|
FighterMan
Bywalec
Kocham Ramirezy!!!
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 06, 2009, 23:30:04 » |
|
oj chłopie chłopie... Tak naprawde to tylko tło tam widać. Więcej roślin! Lecz piszesz że cały czas dosadzasz więc jestem spokojny. Grzałka. Czy u ciebie kaloryfer stoi na środku pokoju? Daj jągdzieś na bok... Ta ceramika... jak tylko przybędzie roślin to ją wyjmij. Po co te bąbelki? Wystarczy ruch tafli. Dokup towarzystwo dla ramirezy i molinezji. ogólnie 4 -
|
|
|
|
|
|
|
ryba243
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2009, 00:00:13 » |
|
ceramika won lepiej korzeń naturalne i ładne no i roślinki przede wszystkim
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2009, 09:06:37 » |
|
To fakt ze ta tapeta bardzo rzuca sie w oczy,mozna ja zastapic ciemnym bristolem, czarnym workiem na smieci troszke pomarszczonym - da wrazenie tla strukt. i bedzie lepszy efekt (podkresli Ci wizualnie rosliny i mieszkancow). Termometr centralnie tez nie dodaje uroku. Dodatkowe napowietrzanie eliminuje co2 potrzebne roslinom, wystarczy lekki ruch tafli wody z filtra deszczownia jako napowietrzanie. Nie wsadzaj roslin w koszyczkach, material wypelniajacy jest bardzo szkodliwy dla mieszkancow ! Staraj sie sadzic wysokie rosliny na tyle baniaka by nie przyslanialy innych. Zwir masz stanowczo za gruby i za jasny (wprawdzie nieliczni taki maja, jednak wiele ryb sie stresuje przy takim jasnym podlozu) W calosci nawet mi sie podoba i jak dosadzisz roslin i sie rozrosna powinno byc o niebo lepiej. Nawet ta ceramika tak bardzo mi nie przeszkadza (jest dosyc ciekawa i duzo, duzo lepsza od zamkow)
|
|
|
|
|
|
|
kamiltd
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Luty 07, 2009, 09:16:00 » |
|
Mam rozumieć, że jeżeli wyciągnę napowietrzacz, to rybkom nie będzie brakowało tlenu?
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #5 : Luty 07, 2009, 10:02:05 » |
|
Mam nadzieje ze filtr masz wystarczajacy i mozna do niego zalozyc deszczownie (jesli nie masz takowej mozna latwo zrobic samemu) ktora powoduje ruch tafli wody, do tego tlen produkuja tez rosliny - to powinno w zupelnosci wystarczyc Ja przy ponad 250L mam tylko deszczownie, reszta z roslin i to wystarcza
|
|
|
|
|
|
|
kamiltd
Nowy
|
|
« Odpowiedz #6 : Luty 07, 2009, 10:07:22 » |
|
Ok dzięki kolego popatrze w sklepach.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #7 : Luty 07, 2009, 14:48:37 » |
|
Mi się akwarium nie podoba. A obsade proponuje zmienić.
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
kamiltd
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Luty 07, 2009, 16:28:04 » |
|
Czemu?
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #9 : Luty 07, 2009, 17:28:02 » |
|
Ja chyba mam jakiś zdecydowaie inny gust niż osoby się do tej pory wypowiadające . Mianowicie dla mnie się bardzo podoba Twoje akwarium. Może i roślinek mało..ale ja tego nie zauważyłam właśnie dlatego, że tło tworzy piękny busz . Nie zmieniała bym go, zwłaszcza że i tak prawdopodobnie większość tła zostanie w przyszłości zasłonięta przez roślinki akwariowe. Bąbelki ożywiają ten podwodny świat więc też są ok. Tylko korzeń sztuczny zmieniła bym zdecydowanie na kilka prawdziwych..było by jeszcze piękniej. A kto siedzi w kotniku? I za co ?
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #10 : Luty 07, 2009, 17:57:22 » |
|
Mnie się te wymiary podobają. Marzenie dla większej ławicy mniejszych rybek i stadka kirysków albo cierniooczków. Jako całość akwarium się nawet nieźle prezentuje pomijając to o czym pisali już przedmówcy. No i można by dolać tam wody aby nie było widać tafli. Powodzenia Kamilu. Jeśli to Twoje pierwsze akwarium to czekamy na rozwój wydarzeń bo pewnie będzie tylko lepiej
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Dafi30
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Luty 07, 2009, 19:54:27 » |
|
...akwarium ładne i nieźle się zapowiada, ale mebel na którym stoi psuje cały wygląd pozatym mam nadzieje że jest stabilna ta ława bo pare kilo na niej stoi. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kamiltd
Nowy
|
|
« Odpowiedz #12 : Luty 07, 2009, 20:29:33 » |
|
Dzięki. A siedzi w nim jeden gupik którego udało mi sie wyłowić.
|
|
|
|
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #13 : Luty 08, 2009, 19:03:59 » |
|
A mi się to akwa podoba.Też bym dał jeszcze troche roślinek i prawdziwe korzonki Poza tym akwa super wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
|