Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #165 : Wrzesień 11, 2005, 18:43:42 » |
|
hej. jak dziwnie wygląda to gniazdo. jest coraz grubsze ale te bąbelki nei sąpod wodą wylko nad powierzchnią wody robi sie gurka piany. czy to normalne??
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #166 : Wrzesień 11, 2005, 20:49:10 » |
|
Tak, to normalne Jak tworzy się już górka to znaczy że gniazdko na poważnie się rozrasta.
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #167 : Wrzesień 12, 2005, 15:35:36 » |
|
eeeee :? :? on opiuscił tamte gniazdo i robi drugie, jaki lamus z tego bojownika :? hej moze wiecie jaki mrozonki są dla takich malutkich bojowniczków. Mam artemie ale jest za duża, może są mrozone wrotki albo nicien micro
|
|
|
|
|
|
|
jjoska
Nowy
|
|
« Odpowiedz #168 : Wrzesień 13, 2005, 11:01:22 » |
|
Mam miesięczne bojowniczki. Według mnie dla takich maluchów najlepsze są pantofelki - pierwotniaki i suchy pokarm Mikrovit Tropicala. Pantofelki wychodujesz dodając kilka łyżek soku z marchwi do wody którą delikatnie napowietrzasz. Po tygodniu masz drobny pył i to są pantofelki. A suchy pokarm podajesz rozmieszany w wodzie np strzykawką do akwa 2-3 gęste krople.
|
|
|
|
pozdrawiam Joanna 25l fire red i babaulti, 23l i bojowniki zółw stepowy Ramzes
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #169 : Wrzesień 13, 2005, 12:35:55 » |
|
e jaki dureń. ja jeszcze nigdy nie widzialem zeby on te gniazdo budował ale chyba budował bo było widać gniazdo. a teraz to juz w tym gnieździe bombelki pękają i sie zaczyna rozpływac co robić jak to uratować
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #170 : Wrzesień 13, 2005, 14:26:16 » |
|
zamuwiłem dla ewentualnych bojowniczków "wrotki czerwone mrozone" czy one są dobre i czy są wystarczająco małe?? były jeszcze jakieś planktony i wiele innych mikro robaków
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #171 : Wrzesień 13, 2005, 16:01:53 » |
|
Pantofelki wychodujesz dodając kilka łyżek soku z marchwi do wody którą delikatnie napowietrzasz. (...)drobny pył i to są pantofelki. To nie są pantofelki, ale wychodowane w ten sposób pierwotniaki (nie pamiętam do jakiego rodzaju należą) też są świetnym pokarmem. Spotkałem się z opiniami, że nawet lepszym od pantofelków.
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #172 : Wrzesień 13, 2005, 19:17:48 » |
|
hej a co z moim bojkiem wcale sie gniazdo rozpada. niedlugo calkowicie legnie w gruzach jak to odratować pomuzcie. mam akwarium przykryte szybą i może spadające kropelki wody psują te gniazdo, ale tak czy inaczej to by je odnawaiał Dzis go troche chcialem podstymulować i postraszylem go lusterkiem, podwyzszylem temperature z 27 do 29 stopni i wrzucilem kawalek kory z dębu do zakwaszenia wody postaiwlem mu jeszcze sloiczek z samicą, zachowywal sie tak taj by chcial ją rozszarpac na strzępy. Co moge w takiej sytuacji robic, czy jest szansa ze zbuduje drugie gniazdo ?? a i czy te mrożone czerwone wrotki są dobre??
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #173 : Wrzesień 14, 2005, 19:30:36 » |
|
gnizdo sie całkowicie rozpłynęło. śladu nawed nie widac. :cry: to koniec. a ten anawed nie wykazuje chęci do budowania
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #174 : Wrzesień 15, 2005, 12:25:06 » |
|
no chyba cos zaczął samiec robić bo po lewej stronie akwarium pojawiła sie malutka kupka piany. cZego wczoraj jeszcze nie było. samiec jest bardzo ruchliwy czygo wczesniej u niego w kotniku nie zaobserwowalem. Nie widzialem zeby budował gniazdo. Ten samiec chyab sie do nieczego nie nadaje. A i jeszcze jedno, mam go karmić w kotniku??
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #175 : Wrzesień 15, 2005, 12:36:44 » |
|
oczywiście że masz go karmić. jaka temperatura panuje w kotniku ?? jeśli samiec się opierdala to proponuję zrobić mu podmianę wody, na świerzą odstaną (a jeszcze lepiej na gotowaną - oczywiście ostudzoną :wink: ). Samca przed tarłem karm tylko mrożonkami - żadnych płatków itp. - przed tarłem najlepsza jest ochotka - to wręcz afrodyzjak na bojki.
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #176 : Wrzesień 15, 2005, 12:38:55 » |
|
o w morde. ja nie wiedzialem ze trzeba go karmić pewnie dlatego rozwalił tamte gniazdo a bylo już ładne Jest jeszcze szansa że zachce mu sie budować je od nowa?? temperatura teraz jest 28 Hej a może być woda z akwarium ogulnego?? w akwarium tarliskowym wlasnie jest woda z ogulnego i nie wiem czy mam wlac swierzej innej wody czy tej z akwarium
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów