Luck
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #285 : Marzec 18, 2006, 10:24:49 » |
|
Wczoraj znów doszło do tarła jednak nie wiem dokładnie kiedy bo zauważyłem że w gnieździe są białe jajeczka. Natychmiast usunąłem samicę i czekam. Oznacza to również że samiec nie zjadł całej ikry jak ostatnim razem
|
|
|
|
|
|
|
Reiko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #286 : Marzec 22, 2006, 19:24:59 » |
|
A ja mam pytanie odnosnie tarla. Czy przed tarlem samica tez jest agresywna w stosunku do samca ?? Bo kupilem dzisiaj mojemu samcowi samice i gdy wpuscilem do aqwa (25l) to samiec odrazu probowal ją "uścisnąć" ale ona tego najwidoczniej nie chciala bo gonila go po calym aqwa.Dodam jescze gdy chcial odbyc z nią tarło nie zbudował wcześniej gniazda z piany ! I mam jescze jedno pytanie: Czy samiec wybuduje wogole gniazdo i bedzie normalne tarlo ?? Pozdro
|
|
|
|
40l-7 danio,1 glonojad,4 mieczyki,2 gurami dwuplame 10l-przedszkole mieczykow 25l-parka bojownikow wspaniałych
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #287 : Marzec 22, 2006, 19:29:21 » |
|
na dowrut samiec wobec samicy przynajmniej u mnie samica nie stawiala oporu ale ponoc stawiaja czasami przed tarlem samiec jest taki brutalny ze jak ona se kryjowki nie znajdzie to marny jej los
|
|
|
|
|
|
|
Reiko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #288 : Marzec 22, 2006, 19:40:18 » |
|
Moja samica jest agresywna dosyc w stosunku do niego.Raz ona jego pogoni ,raz on ją i chce przy okazji odbyc z nia tarło,ale ona znowu go goni i tak w kółko.....
|
|
|
|
40l-7 danio,1 glonojad,4 mieczyki,2 gurami dwuplame 10l-przedszkole mieczykow 25l-parka bojownikow wspaniałych
|
|
|
Tim
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #289 : Marzec 22, 2006, 21:12:28 » |
|
Ja to musze sie pochwalić że mam zdolnego samca:D Ostatnio wyjechałem na weekend . Wracam a tu patrze pływa gigantyczne gniazdo z piany. Chciałem mu niedawno samiczke kupić bo szkoda żeby taki talent sie zmarnował, ale zafascynowały mnie skalary i tak stałem sie posiadaczem jednej parki. Tylko że bojek zaczą ich ganiać to sie wnerwiłem i do kuli go przeżuciłem(i w tym momencie możecie mnie od debili wyzywać) drugiego dnia patrze cały czerwony pływa . Więc wiadomo oco chodzi- przeziębienie. Teraz pływa marnie na dnie po ogulnym i niewiem jak go nakarmić bo cholernie płochliwy sie zrobił.
|
|
|
|
akwa 72l Obsada: -2 skalary -Bojek(on jest Chuckiem Norrisem w moim akwa) -2 Ampularie (w planach kolejny gloniec i jakieś inne ryby które mi doradzicie do mojej obsady)
|
|
|
Tim
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #290 : Marzec 23, 2006, 20:20:35 » |
|
A jesli o bojownika chodzi to nie wiem czy często zdarza sie samiec który tak buduje gniazda bez powodu.
wyeditowane przez lukas
|
|
|
|
akwa 72l Obsada: -2 skalary -Bojek(on jest Chuckiem Norrisem w moim akwa) -2 Ampularie (w planach kolejny gloniec i jakieś inne ryby które mi doradzicie do mojej obsady)
|
|
|
Reiko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #291 : Marzec 24, 2006, 19:27:58 » |
|
Jest!Jest!Jest! Wstalem dzisiaj do sql rano patrze do aqwa z bojkami a tam gniazdo i ... ikra !!! Cholernie sie ciesze ale nie wiem co mam teraz robic Czy podmieniac wode na przegotowana bo dno jest zabrudzone resztakmi jedzenia i to czytalem ze moze maluchom zaszkodzic ! Samice juz odlowilem Co mam teraz robic zostawic wszystko tak jak jest czy co ?<nie wiem> pozdro
|
|
|
|
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #292 : Marzec 26, 2006, 11:27:46 » |
|
witam przystapilem po raz 2 drugi do tarla bojkow i moj problem jest taki ze samcowi cos nie idzie budowa gnbiazda(wsumie za 1 razem tez mu nieszla ) samica co jakis czas podlpywa do tego czegos co ma byc gniazdem(jakies 5x1cm babelkow) i chce przystapic do tarla jak go zacheci do budowy gniazda :?: :?: :?: akwa 25l. 15cm. wody tem 28*C wmiare duzo roslin (ale 90% to mech ktory siega do samej gory wody )
|
|
|
|
|
|
|
Luck
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #293 : Marzec 26, 2006, 14:38:47 » |
|
Mam pytanie: Jak w najszybszy sposób mozna uzyskać pierwotniaki bo udalo sie w koncu i mam male bojowniczki :?:
|
|
|
|
|
|
|
Pawlikus
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #294 : Marzec 26, 2006, 16:24:45 » |
|
Poszukaj w www.google.pl lub na tym forum w dziale nierybiaste, tam będzie dokładnie napisane Bierzesz słoik ok. 2 litry lub inne naczynie, dajesz na dno wysuszoną skórkę od banana ok. 5 cm, jakaś roślinka aby produkowała trochę tlenu. Następnie nalewasz 3/4 tego zbiorniczka wodą z dna akwa, resztę dolewasz odstanej wody. to raczej wszystko :wink:
|
|
|
|
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #295 : Marzec 30, 2006, 19:29:29 » |
|
no i stalo sie jak wrucilem ze szkoly to ikra juz byla samica juz wylowiona a samiec pilnuje ikry
|
|
|
|
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #296 : Marzec 30, 2006, 21:23:28 » |
|
tera pytanko do was ktory jest najlepszy pokarm z wlasnej chodowli i oczywiscie jak go zrobic
|
|
|
|
|
|
|
Pawlikus
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #297 : Kwiecień 01, 2006, 08:46:35 » |
|
Do bojownicząt z racji tego, że są bardzo małe to chyba najlepsze są pierwotniaki, co do sposobu przygotowania to było już o tym kilka razy, poszukaj na forum lub w www.google.pl :wink:
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #298 : Kwiecień 01, 2006, 09:08:43 » |
|
na początek pierwotniaki, gdzieś od 4 dnia żerowania można podawać micro.
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #299 : Kwiecień 10, 2006, 13:16:23 » |
|
witam musze się podzieliść radością po długich próbach, prawie 1,5 roku z przerwami udało mi się w końcu bojki rozmnożyć wstawię zdjęcia później
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|