ziomy111
Zainteresowany
Pterophyllum altum
|
|
« : Styczeń 26, 2009, 15:51:16 » |
|
O to moje akwa 120l Wymiary:80x35x45 Obsada:7 Neonów inessa 1 skalar 4 zeberki(tymczasowo do wyrośnięcia) 2 zbrojniki złote 3 Kirysy 2 Danio pręgowany Roślinki:Enchinodorus Marble Queen Dracena sanderiana-white Bacopa monieri Zwartka Malajska Kabomba Nurzaniec(trzczcina ) Zdjęcia:Co prawda robione telefonem... niby 5 mega ale i tak lipa ;P Stan na wczoraj czyli 25.01.2009 Rośliny zostały posadzone w sobote wieczorem (24.01.2009) a bimbrownia została uruchomiona w niedziele (25.01.2009) Piszcie co sądzicie:D Jutro mam zamiar pare kamomb dokupić ostatnio w sklepie mieli tylko 2 A w niedalekiej przyszłości zmienić tło na niebieskie ew. czarne<papa>
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 16:13:54 wysłane przez Seboos »
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2009, 16:03:53 » |
|
akwa na 2 mało roślin,fatalna tapeta i w ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik... umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia
|
|
|
|
|
|
|
ziomy111
Zainteresowany
Pterophyllum altum
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2009, 16:10:21 » |
|
fatalna tapeta umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia napisałem, że wymienie tapete + nie moge teraz wyczyścić dolnej części z glonów, gdyż jest to zagrożenie dla szafki (za bardzo się rusza) nowa już się robi, czekam tylko na dostawę. akwa na 2 mało roślin napisałem, że dopiero w sobote kupiłem, chyba że nie umiejsz czytać ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik... dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeń 26, 2009, 16:22:20 » |
|
fatalna tapeta umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia napisałem, że wymienie tapete + nie moge teraz wyczyścić dolnej części z glonów, gdyż jest to zagrożenie dla szafki (za bardzo się rusza) nowa już się robi, czekam tylko na dostawę. akwa na 2 mało roślin napisałem, że dopiero w sobote kupiłem, chyba że nie umiejsz czytać ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik... dlaczego? ja tylko oceniam zdjęcia i ci mówie że jest za mało roślin . dlaczego? takie wrażenie. Przyczynia się do tego ten kamień po lewej wygląda jak kawałek betonu ten po prawej też nie lepszy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 16:26:57 wysłane przez dwight 18 »
|
|
|
|
|
ziomy111
Zainteresowany
Pterophyllum altum
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2009, 16:31:09 » |
|
ja tylko oceniam zdjęcia i ci mówie że jest za mało roślin . jasne rozumiem ale one są w akwa dopiero od soboty, bimbrownia działa od wczoraj to one z dnia na dzień nie urosną Przyczynia się do tego ten kamień po lewej wygląda jak kawałek betonu ten po prawej też nie lepszy. Dobra przy pierwszej możliwej okazji zmienię ich miejsce/ukryje. Dzięki za to o tych kamieniach bo miałem do nich mieszane uczucia Mam do tego po lewej zamiar dać więcej kabomb, tak żeby trochę go "ukryć". Ale najpierw niech roślinki zaczą rosnąć nie dzielmy skóry na niedźwiedziu
|
|
|
|
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2009, 16:31:54 » |
|
akwa na 2 mało roślin,fatalna tapeta i w ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik... umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia Też miałem takie opinie (obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje) o moim akwa i staram się robić co mogę życzę ci powodzenia w akwarystyce i sobie również. Zdjęcia faktycznie jak na tel 5Mpix cieniutkie. Pozdrawiam i powodzenia ps. czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest skalar ?? a nie ma go w odsadzie ( a to małe akwa dla niego )
|
|
|
|
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2009, 16:33:33 » |
|
ps. czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest skalar ?? a nie ma go w odsadzie ( a to małe akwa dla niego )
sry jest nie doczytałem
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeń 26, 2009, 16:34:46 » |
|
ps. czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest skalar ?? a nie ma go w odsadzie ( a to małe akwa dla niego ) jest w obsadzie
|
|
|
|
|
|
|
ziomy111
Zainteresowany
Pterophyllum altum
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2009, 16:35:39 » |
|
akwa na 2 mało roślin,fatalna tapeta i w ogóle ten zbiornik przypomina mi śmietnik... umył byś chociaż szyby przed zrobieniem zdięcia
Też miałem takie opinie(obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje) o moim akwa i staram się robić co mogę życzę ci powodzenia w akwarystyce i sobie również. Zdjęcia faktycznie jak na tel 5Mpix cieniutkie.
Pozdrawiam i powodzenia
ps. czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest skalar ?? a nie ma go w odsadzie ( a to małe akwa dla niego ) nie wydaje Ci się, jest on na razie tutaj, aż do momentu gdy nie stanie 960l(nie chce go dawać do dorosłych zeber, które są w czasie tarła) Zdjęcia faktycznie jak na tel 5Mpix cieniutkie. no to tylko telefon a nie aparat ale postaram się potem dodać nowe, z aparatu... (obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje) to oczywiste, ale nie będę kupować roślin za 200zł i mieć "gotowca", wole poczekać, aż urosną. Większa satysfakcja
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2009, 17:22:50 » |
|
to oczywiste, ale nie będę kupować roślin za 200zł i mieć "gotowca", wole poczekać, aż urosną. Większa satysfakcja ale te rośliny nawet jak się rozrosną to akwarium nie będzie o wiele lepsze bo jest ich po prostu za mało
|
|
|
|
|
|
|
ziomy111
Zainteresowany
Pterophyllum altum
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 26, 2009, 17:53:59 » |
|
ale te rośliny nawet jak się rozrosną to akwarium nie będzie o wiele lepsze bo jest ich po prostu za mało zobaczymy nie uprzedzajmy faktów. A tak jak koleżanka powiedziała (obsadz jeszcze troche roślinami .sorry ale mi się nie podoba ,lecz o gustach sie nie dyskutuje) przecież nie dam do np. pawiookich roślinek Ty wolisz mocno zalesione a ja wole umiarkowanie. Nie mówię, że w Twoim jest za dużo roślin. Ale dzięki za szczerą opinię, każda jest cenna.
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 26, 2009, 18:26:19 » |
|
przecież nie dam do np. pawiookich roślinek Ty wolisz mocno zalesione a ja wole umiarkowanie. Nie mówię, że w Twoim jest za dużo roślin. Ale dzięki za szczerą opinię, każda jest cenna. co tu mają pawiookie do rzeczy? to nie ty masz woleć tylko ryby a im więcej roślin tym one czują się lepiej[oczywiście bez przesady] a zresztą rób jak chcesz ale nie licz na to że to akwarium spodoba się komuś na forum.
|
|
|
|
|
|
|
CyFer
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeń 26, 2009, 18:46:50 » |
|
Ta roślina po środku akwarium nie wygląda mi na akwariową
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #13 : Styczeń 26, 2009, 19:04:17 » |
|
Ta roślina po środku akwarium nie wygląda mi na akwariową Z pewnoscia nie jest akwariowa, to dracena http://www.superogrod.pl/encfoto_redakcja/DracenaLemon.jpgFototapeta - ochydka, kamienie jak z nedznej budowy,zwir gruby, szyby obrzydliwie brudne Ja tez mam slabe fotki, ale to co Ty pokazujesz - to obraz nedzy i rozpaczy - i foty i to co na fotach wczoraj rosliny posadzone - dzis juz ryby ? A parametry mierzone ? Kiedy akwa zalane ? Do tego szafka ruchoma - Twoja podloga to betka, ale ryby Oceny nie wystawie bo musialabym minusowa Jesli czekasz az Ci sie rosliny rozrosna to i z wpuszczeniem ryb powinienes poczekac. Bo rosliny to nie tylko ozdoba !!!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 19:07:23 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
ziomy111
Zainteresowany
Pterophyllum altum
|
|
« Odpowiedz #14 : Styczeń 26, 2009, 19:12:19 » |
|
Co myślisz że jak dałem rośliny wczoraj to też ryby? troche logiki ludzie zakładałem wcześniej temat jak to zrobić bez wymiany podłoża co tu mają pawiookie do rzeczy? to nie ty masz woleć tylko ryby a im więcej roślin tym one czują się lepiej[oczywiście bez przesady] a zresztą rób jak chcesz ale nie licz na to że to akwarium spodoba się komuś na forum. też się pytałem o pawiookie w innym dziale, bo mam ale jak ludzie nie myślicie, nie kojarzycie faktów to co zrobie na innych forach/portalach się połapali i nie było problemu z fototapetą itp. napisałem co trzeba, trzeba czytać wątki, napisałem że nie jestem w stanie teraz wyczyścić glonów do końca. Wszystko na te wasze problemy jest napisane, wytłumaczone a Wy się dalej czepiacie. Temat nie jest długi co innego gdyby miał z 5-6 stron to rozumiem ale 1?
|
|
|
|
|
|
|
|