Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 39
  Drukuj  
Autor Wątek: Tarło moich bojowników  (Przeczytany 216956 razy)
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #240 : Luty 13, 2006, 19:15:35 »

no to bedzie ok
moj jak zagonil samice do kryjowki to prubowal ja z tamtat wywabic zeby ja jeszcze poganiac
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #241 : Luty 14, 2006, 10:01:19 »

Dzisiaj znowu samiec bąbluje i goni tym razem dwie samice bo dokupiłem mu drugą. Na ciele nowej samicy co jakiś czas pojawiają się pionowe, jasne pasy lecz gdy samiec ją pogoni po akwa to jej znikają. I tak się dzieje co 20 minut.
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #242 : Luty 14, 2006, 19:22:04 »

hym niepolecal bym 2 samic
moze jedna im przeszkadzadz przy tarle
ale to tylko moje zdanie  Smiley
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #243 : Luty 15, 2006, 14:50:41 »

Cytat: MARCIN141115
hym niepolecal bym 2 samic
moze jedna im przeszkadzadz przy tarle
ale to tylko moje zdanie  Smiley

Masz racje od czasu jak są dwie samice to zaczłęły się one gonić miedzy sobą a samiec poszedł w odstawkę. Zostawiłem w akwa samicę, którą dopiero kupiłem bo na jej ciele pojawiają się pionowe pasy a tą starą przełozyłem do drugiego akwarium.
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #244 : Luty 15, 2006, 15:09:45 »

taka malo propozycja daj u wieksza samice
a dla czego dlatego ze mniejsze moe niebyc jeszcze gotowa do tarla
sam taki mialkem ze przy 1 tarle wogule nie bylo ikry bardzo bylem zly (samiec z reszta tez Smiley ) ale przy drugim podejsciu bylo ok
i tera jestem szczesliwym wujkiem 3 miesiecznych bojowniczat
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #245 : Luty 15, 2006, 16:25:13 »

Właśnie tak zrobiłem i zostawiłem z samcem większą samice bo co jakiś czas robiła się cała w pionowe pasy a samiec ją ciągle gania tylko teraz znów na chwile zaprzestał budowy gniazda a to stare już mu się prawie całe rozwaliło.
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #246 : Luty 15, 2006, 16:32:25 »

wez zrub tak
zostaw samca na jakie 4-5 dni niech sobie spokojnie zbuduje gniazdko
a potem delikatnie pwusc samice (uwazaj na gniazdo )
a ile masz stopni w akwa
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #247 : Luty 15, 2006, 16:47:28 »

Cytat: MARCIN141115

a ile masz stopni w akwa

W akwa mam 28C nawet tak do pół stopnia więcej. Ale jak odłowowie tą samicę  to czy jak samiec będzie sam to będzie budował gniazdo czy musi mieć cały czas kontakt z samicą żeby cokolwiek bąblować??
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #248 : Luty 15, 2006, 16:59:49 »

u mnie samiec niemial zadnego kontaktu z nia
i wazne niepodchodz ciagle do akwa i niepatrz czy juz buduje czy nie
musi miec duzo spokoju wiem z wlasnego doswiatczenia!!!!
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #249 : Luty 15, 2006, 17:02:01 »

Dobra to przerzuce też tą samice do drugiego akwa i zostawie samca samego i zostawie go w spokoju zobaczymy czy coś wykombinuje. MARCIN141115 dzieki za cenne rady Smiley  Smiley
Tim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #250 : Luty 26, 2006, 20:14:08 »

Witam
Na wstępie mam proźbe o jak najwięcej informacjii i waszego zdania.Smiley
Jestem początkującym akwarysta i słyszałem że bardzo trudno jest rozmnożyć bojki. Ale ja lubie wyzwania i postanowiłem sprubować.
Mam jednego bojownika od 1,5 roku. Mój brat dostał od swojej dziewczyny na walentynki a dziś ożenił sie i zostawił mi Brylanta(tak go nazwałem). Czytając ten temat zrozumiałem że Brylant ma sporą niewygode. Siedzi on w kuli 2l (aż mi go rzal sie zrobiło). Chciałem mu poleprzyć życie na starość i poszedłem do pobliskieg szklaża i zamówiłem akwarium 72l. Powoli zbieram kase na sprzęt (jak na razie mam filtr na 60l nie wiem czy wystarczy skoro będzie parka bojowników i glonojad). Ostatnio wpadłem na genialny sposób zarobienia kasy. Postanowiłem pozbierać do kupy książki mamy i zanieść je do antykwariatu bo i tak nie ma z nich żadnego porzytku:D. W tym tygodniu już będe miał kase i mam zamiar kupić grzałke i reszte. I tu mam porźbe pomurzcie mi jak najlepiej urządzić akwa do tarła dla bojków:D. Ostatnio zauważyłem niepokojące białe fusy w akwa(jak na razie woda sie napowietrza i oczyszcza jest w nije tylko piasek i pare kamieni) są one przyczepione do szyby a jak czyszcze ręką to w wodzie pływają tekie "gluty" i nie wiem co mam robić bo na razie boje sie sadzić rośliny i wpuszczać ryby. Co wy o tym sądzicie?? I jeszcze czy moge trzymać glonojada z bojkami bo z pewnością on by te gluty zjadł:D

akwa 72l
Obsada:
-2 skalary
-Bojek(on jest Chuckiem Norrisem w moim akwa)
-2 Ampularie
(w planach kolejny gloniec i jakieś inne ryby które mi doradzicie do mojej obsady)
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #251 : Luty 27, 2006, 15:36:09 »

po 1 - rozmnozenie bojkow wcale nie jest takie trude
po 2 - do tarla spraw sobie jakies 20L. akwa
po 3 - musie byc tam duzo kryjowek dla samicy inaczej samiec ja zabije, duzo roslin Itp.
po 4 - do tego duzego akwa narazie nie wpuszczaj ryb (poczytaj o zakladaniu akwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
po 5 - tak bojek moze byc z glonojadem (mam na mysli zbrojnika n.)
po 6 - do tej 72l. moze wpuscic jeszcze pare ryb
po 7 - akwa dla bojkow musi byc przykryte !!!!!!!!! inaczej sie przeziebia i padna

i to chyba na tyle zycze powodzenia jak cos to pytaj sam jestem szczesliwym wujkiem 3 miesiecznych bojkow  Cheesy  Cheesy

PS. zeby wiecej osub zagaldalo na fora ktore 3maja bojki w kulach  :!:  :!:
Tim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #252 : Luty 27, 2006, 16:30:48 »

Rozumie sie że z tego 72l to ma ogólne zrobić?? Choć ja chce tam spróbować rozmnożyć bo narazie nie stać mnei na kupno drógiego sprezętu:D Roślinek będe miał od ciula od kumpla dostane sadzonki a znajowa z akwarystycznego kopsnie mech jawajski z pół ceny Cheesy
Tylko jeszcze musze z 2 kokosy kupić i jakichś kamieni poszukac na groty. A i ostatnio news: Brylant cholernie bombelkuje w tej kuli a wczoraj wymieniałem wode. Chyba przewiduje co się święci:D

P.S. a co z tymi glonami?? nic mi nei grozi??

akwa 72l
Obsada:
-2 skalary
-2 Ampularie
(w planach kolejny gloniec i jakieś inne ryby które mi doradzicie do mojej obsady)
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #253 : Luty 27, 2006, 16:32:59 »

wcale nie jest prawdą że akwarium musi byc przyryte... już któryś raz je rozmanzam i za kazdymm razem mam odsłoniete akwarium:) ale aqa 15l  Smiley
Daj tam kokosa w pół scietego samica bedzie sie tam chowac  jakas roslinke pływającą  Smiley Samiec czasem pogania samice ale te 2 dni wytrzumuja bez szfanków:) [/img]

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Tim
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #254 : Luty 27, 2006, 17:37:32 »

wporzo pomyślałem żeby jeszcze pochodzić przy torach i rzekach i poszukać w miarę płaskich kamieni. Wpadłem jeszcze na pomysł wyrzeźbienia z drewna jakiejś groty choć zajmie to sporo czasu ale sprzęt jest i chęci są:D Ale jakie drewno najmniej zagraża wodzie i nie wypływa na powierzchnie ?? A i kapsel pytanie do ciebie :Te glońce złote to te takie dóże bo moja znajoma ma w sklepie chyba z 50 cm glonojada:D

P.S. Z kąd zdobyć korzen na mech jawajski?? Tylko zeby nie kupywać

akwa 72l
Obsada:
-2 skalary
-2 Ampularie
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 39
  Drukuj  

Skocz do: