Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39
  Drukuj  
Autor Wątek: Tarło moich bojowników  (Przeczytany 216898 razy)
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #120 : Luty 26, 2005, 23:13:00 »

Nie chcę zapeszać, ale w mojej opinii twoja para na 100% odbędzie tarło w przeciągu 24 godzin (najdalej 48). Brudy proponuje odessać wtedy gdy będziesz odławiał samice po tarle. Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje.

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #121 : Luty 27, 2005, 13:11:01 »

Po nocy gniazdo troszke się zwichrowało, ale po zapaleniu światła samiec wzioł się za jego naprawe i pogrubienie jego. Po 2h pracy wygladał jak wcześniej tylko troszke zgrubło. Zachowanie samca do samicy jakby troszeczke sie zmieniło samica siedzi juz w mchu bardziej wystraszona. Samiec nie dopuszcza jej do gniazda. Zauważyłem ze samiec nadal jak do niej podpływa to się stroszy, ale samicy zaczeła robić to samo. Pręgi coraz lepiej widoczne. Mam nadzieje że tarło nastąpi już nie długo:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Elunia86
Nowy
*

« Odpowiedz #122 : Marzec 10, 2005, 19:51:42 »

No więc.. rybki mam od niedawna w zasadzie to dwie bojownika i oczywiście samiczkę Smiley 2 dni temu bojownik zrobił bardzo duże gniazdo zaganiał tam samice i się działo to co się dziać powinno Smiley on łapał ikre i ją zanosił do gniazda... tak jak czytałam odsadziłam samice no ale po 2 dniach piany ( gniazda) prawie nie widać (znikło )... i nie wiem co mam robić czy już moge wpuścić  samice bo wszystko stracone czy poprostu czekać Smiley prosze o odpowiedz Smiley)) Cheesy

Smiley
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #123 : Marzec 11, 2005, 20:28:37 »

A co z młodymi ??

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #124 : Marzec 12, 2005, 12:03:56 »

U mnie przez 2 tygodnie od nie pisania też sie pozmianieło:) Samiec przez ten czas próbował z 3 samicami i kilkoma gniazdami niestety gniazda przy ostatniej samicy nie wytrzymywały nawet nocy. Zawsze budował je w 1 miescu. Już miałem dziś wymieniać samca ( a miełem to zrobic 2 dni temu) kiedy to patrze a tu rybki w miłośnym uścisku składają ikrę w przeoczonym przezemnie gnieździe. Zawsze budował je przy szybie a teraz zrobił to pod liściem zabienicy. Myśle że tarło zaczeło sie od 10 bo pierwsze ziarno zobaczyłem jak wyszło dopiero o 10.25 i do teraz cały czas skaładają co jakąś minute. Niestety nie zabardzo mam możliwosć zobaczenia ile jest ziaren i jak to wszystk owygląda ale coś tam lekko widac. Zrobiłem 2 filmy z miłosnych uścicków. Samiec teraz powpychał bardziej te ziarna dośrodka bo gniazdo zgrubło jeszcze chwile poczekam i samice wyłowie ale mam problem jak ostanio z dnem a na nim jest brud a i wężykiem sie boje odsysac zeby nie rozwalić gniazda Sad

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #125 : Marzec 12, 2005, 12:05:05 »

aaa i samica po każdym miłosnym uścisku wypuszcza od 1 do 3 ziarenek które samiec odrazu bierze do pyska choć czasem nie wydaje mi sie żeby je z tamtąd wypuszczał:D

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #126 : Marzec 12, 2005, 13:37:54 »

po 12 tarło sie skończyło i samice odłowiłem ale wczesniej dałem im jeść wcinały jak szalone. Samiec cały czas robi cos przy gnieździe mnie się wydaje ze dodaje bąbelków ale tak je zbudował ze mi ciężko zobaczyć ale cały czas problem z brudem na dnie nie rozwiązany Sad

Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #127 : Marzec 12, 2005, 17:56:33 »

Cytat: Kapsel
Zrobiłem 2 filmy z miłosnych uścicków.

Udostępnisz Huh  :wink:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #128 : Marzec 12, 2005, 23:41:14 »

udostępnie tylko na gg sie prosze odezwać:)

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #129 : Marzec 13, 2005, 00:00:32 »

ja tez dzisiaj urzadziłem akwa tarliskowe 8l bojków, samica w słoiku a samiec sie kreci wokol słoika nastroszony i probuje się dostac do samicy Wink Jak tylko zbuduje gniazdo to wypuszcze samice a jak nie to won, inny samiec. Pozdr Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #130 : Marzec 13, 2005, 07:31:04 »

przed chcwilą wstałem, idę do bojków i co widzę ? Diament jak  zwykle koło słoika a gniazda nie ma.. trudno, patrze dokładniej... JEST !! Jest bardzo małe ale to lepsze niz nic :lol:

Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #131 : Marzec 13, 2005, 16:41:20 »

Diament w koncu zabrał sie do roboty, babluje gniazdo i idzie zlookac do samiczki, wraca itd Smiley))))))) ale nie zawsze  :evil: len czasami sie wymiguje zwiedzac akwa Wink

samiczka nadal w słioku, dzisiaj zauwazyłem ze probuje sie dobrac do samca a i paseczki poziome ma ... zobaczymy co dalej Smiley

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #132 : Marzec 14, 2005, 06:19:53 »

Diament w końcu powaznie sie zabral, nie ma mowy o zwiedzaniu akwa Cheesy

Woda ma poziom 15cm, temperatura 28C, rosliny mech jawajski, wakratka, pistie dekoracje : korzen i lupiny kokosów, akwarium jest bez dna. Specjalnie w nocy nie zakryłem okna i w pokoju jasno było, bojownik zbudował porzadne gniazdo w nocy Cheesy

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #133 : Marzec 14, 2005, 21:01:45 »

Niestety....

Samica była beznadziejna, teraz przed chwilą wymienilem na inna samicę (bardziej większą Cheesy) i widac ze Diament bardzo sie do niej zaleca. Przy okazji wyłowienia samiczki zburzyłem gniazdo Sad Mam nadzieje ze bojus nowe zrobi Cheesy

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #134 : Marzec 15, 2005, 13:02:26 »

i się udało !! Samiczka ta  która wczoraj wymieniłem bardzo się podoba samcowi, nie gryzie ją tylko zaleca !! Moze cos z tego bedzie ! Cheesy:D:D

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39
  Drukuj  

Skocz do: