Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 39
  Drukuj  
Autor Wątek: Tarło moich bojowników  (Przeczytany 216923 razy)
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #150 : Kwiecień 10, 2005, 17:50:29 »

Nie no artykuł pierwsza klasa.Już chciałem sobie skopiować  ale, jak nie wolno...  :wink:
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #151 : Kwiecień 14, 2005, 18:43:58 »

To i ja się pochwalę swoimi maluchami

A ten pan przy najbliższej okazji będzie się tarł

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #152 : Kwiecień 21, 2005, 13:31:48 »

u mnie raz sie wytarły nie stety ikra znikneła i dalem spokój na jakis czas teraz bede próbować poraz drugi zobaczymy moze teraz się uda:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #153 : Maj 02, 2005, 12:34:27 »

O godzinie 8 rano dziś zauważyłem że moja para zaczeła miłosny taniec pod gniazdem jednak do godziny 13 nie było żadnego ziarna a o 13.30 zaczeło się są pierwsze ziarna mam filmiki jak by ktoś chciał to zapraszam na gg

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #154 : Maj 04, 2005, 16:59:37 »

Kapsel mam pytanie do ciebie poprosilem cie ostatnio o te filmiki i czekam do dzis moje gg :-8750702-
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #155 : Maj 04, 2005, 17:25:13 »

Ja też coś wam powiem, niedawno do mnie przybył przepiękny bojownik o wzdiecznym imieniu Kasper. Cfaniak w 8l budował gniazdo takie, że tylko jedyna rzecz mi do głowy przyszła - wrzucić mu samiczkę Cheesy No i samiczka pływa w akwa z nim, nadal gniazdo buduje i pozostaje chyba czekać. Akwa jest puste, tylko kilka pistii i filtr który jest wylączony z powodu gniazda.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
snowedi
Nowy
*

« Odpowiedz #156 : Lipiec 01, 2005, 16:33:49 »

fajny temat, bardzo ciekawy, chetnie bym ogladnela filmiki Kapsla Smiley a duzo osób tu napisalo ze blagalo sprzedawcow o samice bojownika - przyjezdzajcie do Tarnowa - wg mnie latwo je kupic - sama mam jedna Smiley pozdrowienia dla uzytkownikow ktorym podobaja sie bojowniki Wink
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #157 : Lipiec 19, 2005, 19:14:33 »

male pytanie kiedy wiadomo ze samiec i samica sa juz dojrzale do tarla
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #158 : Wrzesień 10, 2005, 18:23:58 »

siema. Kupiłem sobie wczoraj 2 samice bojownika. Tak mi sie spodobały że dzis postanowilem dokupic jeszcze jedną samice i samca. Wczoraj oprzeczytałem calutki ten temat z wielką ciekawością i pomyslałem ze rozmnoże bojownika.
Dzis odlałem wody z ogulnego akwarium do 15 litrowego aqa. Umieścilem w nim żabienice i troche wgłębki. Zapoznałem samca z jedną z samic przez kilkunasto minutowe spotkanie w słoiku. teraz samca umieścilem w akwarium tarliskowym a samica jeszcze na chwiike została w słoiku i stoi obok akwarium żeby zachęcic samca do zbutowania gniazda.
Czy wszystko zrobiłem w porządku??
A i jeszcze jedno bo na tej wgłębce jest pare zatoczków i mam pytanie czy one nie zniszczą ikry?? mam je wywalić??

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #159 : Wrzesień 10, 2005, 20:09:07 »

no i jeszcze jedno. Samica ma plywac razem z samcem?? czy czekac az samiec zbuduje gniazdo?bo narazie to on nie wykazuje chęci do budowania

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #160 : Wrzesień 11, 2005, 08:59:08 »

rano wstalem patrze jest gniazdo!!
na początku jak patrzylem to nie widzialem zeby je rabil ale po czasie widzialem jak bombelkował. Najpierw zbudowal je na srodku akwarium a potem przesunął do scianki akwarium. Jest tylko jedna warstwa bombelków. Włączylem mu swiatlo i zauwazylem ze ma w dupie robienie gniazda. co mu jest?? moze juz musze samice wpuscić?? a moze zgasic swiatlo i niech dalej robi gniazdo?? co o tym sądzicie?? pomocy.

lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #161 : Wrzesień 11, 2005, 12:34:22 »

Normalnie włączaj światło. To dopiero pierwsze gniazdo - one z reguły sa takie byle jakie. Daj mu trochę czasu - jego gniazdo powinno być przynajmniej 2 warstwowe. Samicę wpuść dopiero jak będzie gniazdo.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #162 : Wrzesień 11, 2005, 13:20:33 »

aha. no on buduje i buduje te gniazdo. wygląda tak sobie ale ciągle buduje. staje sie coraz grubsze. zauważylem że woli budowac przy zgaszonym świetle. Nie ma on tak całkowicie ciemno bo stoi niedaleko okna. dzis znów postawilem słoiczek z samicą obok akwarium. był zainetesowany, stroszył sie i straszył pokrywami skrzelowymi. Wtedy chętniej budował gniazdo.
A no i czy moge na to patrzeć jak on to robi?? bo jak wejde do pokoju to sie chowa. ale widze ze wczesniej sie kręcił obok piany. Jak cicho posiedze pare minut z dala od akwarium to widze jak bąbelkuje. Ale czy go to nie zestresuje??

lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #163 : Wrzesień 11, 2005, 14:14:22 »

Oczywiście że możesz go podglądać. Jeśli sąsiedztwo samicy w osobnym pojemniku stymuluje go do budowy to możesz ją co jakiś czas mu pokazywać.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #164 : Wrzesień 11, 2005, 15:59:55 »

tak właśnie robie:D
wczoraj mu pokazalem i dziś.
mam wrażenie jak by on te gniazdo wszędzie robił bo teraz prawie na całej powierzchni są jakieś malutkie gniazdka z piany. Ale często podpływa pod tamte większe lecz nie powiększa sie ono. Mam wrażenie jak by sie jeszcze w dodatku troche ono rozpadało SadSad

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 39
  Drukuj  

Skocz do: