Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « filtr FANFILTER PLUS-FAN MINI przebicia???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: filtr FANFILTER PLUS-FAN MINI przebicia???  (Przeczytany 1985 razy)
mazik
Nowy
*

« : Marzec 03, 2009, 16:33:26 »

Wczoraj kupiłam w/w filtr i wydawało mi się,że są niewielkie przebicia-poczułam na palcu. Welonki też jakieś nadpobudliwe były. W sklepie wymienili mi część główna, końcówki mam te co były. I znowu jak palca wkładam do wody to czuję te przebicia. Co to jest? Od czego to się bierze? Możliwe, żeby 2 filtry były zepsute? Huh A może ja coś źle montuję (ryby mam od soboty, wiec nie znam się na tym kompletnie...). Wczoraj jak się zorientowałam i wyłączyłam filtr to ryby się wyraźnie uspokoiły. A dzisiaj jedna welonka jest strasznie pobudzona, a druga z kolei jest apatyczna i najchętniej leży ma dnie. Czuje,że moja przygoda z rybami szybko się skończy, bo mi wyzdychają  Undecided ehhh
Pomóżcie jak wiecie, co ja mam z tym zrobić. Z góry dziękuję.
Twister78
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 04, 2009, 23:16:15 »

Może na akwariach się nie znam ale w elektronice grzebie. Pisałaś przebicia... znaczy że prąd kopał co jakis czas czy ciągle? No i jak wyłączyłaś SAM filtr to przebicie zniknęło??
mazik
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2009, 18:45:59 »

To napięcie było niewielkie, coś jakby się kogoś naelektryzowanego dotknęło. Odczułam je tylko przy zetknięciu palca z wodą, jak już palec był w wodzie, to nie czułam. Tak jakby iskra przeskoczyła. I jak wyłączałam filtr, to się skończyło. Dodatkowo ryby były bardzo niespokojne (jedna z nich jest raczej ospała, ale nawet ona szalała po akwarium).Stąd moje przypuszczenia, że to przebicie.
Twister78
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2009, 23:11:32 »

Może zrób tak. Weź plastikową miske nalej do niej wody, włóż filter i włącz... i zobacz czy nadal jest przebicie... tylko ostrożnie...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: