009) a bimbrownia została uruchomiona w niedziele Wink(25.01.2009)
Piszcie co sądzicie:D
Jutro mam zamiar pare kamomb dokupić ostatnio w sklepie mieli tylko 2 Wink
A w niedalekiej przyszłości zmienić tło na niebieskie ew. czarne<papa>
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 16:13:54 wysłane przez Seboos » Zapisane

Akwa 120l:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=20908.0
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
Czyli wszystkie wkrótce po "remoncie" Wink
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2009, 16:03:53 »

akwa na 2 mało roślin,fatalna tapeta i w ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik...
umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia Roll Eyes     
ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2009, 16:10:21 »

fatalna tapeta umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia
napisałem, że wymienie tapete + nie moge teraz wyczyścić dolnej części z glonów, gdyż jest to zagrożenie dla szafki (za bardzo się rusza) nowa już się robi, czekam tylko na dostawę.
akwa na 2 mało roślin
napisałem, że dopiero w sobote kupiłem, chyba że nie umiejsz czytać Huh
ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik...
dlaczego?

Akwa 120l:
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 26, 2009, 16:22:20 »

fatalna tapeta umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia
napisałem, że wymienie tapete + nie moge teraz wyczyścić dolnej części z glonów, gdyż jest to zagrożenie dla szafki (za bardzo się rusza) nowa już się robi, czekam tylko na dostawę.
akwa na 2 mało roślin
napisałem, że dopiero w sobote kupiłem, chyba że nie umiejsz czytać Huh
ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik...
dlaczego?

ja tylko oceniam zdjęcia i ci mówie że jest za mało roślin .

dlaczego?

takie wrażenie. Przyczynia się do tego ten kamień po lewej wygląda jak kawałek betonu ten po prawej też nie lepszy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 16:26:57 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2009, 16:31:09 »

ja tylko oceniam zdjęcia i ci mówie że jest za mało roślin .
jasne rozumiem  Smiley ale one są w akwa dopiero od soboty, bimbrownia działa od wczoraj to one z dnia na dzień nie urosną Cheesy
Przyczynia się do tego ten kamień po lewej wygląda jak kawałek betonu ten po prawej też nie lepszy.
Dobra przy pierwszej możliwej okazji zmienię ich miejsce/ukryje.
Dzięki za to o tych kamieniach bo miałem do nich mieszane uczucia Wink Mam do tego po lewej zamiar dać więcej kabomb, tak żeby trochę go "ukryć". Ale najpierw niech roślinki zaczą rosnąć Cheesy nie dzielmy skóry na niedźwiedziu  Tongue

Akwa 120l:
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2009, 16:31:54 »

akwa na 2 mało roślin,fatalna tapeta i w ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik...
umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia Roll Eyes     

Też miałem takie opinie(obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje) o moim akwa i staram się robić co mogę życzę ci powodzenia w akwarystyce i sobie również. Zdjęcia faktycznie jak na tel 5Mpix cieniutkie.

Pozdrawiam i powodzenia

ps. czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest skalar ?? a nie ma go w odsadzie ( a to małe akwa dla niego )

sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2009, 16:33:33 »

ps. czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest skalar ?? a nie ma go w odsadzie ( a to małe akwa dla niego )

sry jest nie doczytałem

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 26, 2009, 16:34:46 »

jest w obsadzie
ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2009, 16:35:39 »

umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia      

Też miałem takie opinie(obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje) o moim akwa i staram się robić co mogę życzę ci powodzenia w akwarystyce i sobie również. Zdjęcia faktycznie jak na tel 5Mpix cieniutkie.

Pozdrawiam i powodzenia

nie wydaje Ci się, jest on na razie tutaj, aż do momentu gdy nie stanie 960l(nie chce go dawać do dorosłych zeber, które są w czasie tarła)
Zdjęcia faktycznie jak na tel 5Mpix cieniutkie.
no to tylko telefon a nie aparat Wink ale postaram się potem dodać nowe, z aparatu...
(obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje)
to oczywiste, ale nie będę kupować roślin za 200zł i mieć "gotowca", wole poczekać, aż urosną. Większa satysfakcja Cheesy

Akwa 120l:
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2009, 17:22:50 »

to oczywiste, ale nie będę kupować roślin za 200zł i mieć "gotowca", wole poczekać, aż urosną. Większa satysfakcja

ale te rośliny nawet jak się rozrosną to akwarium nie będzie o wiele lepsze bo jest ich po prostu za mało  Roll Eyes
ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #10 : Styczeń 26, 2009, 17:53:59 »

ale te rośliny nawet jak się rozrosną to akwarium nie będzie o wiele lepsze bo jest ich po prostu za mało 
zobaczymy Wink nie uprzedzajmy faktów. Good ! A tak jak koleżanka powiedziała
(obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje)
przecież nie dam do np. pawiookich roślinek Wink Ty wolisz mocno zalesione a ja wole umiarkowanie. Nie mówię, że w Twoim jest za dużo roślin. Ale dzięki za szczerą opinię, każda jest cenna. papa

Akwa 120l:
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Styczeń 26, 2009, 18:26:19 »

przecież nie dam do np. pawiookich roślinek  Ty wolisz mocno zalesione a ja wole umiarkowanie. Nie mówię, że w Twoim jest za dużo roślin. Ale dzięki za szczerą opinię, każda jest cenna.

co tu mają pawiookie do rzeczy? to nie ty masz woleć tylko ryby a im więcej roślin tym one czują się lepiej[oczywiście bez przesady] a zresztą rób jak chcesz ale nie licz na to że to akwarium spodoba się komuś na forum.
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Styczeń 26, 2009, 18:46:50 »

Ta roślina po środku akwarium nie wygląda mi na akwariową Wink

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Styczeń 26, 2009, 19:04:17 »

Ta roślina po środku akwarium nie wygląda mi na akwariową Wink

Z pewnoscia nie jest akwariowa, to dracena
 http://www.superogrod.pl/encfoto_redakcja/DracenaLemon.jpg

Fototapeta - ochydka, kamienie jak z nedznej budowy,zwir gruby, szyby obrzydliwie brudne   Tongue Tongue Tongue
Ja tez mam slabe fotki, ale to co Ty pokazujesz - to obraz nedzy i rozpaczy - i foty i to co na fotach
wczoraj rosliny posadzone - dzis juz ryby ? A parametry mierzone ? Kiedy akwa zalane ?
Do tego szafka ruchoma - Twoja podloga to betka, ale ryby  Wściekły Wściekły Wściekły
Oceny nie wystawie bo musialabym minusowa
Jesli czekasz az Ci sie rosliny rozrosna to i z wpuszczeniem ryb powinienes poczekac. Bo rosliny to nie tylko ozdoba !!!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 19:07:23 wysłane przez gina2006 » Zapisane

ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #14 : Styczeń 26, 2009, 19:12:19 »

Co myślisz że jak dałem rośliny wczoraj to też ryby?Cheesy troche logiki ludzie zakładałem wcześniej temat jak to zrobić bez wymiany podłoża Tongue
co tu mają pawiookie do rzeczy? to nie ty masz woleć tylko ryby a im więcej roślin tym one czują się lepiej[oczywiście bez przesady] a zresztą rób jak chcesz ale nie licz na to że to akwarium spodoba się komuś na forum.
też się pytałem o pawiookie w innym dziale, bo mam ale jak ludzie nie myślicie, nie kojarzycie faktów to co zrobie Wink na innych forach/portalach się połapali i nie było problemu z fototapetą itp. napisałem co trzeba, trzeba czytać wątki, napisałem że nie jestem w stanie teraz wyczyścić glonów do końca. Wszystko na te wasze problemy jest napisane, wytłumaczone a Wy się dalej czepiacie. Temat nie jest długi co innego gdyby miał z 5-6 stron to rozumiem ale 1?

Akwa 120l:
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: