Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Restart - Podłoża ADA  (Przeczytany 1728 razy)
radarolek
Zainteresowany
**

http://pogodzinach.cyganka17.pl/index.php/start-ak

« : Styczeń 31, 2009, 20:06:07 »

Witam wszystkich
Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś życzliwa dusza i pomoże mi w sprawie podłoża do mojego akwa. Jestem zmuszony wykonać retart spowodu awarii parkietu...mały wyciek z filtra tetra tec 1200. Swoją drogą...zawsze po czyszczeniu mam problem ze szczelnością...dopiero po dwóch dniach jestem w stanie ustabilizować kapanie...ale to nie temat na ten wątek. Chciałbym więc zastosować podłoża ADA. Akwarium roślinne. Co po kolei? Co na dno a co na wierzch. Na wierzchu musi być podłoże dla bocji karłowatych...żeby ich nie uszkodzić:)...a co na górę..coś raczej w kolorze jaśniejszym...nie czarnym....jak ktoś ma chwile to niech pomoże 

147 x 42 x 60 [cm] - 370l
8 x 24 W T5
Tetra Tec Ex 1200 Fluval 305
6 x razbora klinowa
4 x sumik szklisty
20 x zbrojnik niebieski
5 x neon czerowny
5 x bystrzyk amandy
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 13, 2010, 06:33:21 »

Mam też filtr tetra tec 1200 i też mi przecieka pod głowicą. Jak ty się z tym uporałeś?
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 13, 2010, 08:09:09 »

Witam wszystkich
Chciałbym więc zastosować podłoża ADA. Akwarium roślinne. Co po kolei? Co na dno a co na wierzch.

Oj chyba chcesz stosowac cos o czym nie masz pojęcia. Podłoże ADA to kompletne podłoże. Nie daje się nic na dół, na wierzch ani pośrodku ...

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 13, 2010, 10:52:38 »

Seboos, chyba koledze nie chodziło o Amazonię, Africanę czy Malayę ale chyba o połączenie np Power Sand z Forest Sand.

Radarolek, a może zamiast połączenia 2 warstw postawisz akwarium na podłożu Malaya? Jest jasne, ma postać drobnych kuleczek, które nie zrobią krzywdy bocji. Kiedyś na podobnym substracie trzymałam z powodzeniem cierniooczki więc jest ok.
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2010, 10:56:25 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: