Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « loyek5 126L - po restarcie 26.05.2009 (ma być roślinne)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: loyek5 126L - po restarcie 26.05.2009 (ma być roślinne)  (Przeczytany 5433 razy)
loyek5
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 19, 2009, 17:11:46 »

Smiley KAżdy ma inny gust a o gustach sie nie dyskutuje.

TWIST642 Dzieki za rady i wskazowki!! Smiley

Oststnio pojawil sie u mnie pewien problem. ŚLIMAKI!! Sam nic podobnego nie wpuszczalem do akwa stad mysle ze byly na jakiejs roslince lub w zwirze. Z tego co sie zdazylem zorientowac sa to Zatoczki. Robi sie ich coraz wiecej. Zastanawiam sie nad Bocjami (chociaz na jakis czas)

pozdr.

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Luty 20, 2009, 13:02:02 »

Możesz dodać piasek ale on rozjaśni dno.Jak kupisz rośliny na 3 plan to staraj się aby zasłaniały rurki od filtra lub wstaw tło czarne.Dodaj też lignity lub ciemny żwir aby przyciemnić dno.

co z tego że rozjaśni dno? w czarnych wodach właśnie jest pisanek  Roll Eyes
TWIST642
Zainteresowany
**

battlefield vietnam

« Odpowiedz #17 : Luty 20, 2009, 21:48:54 »

Jak kupisz bocje to głoduj rybki albo tak karm aby na dno nie spadało żarcie(tylko nie długo 3-4 dni).Bocja to leń jak dostanie żarcie to oleje ślimaki
co z tego że rozjaśni dno? w czarnych wodach właśnie jest pisanek  Roll Eyes
Czarne wody są czarne hahah ale na dnie jest piach z syfem,ciemne dno bedzie bardziej odpowiednie do tego biotopu

200l
Budowa
Kongo zrobione teraz amazonka
loyek5
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 08, 2009, 13:36:37 »

Po dość długiej przerwie i wielu problemach, które wiązały się z brakiem doświadczenia, zdecydowałem się na restart zbiornika. Podłoże zostało zmienione z "ziemi ogrodowej" na gotowe firmy JBL, spora część roślin poszła do kosza z powodu zbyt dużego zaglonienia. Na ich miejsce pojawiły się nowe gatunki, oraz nowy pomysł. Mam nadzieję, że tym razem sprostam zadaniu. W razie czego, proszę o jakieś opinie bądź sugestie.
Dokładny opis wraz ze zdjęciami, w pierwszym poście.

pzdr.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 13:45:51 wysłane przez loyek5 » Zapisane

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 08, 2009, 13:50:39 »

Bardzo ładnie Smiley Tak jak Gina uważam że brakuje 3 planu ale kolory wyszły Ci pyszne i jest znacznie korzystniej po ponownym uruchomieniu zbiornika.
Zróżnicowałbym tylko powierzchnię dna - jego wysokości by było ciekawiej.
Zdjęcia nie powiększają się - są tylko wersje małe. Chyba że tak ma być?

Albixxx
Zainteresowany
**

Może kiedyś...

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 08, 2009, 16:03:23 »

Ladne. tylko s tyłu trochę pusto, ale nawet fajnie to wygląda... usuń tą rurkę z tyłu, to będzie super.

loyek5
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 08, 2009, 16:51:33 »

Oczywiście wypowiedź Giny tyczyła się akwa przed restartem. Teraz, myślę na każdym planie jest odpowiednia roślinka tylko czasu potrzeba by mogły trochę pójść w górę.
Zdjęcia są już poprawione i otwierają się duże. Wink
Co do rurki - nie chciało mi się bawić z usuwaniem jej do zdjęć. Są one co prawda za ciemne ale to lekcja już dla mnie jak sfotografować akwa. Oczywiście będę zdawał relację z przebiegu zmian.
Dziękuje za wypowiedzi!
Smiley

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 08, 2009, 17:10:45 »

Duzo, duzo lepiej - nawet teraz nie przeszkadza brak trawniczka  Wink

Ladne. tylko s tyłu trochę pusto, ale nawet fajnie to wygląda... usuń tą rurkę z tyłu, to będzie super.

Wow ( choc chcialo by sie zaklac tak po polsku !) jak mozna tak napisac ?
Mam nadzieje ze to tylko literowka, ale dobrze jest czasem poczytac samemu co sie napisalo

loyek5
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 08, 2009, 22:48:40 »

Kilka zdjęć ogółu:

Z życia w akwa:

Gina - dzięki za miłe słowa!  Cheesy

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 22:50:12 wysłane przez loyek5 » Zapisane

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #24 : Czerwiec 09, 2009, 07:22:08 »

Bardzo fajnie, choć "czerwone świecące rury" polecane są do montowania z tyłu. Np. Grolux. Dzięki temu od frontu kolory mamy jak najbardziej naturalne a rośliny z tyłu mają najlepsze światło są także ladnie wybarwione takim światłem. Osobiście skorzystałem z tej rady i nie żałuję Smiley Zauważyłem że u Ciebie odwrotnie.

loyek5
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Czerwiec 09, 2009, 10:10:27 »

Tak. Gratuluję spostrzegawczości. Skorzystam z rady i również je zamienię. Smiley Pełne spectrum będzie po zaświeceniu pozostałych dwu świetlówek ale to jeszcze nie ta pora.

shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Czerwiec 10, 2009, 23:47:23 »

Moim zdaniem wszystko wygląda bardzo fajnie i nie ma co tu poprawiać. Po prostu czekać aż wszystko podrośnie. Zwłaszcza z tej pistii pewnie będzie niedługo plaga. Na czarne wody to w ogóle nie wygląda, ale moim zdaniem tak jest dużo lepiej. Ja tam raczej nie potrafiłbym upajać się widokiem kawałka bagna, ale to już rzecz gustu. Elegancki, kompletny zbiorniczek  Good !. Powodzenia.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: