Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kilka porad dotyczacych zbiornika  (Przeczytany 1334 razy)
wyjatek
Nowy
*

« : Marzec 02, 2009, 18:19:08 »

Witam!
Od jakiegos czasu zajmuje sie moim 200l baniaczkiem, mam kilka spostrzezen ktorymi chcial bym sie podzielic i spytac o rade.
Moze najpierw obsada:
5x kieysek spizowy
1x duzy kirisnik czarnoplamy
1xmieczyk
2x gurami dwuplamy
5x skalar
2xbocja wspaniala
2x zalobniczka
1xwelon
1x kosiarka + ok 10x malutkie

Co do obsady to nie jest zbyt dobrana poniewaz akwarium kupilem uzywane z kilkoma rybami, czesc zabrala mi choroba, nie wiem co dokladnie to bylo gdyz nie bylo mnie na miejscu gdy walczyla z nia moja mama.
Czy to nie za duzo ryb? Gurami stal sie bardzo agresywny i zapedzil wszystkie ryby w kat Sad czy mozna dokupic jakas rybe zeby opanowala ta sytuacje?
Bocje do niedawna bardzo ruchliwe zaczely sie pokladac na zamku (dekoracja) kazda z innej strony, chociaz podczas i po karmieniu sa bardzo ruchliwe.
Mam 4 male i jeden duzy skalar, 4 dokupilem bo byly na 2 duze ale jeden chorowal i zdechl. Wiec jeden z tych malych skalarow nie trzyma sie grupy i nie ma apetytu oddychajac inaczej niz reszta (szybciej i bardziej otwiera pysk).
Ryby karmie suszonym pokarmem + 3 kostki mrozonki ( 2 ochotka + serce wolowe ) raz dziennie.
Temp 25 c,  Ph w normie, musze kupic reszte testow i zbadac dokladniej.
Prosze o jakies sugeste.
pozdr.
Wyjatek
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 02, 2009, 18:21:25 »

Najprawdopodobniej parametry wody - No3 , No2 , amoniak  Huh Po4. Za duzo mrozonek .
wyjatek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 02, 2009, 19:06:53 »

mam 2 filtry, wewnetrzy i zewnetrzny. ile tych mrozonek mozna podawac?
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 02, 2009, 19:10:34 »

Kazdy ma swoj przepis .
Raz w tygodniu 2 kostki jako uzupelnienie ale bez suchego .
Mam nadzieje ,ze wiesz jak podawac / przygotowac mrozonke/ ? Czy moze wrzucasz kostke do akwa ?
wyjatek
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 02, 2009, 19:13:05 »

plukam w siatecze do pokarmu pod kranem az sie roztopi. w filtrach mam ceramike, biobale, wegiel (w wewnetrznym) i gabke. Jutro kupie testy na amoniak
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 02, 2009, 19:17:06 »

Rowniez wez na No3 iPo4 przynajmniej paskowe . Mozesz tez zaniesc wode do sklepu . Za niewielka oplata przeprowadza testy .
wyjatek
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 03, 2009, 16:33:00 »

A no wlasnie No3 wyszlo bardzo wysokie, tylko taki test kupilem bo sa drogie cholernie, co moglo to spowodowac, wymienilem troche wody, jutro tez podmienie, czy reszta skladnikow tez sie wyreguluje jak podmienie kilka razy wode?
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 03, 2009, 19:11:26 »

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=6947.0
To na poczatek . A jak u Ciebie z roslinnoscia ? Mozesz wstawic fote baniaka ?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: