marcinl
|
|
« Odpowiedz #15 : Luty 24, 2009, 18:48:04 » |
|
te białe podnoszą ph wody... i do tego maja ostre krawędzie - nie polecane dla kirysków testów do wody nie masz?
|
|
|
|
|
|
|
bryq
Nowy
|
|
« Odpowiedz #16 : Luty 24, 2009, 18:49:46 » |
|
Jeszcze nie, Jeżeli chodiz o wode to tylko ta tabletke wrzucilem a może byc tak ze te co mam zostawie na samym dole a wysypie wiecej tych malutkich ? Lepiej dokupic jak coś mniejszy żwirek czy raczej piasek ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 19:01:38 wysłane przez bryq »
|
|
Akwarium 60l z obsadą :
9x Neon Inessa 8x Kirys Spiżowy 3x Gupik 1x Bojownik
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #17 : Luty 24, 2009, 19:05:05 » |
|
Napiszę ci tak bryq. Jakbyś poświęcił trochę czasu na poczytanie przed zakładaniem akwarium, to teraz nie miał byś problemu. Lepiej zrób tak, jak ci radzimy. Chemy ci tylko pomóc, od tego jest te forum. Przeczytaj jeszcze raz mój ostatni post i kolegów wyżej.
|
|
|
|
|
|
|
bryq
Nowy
|
|
« Odpowiedz #18 : Luty 24, 2009, 19:09:46 » |
|
Ok dzieki za all Powiedz mi jeszcze tlyko czy mozga zostac te kamyczki na dnie i na nie wysypac jakies mniejsze albo piasek i co radzis mniejszy żwirek cyz paiske ? Wydaje mi sie, że z piaskiem beda troche problemu przy myciu. I pytanie też co iel myc akwarium i jakbyś mogł podac jakies rybki, które moglbym kupic za te 2-3 tyg. ; D
|
|
|
|
Akwarium 60l z obsadą :
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Luty 24, 2009, 19:30:07 » |
|
Ok dzieki za all Powiedz mi jeszcze tlyko czy mozga zostac te kamyczki na dnie i na nie wysypac jakies mniejsze albo piasek i co radzis mniejszy żwirek cyz paiske ? Wydaje mi sie, że z piaskiem beda troche problemu przy myciu. I pytanie też co iel myc akwarium i jakbyś mogł podac jakies rybki, które moglbym kupic za te 2-3 tyg. ; D Ja bym go wywalił i kupił zwykłe kamyki rzeczne, tylko drobne. Nie kupuj piasku, za dużo z nim roboty i trzeba często go odmulać (wszystko na nim widać). Co do mycia akwarium. Można tylko podmieniać wodę (o tym było tyle wertowane, że chej), poczytaj o tym. Lektura na dobry sen . Do czyszczenia szyb kup sobie czyścik magnetyczny, jest dobry, sam go używam. A co do rybek to na pewno: 5-6 otosków (100 razy lepsze od zbrojników, co i tak jakbyś je chciał, to za mały masz zbiornik), do tego może jakieś ładne gupiki i stadko (około 15 neonków - gatunek to już zależy od Ciebie). Taka jest moja propozycja, ale niech się jeszcze wypowiedzą.
|
|
|
|
|
|
|
bryq
Nowy
|
|
« Odpowiedz #20 : Luty 24, 2009, 19:36:55 » |
|
.. Dzięki bardzo Ostatnia już rzecz od dzis cały dzień i całą noc jest włączona grzałka i filtr czyto może troche przyspieszyć proces zarybienia ^^ ? Kiedy będe mógł kupić najwcześniej rybki jeżeli non-stop będą urządzenia włączone ?
|
|
|
|
Akwarium 60l z obsadą :
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
Aramis śni się małym dzieciom ...
|
|
« Odpowiedz #21 : Luty 24, 2009, 19:46:49 » |
|
łoł Identyczny wygladem mam zamek tylko większy Akwarium ładne masz.
|
|
|
|
|
|
|
bryq
Nowy
|
|
« Odpowiedz #22 : Luty 24, 2009, 19:47:41 » |
|
Aramis a doradzisz coś co do kupna rybek ?
|
|
|
|
Akwarium 60l z obsadą :
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #23 : Luty 24, 2009, 19:55:33 » |
|
Danio i żałobniczki odpadają, ponieważ są rybami stadymi. A na ten litraż będzie im za ciasno. Molly i platka, niby mogą być. Tylko lepiej kupować jednego samca i dwie samiczki. Można jeszcze jakies otoski x 4-5 i z 4-5 kirysków karłowatych.
Molly chyba od 80l <?
|
|
|
|
Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #24 : Luty 24, 2009, 19:57:51 » |
|
Jasne a tak wogule masz takie same litry akwarium co ja 10x razbora 3x prętnik (1+2) 5x kirys 5x otosek
|
|
|
|
|
|
|
bryq
Nowy
|
|
« Odpowiedz #25 : Luty 24, 2009, 20:05:47 » |
|
Dzięki, a skoro masz takie akwa jak ja to napsiz mi jakie Ty masz rybki i cyz jak cala noc i clay dzien mam włączona grzałke i filtr to po jakim czasie moge wpóscić rybki ? I kiedy woda bedzie w temp. 25 - 26 *C ? Grzałka 50W
|
|
|
|
Akwarium 60l z obsadą :
|
|
|
aaa
Stały użytkownik
(^^,)
|
|
« Odpowiedz #26 : Luty 24, 2009, 20:08:13 » |
|
rybki możesz wpuścić po 4 tygodniach.
|
|
|
|
Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #27 : Luty 24, 2009, 22:46:53 » |
|
Dobra zaczynam swoją obsade - 2 molinezje - 2 pyszczaki zebra - 1 glonojad (jak podrośnie oddam) - 2 żałobniczki
|
|
|
|
|
|
|
bryq
Nowy
|
|
« Odpowiedz #28 : Luty 25, 2009, 15:25:12 » |
|
Dzieki za wszystko Chciałbym się jeszcze tylko dowiedzieć czy pokrywa musi być włączona cała noc ? i czy na te kamyczki co mam wysypac drbniejszy żwirek ? Czy też może zostać to co mam
|
|
|
|
Akwarium 60l z obsadą :
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #29 : Luty 25, 2009, 15:36:40 » |
|
Dobra zaczynam swoją obsade - 2 molinezje - 2 pyszczaki zebra - 1 glonojad (jak podrośnie oddam) - 2 żałobniczki
Bez obrazy, ale podałeś złą obsadę do tego litrażu. Po pierwsze to pyszczaki i reszta ryb jakoś do siebie nie pasują. Poza tym żałobniczki to ryby stadne. bryg, ja Tobie radzę kupić stadko(10-15 sztuk) neonków czerwonych, 1x samiec i 2x samica prętnika trójbarwnego, 4-5 otosków i jakieś krewetki. Było by super. Ładne ryby, kolorowe i spokojne. Do tego jakieś ciemne podłoże i zielone roślinki. I daj już sobie spokój z tym twoim podłoże, przecież to najzwyklejszy grys, wykorzystywany w budownictwie. Co do pokrywy, to ustaw ją na 10 - 12 h naświetlania. Na noc wyłączaj .
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 15:39:18 wysłane przez Mutari28 »
|
|
|
|
|
|