Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 39
  Drukuj  
Autor Wątek: Tarło moich bojowników  (Przeczytany 216931 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #210 : Wrzesień 23, 2005, 21:28:40 »

małe chyab zaczynają powoli pływać jest ich narazie bardzo mało ok 10 może troche więcej. Zacząłem je dzis karmic drożdżami, hej a co z tą karmą z marchewki, wiecie cos o tym??

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #211 : Wrzesień 24, 2005, 00:50:26 »

Cytat: Komandos
(...) jest ich narazie bardzo mało ok 10 może troche więcej.(...)

Więcej już nie będzie jeśli do tej pory nie było.

jjoska
Nowy
*

« Odpowiedz #212 : Wrzesień 24, 2005, 18:39:43 »

Te "robaczki" Cheesy które wychodowałeś z soku marchwi to pantofelki in. Paramecium. Skarmiasz nimi bardzo mały narybek np.ryb labityntowych. Do karmienia zbierasz np. strzykawką biały pył z dna słoika i do narybku wkraplasz   Smiley

pozdrawiam Joanna

25l fire red i babaulti, 23l i bojowniki
zółw stepowy Ramzes Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #213 : Wrzesień 24, 2005, 21:44:28 »

ee już to wylałem. myslałem ze to jakaś pleśń. zresztą bał bym sie chyba to dawać, tydzień ten sok tak stał i sie zepsuł napewno.

W drugim słoiku nalałem wody z akwarium i wsadziłem do niego wyparzonego siana. Podobno z tego są pantofelki

olej
Nowy
*

« Odpowiedz #214 : Wrzesień 24, 2005, 22:31:32 »

Przeczytałem cały wątek i widze, że bojki to teraz najchętniej rozmnażane rybki po żyworodnych oczywiście  Cheesy  Cheesy

Z tego co ja mogę powiedzieć.

Wysokość poziomu wody IMO nie ma znaczenia. Mi się bojki wytarły w ogólnym, który ma 50cm wysokości i nawet kilka młodych się uchowało.
Mają około 1 cm i dalej sobie tam pływają.
 Po drugie to nie wiem, dlaczego wy takie roszady robicie, bo ten robił za małe gniazdo, a ten w ogóle nie robił. Chodzi o to, że bojki trzymane całe życie w odosobnieniu mogą się trochę zapomnieć, ale żeby były całkowicie nie zdolne do tarła to już raczej żadkie przypadki.

Pozdrawiam i powodzenia

ADP Akwarystyka Dla Początkujących
wykonanie: 10% Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #215 : Wrzesień 24, 2005, 23:35:15 »

Niemożliwe!! Uchowały ci sie w ogólnym?? U mnie wlasnie w ogulnym samiec ikry pilnuje. Mam neonki, rozbory, platki i bocje siatkowane ale malutkie, myslisz że cos sie moze uchować?? Mam gęstą roślinność

olej
Nowy
*

« Odpowiedz #216 : Wrzesień 25, 2005, 07:35:52 »

To wszystko zależy od tego jak masz zarośnięty zbiornik. U mnie praktycznie cała powierzchnia była zarośnięta pistiami i wgłębką. Korzenie pistii sięgały nawet do dna (40cm) i tam rybki miały dobre schronienie. No i oczywiście muszą mieć coś do jedzenia. Jeżeli masz dobrze rozwinięty biologicznie zbiornik to młode znajdą sobie pierwotniaczki i przeżyją.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #217 : Wrzesień 26, 2005, 16:37:21 »

kurde zchrzaniłem wode :?  Za duzo dałem drożdży i woda sie biała zrobiła. Co robić?? Czy małe sobie z tym poradzą?? Zjedzą to?? Wkońcu to pierwotniak. Jak ich już karmic nie bede to może wybiorą to

olej
Nowy
*

« Odpowiedz #218 : Wrzesień 26, 2005, 17:10:52 »

Drożdże to pierwotniaki?? W sumie pierwsze słyszę, ale pewnie masz racje  Cheesy , ale martwe pierwotniaki tak?? Ja jestem kompletnie zielony jeśli o to chodzi, więc stąd moje pewnie głupie pytania.

lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #219 : Wrzesień 26, 2005, 17:25:02 »

drożdże to grzyby a nie pierwotniaki

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #220 : Wrzesień 27, 2005, 12:18:43 »

już woda jest czyściutka Cheesy  nie dalem im wczoraj kolacji i dzis sniadania i juz jest czysciutka

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #221 : Październik 04, 2005, 18:30:10 »

Małe dosyć szybko rosną. Raczej nie widać między nimi aż takiej ogromnej różnicy wielkości. Mają ok. 0,5 cm no może troszke więcej. Nie wiem czym je karmić. Nie chce im ciągle dawać drożdży. Chce im urozmaicać dietę. nie wiek kompletnie co im dawać. Może artemie?? Lepiej żywo czy mrożono. Bo ja mam cysty (jajka artemi) i w każdej chwili moge go rozmnożyć. A jak nie potrzeba to może mrozonego wyjąć bo kiedyś sobie dużo namnożylem i pomrozilem. Tylko problem z podawaniem maluchom pokarmu. One są wszędzie. Tzn. nie chodzi oto że jest ich bardzo dużo bo tak nie jest. Jest ich ok 15 coś takiego. Jak już muwilem problem z dawaniem żarcia. Jeden gdzieś na dnie w mule przegrzebuje drugie gdzieś w kątach i tak jak spojżeć to ich nie widać. Dopiero jak sie popuka jak pouciekają z tych kryjówek. Drożdże było najlepiej dawać bo sie rozrobilo, wlało, woda cała biała co znaczyło że gdzie rybka sie nie znajdzie tam i jest pokarm. No nie wiem co mam robic.

jjoska
Nowy
*

« Odpowiedz #222 : Październik 06, 2005, 18:09:15 »

Jeżeli chcesz urozmaicić dietę to podawaj rozrobiony suchy pokarm dla narybku np. Tropicla lub zółtko jajka.

pozdrawiam Joanna

25l fire red i babaulti, 23l i bojowniki
zółw stepowy Ramzes Smiley
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #223 : Październik 06, 2005, 20:31:47 »

mikro są najlepsze

MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #224 : Październik 30, 2005, 11:52:54 »

tez postanowilem rozmnozyc bojki Smiley
w piatek wpuscilem samca do osobnego zbiornika (10l.) wyposazonego w grzalke i termometr, no i oczywiscie w rosliny i kryjowke dla samicy w akwa jest 28C. kotnik stoi przy ogulnym akwa wiec samiec ma kontakt z samica. W sobote czyli wczoraj samiec mial zbudowane gniazdo . Samice wpuscilem do niego w czoraj puzny wieczorem . Na poczatku plywali po calym kotniku i sie do siebie stroszyli( jakies 20 minut) poczym samiec zaczol byc agresywny wobec samicy i ganial ja po calym zbiorniku. dzisiaj rano gniazdo bylo zupelnie w inny miejscu a samica caly czas siedzi schowana, jest strasznie zmeczona z tego co widac ponie , samiec jak tylko zobaczy ze ona prubuje wyplynac to odrazu ja zaczyna atakowac poczym odplywa do bniazda i je rozbudowywuje. Niewiem ile  jeszcze bedzie sie nad nia znecal mam nadzieje ze to nie bedzie dlugo. Jak co sie bedzie dzialo szczegulonego (np.zaczna sie trzec) to napisze.
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 39
  Drukuj  

Skocz do: