Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  
Autor Wątek: przygotowanie akwarium 200 L  (Przeczytany 9211 razy)
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Luty 04, 2009, 19:50:00 »

skoro kuzyn w sklepie zoologicznym wiedzial o wszystkim za i przeciw to po co to podwazac kazdy robi jak uwaza nie?
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Luty 04, 2009, 19:55:23 »

OK. jak tam chcesz dalej męcz te biedne ryby... Undecided
jak ty byś się czół gdyby na całe życie zamkneli cię w małym pokoiku?
to są żywe zwierzęta a nie lalki!
dobrze by ci było jak by ta pirania bo cię tak porządnie uwaliła  Undecided
i życzę ci tego męczycielu ryb.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Luty 04, 2009, 20:19:30 »

Witam.Na samym początku pisze iż posiadam akwarium 100L.Zakupiłem 200l mam 5 piranii roslinozernych.Stad moje pytanie i prosba.Napiszcie jak je urzadzic tzn.pompka,filtr.Chodzi mi o to zebym nie musial co miesiac wody wymieniac (teraz ,usze wrrrrr).Dziekuje za wszelaka pomoc.
skoro kuzyn w sklepie zoologicznym wiedzial o wszystkim za i przeciw to po co to podwazac kazdy robi jak uwaza nie?
nie wchodzi w gre.
Jeszcze nigdy nie napisalam czegos takiego ale nie wytrzymuje czytajac co piszesz : z Ciebie akwarysta jak z koziej .... trąba !!!!!!
A co kuzyn znawca Ci nie doradzil jak umiescic sprzet czy inne akcesoria ?
Masz zamiar trzymac piranie 30 cm w 200 L ? ? ? bez podmian wody ? ? ?  W akwa pusto ale jest "piekna fototapeta" sztuczna skalka i gruby jasny zwir  Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Luty 04, 2009, 20:22:33 »

Masz zamiar trzymac piranie 30 cm w 200 L ? ? ? bez podmian wody ? ? ?  W akwa pusto ale jest "piekna fototapeta" sztuczna skalka i gruby jasny zwir

przecież liczy się to że kolega może się pochwalić przed znajomymi jakie on ma ryby groźne w akwarium   Tongue nie ważne że one się tam męczą  Undecided
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #34 : Luty 05, 2009, 11:10:54 »

No to przeczytalem jak kolega twierdzil czyli na moje ryby po3ebne jest 80lna 1 sztuke ja mam 3 czyli moje akwa pasuje...wiem ze teraz mam za male ale widze ze kazdy zamiast pomoc tylko krytykuje...hmmmm taki jest zreszta nasz narod lepiej zezwac niz pomoc.Ale zyczliwym ludziom dziekuje.....
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #35 : Luty 05, 2009, 11:41:50 »

Piotras.

Staramy się nie krytykować osoby ale działąnia. Twoje są złe.
Nie można komuś pomóc "na siłę".. Jeśli każda propozycja spotyka się z twierdzeniem "nie ma mowy". Powiedzieliśmy co mogliśmy, każdy akwarysta wie,że robisz źle jeden wyraża to w sposób bardziej ostry a inny w mniej
Ty chciałbys żebyśmy Ci pomogli ale tak,żęby było po Twojej myśli i żeby Ci pasowało ( na najlepiej pochwalili jaki to Twój ziornik nie jest przemyślany i jakie super ryby mają warunki.
Nie mają. Nie będziemy kłamać

Ps. Teksty o narodzie schowaj sobie proszę do kieszeni. Uwierz, znam wiele ciekawszych powiedzeiń i też potrafię być złośliwa. Uwierz, że trudno się powstrzymać jak widzi się takie akwarium.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #36 : Luty 05, 2009, 11:44:28 »

dzieki wiem ze teraz sa zle ale co do wymiarow najwieksza ma 19 cm mierzylem dzis dokladnie zwiekszylem zbiornik teraz i prosze o pomoc dzieki....
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #37 : Luty 05, 2009, 15:59:36 »

No to przeczytalem jak kolega twierdzil czyli na moje ryby po3ebne jest 80lna 1 sztuke ja mam 3 czyli moje akwa pasuje...

piranie to ryby stadne nie trzyma się je po 3!
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #38 : Luty 05, 2009, 16:42:40 »

to stado ile powinno liczyc??
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Luty 05, 2009, 19:00:48 »

minimum 6-7
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #40 : Luty 05, 2009, 20:08:14 »

czylli jakie roslinki mam tam wlozyc co z co2 jaki filtr?napowietrzanie ?dno?dzieki za odpowiedzi...
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Luty 05, 2009, 20:24:37 »

czylli jakie roslinki mam tam wlozyc co z co2 jaki filtr?napowietrzanie ?dno?dzieki za odpowiedzi...

dla pirani najlepszy będzie biotop amazoński poczytaj o tym: http://www.mojaamazonia.com/biotopy.htm filtr dobrany do wielkości zbiornika,napowietrzanie silne np.przez kamień napowietrzający.Ale po raz ostatni mówie kup większy zbiornik lub oddaj piranie!!!!! trzymanie je w takim małym zbiorniku po prostu mija się z celem nie zaobserwujesz ich prawdziwego zachowania w stadzie[o ile można to nazwać stadem] złożonym z 3 osobników poza tym piranie będą się czuły w takim małym zbiorniku bardzo nie komfortowo czyli po prostu będą się męczyły  Undecided
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #42 : Luty 05, 2009, 20:48:36 »

akwarium mam juz 150cm dlugie podpowiedzcie co z filtrem jaki wybrac najlepszy?a co do napowietrzania to chcialbym kurtyne zamontowac.aha a swiatlo?co2?
piotras_slupca
Nowy
*

« Odpowiedz #43 : Luty 05, 2009, 20:49:49 »

150x50x50 375litrow
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #44 : Luty 05, 2009, 20:59:10 »

akwarium mam juz 150cm dlugie podpowiedzcie co z filtrem jaki wybrac najlepszy?a co do napowietrzania to chcialbym kurtyne zamontowac.aha a swiatlo?co2?
150x50x50 375litrow

no to się niesamowicie ciesze że się nas posłuchałeś i kupiłeś chociaż to 375 litrów  Good !
światło słabe, podawanie co2 mija się z celem jeżeli nie będzie roślin.
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  

Skocz do: