Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy samiec kakadu moze pilnowac ikry?  (Przeczytany 1441 razy)
izago1
Stały użytkownik

« : Luty 02, 2009, 19:28:11 »

Od wczoraj albo przedwczoraj moj samczyk kakadu malo co wyplywa z kokoska. Zaczynam sie marwic, bo zwykle to on wszystkich po katach ustawial. A moze faktycznie pilnuje ikry? Ale wydawalo mi sie, ze to samiczka pilnuje....co jest  Huh

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2009, 13:55:14 »

Nie wiem jak z ikrą, ale byłem świadkiem tego jak samiec kakadu kradł narybek odpędzającej go mocno samicy. Zwinął tak z 10 sztuk i pilnowal. Jeśli chodzi o ikrę, to raczej wątpie , by zdrowa samica go dopuściła.
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Ivonka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2009, 14:41:56 »

przepraszam za OT, ale rozwalił mnie zwrot: "zwinął tak z 10 sztuki i pilnował"  Grin skubaniec! rozbawił mnie do łez!  Grin  Good !

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2009, 14:59:05 »

Mnie ogólnie rozbawiła wtedy cała ta sytuacja. Na początku myslałem , że skubaniec zjada młode...a on brał w pysk i wypluwał koło groty na drugim końcu akwa. Uzbierał sobie przedszkole i pływał  z nimi:)
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2009, 22:44:36 »

No to nie wiem co tam z nim.... Poobserwuje go, jak cos to napisze papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 06, 2009, 17:32:43 »

Samczyk zdechl  Sad  Niestety nie znam przyczyny...Tak jak pisalam wczesniej - ukrywal sie przez pare dni, wyplywal na chwile tylko. Nie mial zadnych widocznych zmian. Teraz nie wiem co myslec, moze ze starosci zdechl, bo czytalam ze odmiana ''orange flash'' nie zyje zbyt dlugo. Nie mniej jednak, niezaleznie od przyczyny, smutno mi sie zrobilo, ze krola akwarium juz nie ma Sad Pozdrawiam!

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: