Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 39
  Drukuj  
Autor Wątek: Tarło moich bojowników  (Przeczytany 216930 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #165 : Wrzesień 11, 2005, 18:43:42 »

hej. jak dziwnie wygląda to gniazdo. jest coraz grubsze ale te bąbelki nei sąpod wodą wylko nad powierzchnią wody robi sie gurka piany. czy to normalne??

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #166 : Wrzesień 11, 2005, 20:49:10 »

Tak, to normalne  Cheesy Jak tworzy się już górka to znaczy że gniazdko na poważnie się rozrasta.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #167 : Wrzesień 12, 2005, 15:35:36 »

eeeee Sad  :?  :?  on opiuscił tamte gniazdo i robi drugie, jaki lamus z tego bojownika :?

hej moze wiecie jaki mrozonki są dla takich malutkich bojowniczków. Mam artemie ale jest za duża, może są mrozone wrotki albo nicien micro

jjoska
Nowy
*

« Odpowiedz #168 : Wrzesień 13, 2005, 11:01:22 »

Mam miesięczne bojowniczki. Według mnie dla takich maluchów najlepsze są pantofelki - pierwotniaki i suchy pokarm Mikrovit Tropicala.
Pantofelki wychodujesz dodając kilka łyżek soku z marchwi do wody którą delikatnie napowietrzasz. Po tygodniu masz drobny pył i to są pantofelki. A suchy pokarm podajesz rozmieszany w wodzie np strzykawką do akwa 2-3 gęste krople.

pozdrawiam Joanna

25l fire red i babaulti, 23l i bojowniki
zółw stepowy Ramzes Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #169 : Wrzesień 13, 2005, 12:35:55 »

e jaki dureń. ja jeszcze nigdy nie widzialem zeby on te gniazdo budował ale chyba budował bo było widać gniazdo. a teraz to juz w tym gnieździe bombelki pękają i sie zaczyna rozpływac  Sad  co robić jak to uratować

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #170 : Wrzesień 13, 2005, 14:26:16 »

zamuwiłem dla ewentualnych bojowniczków "wrotki czerwone mrozone" czy one są dobre i czy są wystarczająco małe??
były jeszcze jakieś planktony i wiele innych mikro robaków

lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #171 : Wrzesień 13, 2005, 16:01:53 »

Cytat: jjoska
Pantofelki wychodujesz dodając kilka łyżek soku z marchwi do wody którą delikatnie napowietrzasz. (...)drobny pył i to są pantofelki.

To nie są pantofelki, ale wychodowane w ten sposób pierwotniaki (nie pamiętam do jakiego rodzaju należą) też są świetnym pokarmem. Spotkałem się z opiniami, że nawet lepszym od pantofelków.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #172 : Wrzesień 13, 2005, 19:17:48 »

hej a co z moim bojkiem Sad  wcale sie gniazdo rozpada. niedlugo calkowicie legnie w gruzach Sad  jak to odratować pomuzcie. mam akwarium przykryte szybą i może spadające kropelki wody psują te gniazdo, ale tak czy inaczej to by je odnawaiał Sad  Dzis go troche chcialem podstymulować i postraszylem go lusterkiem, podwyzszylem temperature z 27 do 29 stopni i wrzucilem kawalek kory z dębu do zakwaszenia wody postaiwlem mu jeszcze sloiczek z samicą, zachowywal sie tak taj by chcial ją rozszarpac na strzępy. Co moge w takiej sytuacji robic, czy jest szansa ze zbuduje drugie gniazdo Sad  ??

a i czy te mrożone czerwone wrotki są dobre??

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #173 : Wrzesień 14, 2005, 19:30:36 »

gnizdo sie całkowicie rozpłynęło. śladu nawed nie widac. :cry:  to koniec. a ten anawed nie wykazuje chęci do budowania

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #174 : Wrzesień 15, 2005, 12:25:06 »

no chyba cos zaczął samiec robić bo po lewej stronie akwarium pojawiła sie malutka kupka piany. cZego wczoraj jeszcze nie było. samiec jest bardzo ruchliwy czygo wczesniej u niego w kotniku nie zaobserwowalem. Nie widzialem zeby budował gniazdo. Ten samiec chyab sie do nieczego nie nadaje.
A i jeszcze jedno, mam go karmić w kotniku??

lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #175 : Wrzesień 15, 2005, 12:36:44 »

oczywiście że masz go karmić. jaka temperatura panuje w kotniku ?? jeśli samiec się opierdala to proponuję zrobić mu podmianę wody, na świerzą odstaną (a jeszcze lepiej na gotowaną - oczywiście ostudzoną  :wink: ). Samca przed tarłem karm tylko mrożonkami - żadnych płatków itp. - przed tarłem najlepsza jest ochotka - to wręcz afrodyzjak na bojki.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #176 : Wrzesień 15, 2005, 12:38:55 »

o w morde. ja nie wiedzialem ze trzeba go karmić Sad  pewnie dlatego rozwalił tamte gniazdo a bylo już ładne Sad  Sad
Jest jeszcze szansa że zachce mu sie budować je od nowa??
temperatura teraz jest 28

Hej a może być woda z akwarium ogulnego?? w akwarium tarliskowym wlasnie jest woda z ogulnego i nie wiem czy mam wlac swierzej innej wody czy tej z akwarium

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #177 : Wrzesień 16, 2005, 08:39:32 »

Lukas dzięci ci wielkie Cheesy  Cheesy  Cheesy  Nafaszerowalem go wczoraj ochotką i wlałem przegotowanej wody ok 1,5L. Chłopie przez noc wybudował gniazdo całkiem spore Cheesy  Cheesy  Cheesy  Dzięki jeszcze raz Cheesy  Cheesy  Cheesy  Dobrze że nie zdążyłem tego samca wymienić bo jest naprawde ładny.
Za to umieszczę cię w moim akwarystycznym pamiętniku, w którym pisze co i jak zrobiłem przy rozmnażaniu ryby.  Cheesy  Cheesy  Cheesy

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #178 : Wrzesień 16, 2005, 11:45:08 »

Sad zle sie dzieje. Te gniazdo jakos sie kupy nie trzyma wcale

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #179 : Wrzesień 16, 2005, 16:56:56 »

EEEE no co jest Sad  Już po gnieździe śladu nie ma. No jest z tym bojownikiem Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  Sad  :cry:

Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 39
  Drukuj  

Skocz do: