Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « lwica79 - 300l-ogólne + 35l-Krewetkarium + 25l
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Drukuj  
Autor Wątek: lwica79 - 300l-ogólne + 35l-Krewetkarium + 25l  (Przeczytany 56036 razy)
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Marzec 01, 2009, 16:08:45 »

Shy był bardzo nieśmiały przez pierwsze tygodnie pobytu u mnie, dlatego dostał to imie Smiley . A pomarańczowa papuzia-Kiki jest właśnie wystawiona na aukcję. Jest ładniutka, ale to dość często spotykany kolorek a ja chciałabym jeszcze jedną ciemniejszą. Kiki i tak ignoruje towarzystwo pozostałych tak jakby nadal szukała "swoich".

lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #31 : Marzec 01, 2009, 16:23:39 »

W zielonej górze jest nawet wybór kolorków...
były radioaktywnie zielone , jasno niebieskie i ostatnio były ciemno fioletowe Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Marzec 01, 2009, 16:33:46 »

Nie no..już aż takich to nie szukam Smiley . Ewentualnie jeszcze ze dwie białe bym przygarnęła. Zastanawiam się nad Swoim Irokezem i Weźcie mnie do domu - czy one mają w miare naturalne kolorki czy też jakaś ingerencja ludzi była.. na nich pięknie widać nastroje papuzich. Na bajce tego już tak łatwo się nie da zauważyć..a Kiki to już absolutnie intensywności ubarwienia nie zmienia

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Marzec 10, 2009, 00:53:40 »

Trzy tygodnie dojrzewania akwarium 300l niemal minęło (nie wytrzymałam tych ostatnich 2 dni).
Cała moja obsada jest już w dużym akwa, a jako dodatkowe doszły dwie małe papużki (Wicherek i Rio) , i wszyscy mieszkańcy żyją w zgodzie. Akwa nadal urządzam, roślinki posadzone byle gdzie, aby się chociaż zaaklimatyzowały i rosły, ozdób docelowych nadal brak, pokrywy brak, szafki brak Smiley ..ale....jestem i tak przeszczęśliwa bo rybki mają taką swobodę na jaką było mnie stać. Zadomowiły się w godzinkę i cały wieczór pozowały do fotek Smiley . Dlatego samego akwarium wstawiam wyłącznie zdjęcie orientacyjne (byle jakie) a rybek kawałek sesji Smiley.

tutaj rybcie : http://lwica79.fotosik.pl/zdjecia
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 23:57:28 wysłane przez lwica79 » Zapisane

Mateusz 120l
Zainteresowany
**

Są SUPER !

« Odpowiedz #34 : Marzec 10, 2009, 06:16:04 »

zobaczymy co z tego będzie  Grin
Pozdro.

Moje akwaria:
54 litry-czarne wody
80x35x45 126 litrów
63l Proste "iwagumi" (początki)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #35 : Marzec 15, 2009, 00:17:24 »

No to teraz czekam na nowy baniaczek, ciekawe co Ci z tego wyjdzie ?
Zycze powodzenia

Pusciutko, pusciutko i jeszcze raz pusciutko  Sad
Bialy zwir  Tongue - rybki beda sie stresowac, obsady nie bede komentowac - ale na + korzonki (sliczne)

Bzdura. Ja od lat mam biały żwir i żadnych dziwnych zachowań nie zauważyłem. Tlo wystarczy jakiś brystol za "zloty pięćdziesiąt" (u mnie tak jest) przerybienia już omawiać nie będę. Jak już będzie stać 300 to co zrobisz z tym akwa?

Michciu jakos jak czytam u Ciebie w watku "Podłoże
Na dnie ziemia przykryta grubą warstwą żwiru kwarcowego 2-4 mm
Bazaltu " i patrze na fotke to nie widze tego bialego podloza  ? ? ? Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17903.0
Byc moze jestem slepa i nie za bardzo umiem czytac  Grin

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Marzec 15, 2009, 00:39:31 »

Być może Michcio ma kilka akwariów?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #37 : Marzec 15, 2009, 00:44:15 »

No fakt ma jeszcze jedno z obsada :
Zwierzęta
• 11 Neonków
• 1 Gupik samczyk (reszta padła  )
• 5 Kiryski pandy (jakoś zaczęły padać )
I juz mamy jasnosc sytuacji, a neony tez bardzo lubia jasne podloze  Tongue

b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #38 : Marzec 21, 2009, 23:35:46 »

sorry ze odkopuje temat ale bardzo mnie Ciekawi w jaki sposob autorka tematu przeniosla 300 litrowe akwarium z podlogi na szafke Smiley tak wiec prosimy o relacje  Roll Eyes

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Marzec 21, 2009, 23:55:32 »

Nie przeniosła  Tongue . Jak gdzieś już wspominałam.. minie pewnie co najmniej kilka miesięcy zanim odkuję się na tyle by kupić szafkę.. do tego czasu podziwiam rybki z pozycji horyzontalnej wyciągnięta na dywanie Smiley .
A kiedy będę już miała szafkę..to oczywiście innego sposobu nie będzie, jak tylko całkowity restart zbiornika lub prawie restart (poprostu część wody do wanny i spowrotem Smiley ). Ale prawdopodobnie restart będzie całowity, bo jednak żwirek kwarcowy chciałabym zamienić na bialutki piasek kwarcowy, którym mam nadzieję moje kiryski i inne rybki będą tak samo zachwycone jak i obecym żwirkiem.
To jest poprostu coś niesamowitego- jak ja mogłam żwirek marmurowy mieć przez kilka miesięcy przy kiryskach tak ubóstwiających kopanie-jak widać to teraz! Głupota moja i doradzającego sprzedawcy była ogromna.

b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #40 : Marzec 22, 2009, 08:46:33 »

Calkowity restart wiaze sie z ponownym dojrzewaniem zbiornika. Bedzie on krotszy od poprzedniego bo masz skolonizowany przez baterie filtr oraz wode, proponowalbym aktualny zwir przykryc warstwa nowego. IMO bialy zwirek nie jest 'fajny' dla ryb moze byc dla nich stresujacy.

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Marzec 22, 2009, 09:06:11 »

\ proponowalbym aktualny zwir przykryc warstwa nowego. \

I bardzo szybko sie wymiesza przy rybkach dennych, odmulaniu czy pracach przy roslinkach  Tongue i od nowa Polska ludowa
Jak juz bedzie restart to radze (przynajmniej ja bym tak zrobila) calkowicie wymienic podloze.

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #42 : Marzec 22, 2009, 12:21:57 »

Gina ma rację.. przy moich rybkach dwa rodzaje podłoża nie zdadzą egaminu niestety.

owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #43 : Marzec 22, 2009, 12:43:42 »

Zda , zda egzamin . Zalezy tylko jakiej grubosci bedzie ta " przykrywka" .
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #44 : Marzec 22, 2009, 12:51:45 »

już miałam na początku na dnie drobniutki piasek a na wierzchu żwirek marmurkowy o duuużej granulacji..i owszem, naturalnie to ten piasek powinien utrzymywać się na dnie tam gdzie był i tak było, ale jak papuzie zaczęły kopać i szykować "gniazdo" to po przegarnięciu żwirku brały do pyska piasek i z całym impetem przesypywały go na różne strony robiąc bałagan.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Drukuj  

Skocz do: