p10atryk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1380 : Luty 18, 2009, 13:36:57 » |
|
Witam koledzy mam już od około 2 lat aqwa 60l i miałem w nim samice i samca zbrojownia dzisiaj patrze a tu są małe glonojadki i czy je odłożyć od pozostałych ?? ryby jakie są w tym zbiorniku to gupiki sporo ich :] molinezje danio kiryski parkę glonojadów i tak zwanego rekinosuma a zapomniał bym dodać że mam jeszcze 1 samca tylko zapomniałem jego nazwę prosze o szybką odp. bo jak mam je odłożyć to przydało by mi siię przygotować aqwa
|
|
|
|
|
|
|
paweł_xxxD
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1381 : Luty 18, 2009, 14:22:20 » |
|
lepiej odłów
|
|
|
|
|
|
|
p10atryk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1382 : Luty 18, 2009, 14:27:05 » |
|
a jak z karmieniem poradza sobie w osobnym zbiorniku ?? chcem wiedzieć jak najwięcej ponieważ pierwszy raz mam glonojady XD i dzienx za odp
|
|
|
|
|
|
|
paweł_xxxD
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1383 : Luty 18, 2009, 14:43:46 » |
|
a w tym osobnym akwa masz zaprowadzoną wcześniejszą chodowlę glonów??
|
|
|
|
|
|
|
p10atryk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1384 : Luty 18, 2009, 15:12:53 » |
|
mam kilka kamieni obrośniętych glonami i mam nadzieje że to im da coś a się zastanawiałem nad kupnem tabletek przylepnych co bym przylepił a one by jadły nie wiem czy to da rade ale zawsze muszę spróbować :]
|
|
|
|
|
|
|
p10atryk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1385 : Luty 19, 2009, 18:53:47 » |
|
a po ilu dniach one powinny zacząć jeść bo coś nie za bardzo je ciągnie do glonów ;[ a jak nie może potrzeba samca lub samice
|
|
|
|
|
|
|
ewelusia56
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1386 : Luty 20, 2009, 16:33:00 » |
|
Hej czy wiecie jak się rozróżnia samice glonojada od samca bo ja mam dwa glonojady ale nie wiem który to samiec a który samica kupiłam je tego samego dnia były równego wzrostu to było chyba z dwa lata temu a teraz jede jest większy i bardziej pochliwy a drugi mniejszy i mniej płochliwy
|
|
|
|
XD :****
|
|
|
szklana
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1387 : Luty 23, 2009, 16:24:40 » |
|
samiec na pysku posiada tzw "poroże", a samica nie
|
|
|
|
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
Aramis śni się małym dzieciom ...
|
|
« Odpowiedz #1388 : Luty 23, 2009, 18:19:04 » |
|
Glonoada samca można poznać po wąsach (poroże) jezeli jest już po upływie 5 lub 6 miesęcy można to u niego zauważyć, jak wszystkie otórz ryby można rozpoznać w wieku 5-6 miesięcy, samica natomiast niema wąsów (poroże), ale jest wielkości samca.
|
|
|
|
|
|
|
selena
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1389 : Luty 23, 2009, 23:08:40 » |
|
Samiec glonojada mi padł, drugiego niestety nie mam, samica jest bardzo gruba, z pewnościa nosi w sobie ikrę. Co będzie z ikrą a głównie z samicą? nie mam widoków na kupno czy zamianę nowego samca, zostały mi same samiczki.
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1390 : Luty 25, 2009, 15:48:30 » |
|
mam kilka kamieni obrośniętych glonami i mam nadzieje że to im da coś a się zastanawiałem nad kupnem tabletek przylepnych co bym przylepił a one by jadły nie wiem czy to da rade ale zawsze muszę spróbować :]
Co do karmienia narybku zbrojnika było już wałkowane w tym właśnie poście. Poczytaj dokładnie i uważnie i będziesz wszytko wiedział. I lepiej się pośpiesz bo ci rybki zdechną, jak będziesz ich trzymał tylko przy paru kamieniach porośniętych glonami.
|
|
|
|
|
|
|
fantasy_0911
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1391 : Luty 27, 2009, 20:44:19 » |
|
Co do tych tabletek to lepiej ich nieprzyklejaj do szyb jesli chcesz gloncie male nakarmic..lepiej jesli je rozkruszysz na 4 czesci i pozwolisz swobodnie opasc na dno...u mnie sie to sprawdza...male rosna jak na drozdzach:D
|
|
|
|
|
|
|
kliszo
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1392 : Marzec 01, 2009, 20:14:57 » |
|
WItam Mam pytanie. Może mi ktoś jednoznacznie odpowiedzieć kiedy samca odłowić od małych. Moje małe glonki mają 2 dni i tak się zastanawiam czy samca odłowić czy nie. Samica jest już odłowiona tylko samca jeszcze zostawiłem. Jest to akwarium tylko z małymi glonkami i samcem. Z góry dzięi za odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
delTORO
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1393 : Marzec 01, 2009, 20:38:49 » |
|
Myślę że można poczekać aż dostrzeżesz 1 uciekiniera. Wtedy już wszystkie gloncie powinny być "wyklute". Oczywiście w tarliskowym, bo w ogólnym to nie daję im nawet 1% szans na przeżycie (autopsja).
|
|
|
|
112L L260, L201, otocinclus affinis Fundulopanchax nigerianus innidere Microgeophagus ramirezi
|
|
|
kliszo
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1394 : Marzec 01, 2009, 21:24:29 » |
|
Samiec i gloncie (już wyklute 2 dni mają i sobie pływają) są w akwarium tarliskowym. Co dziwniejsze miałem tam dwie rurki. Samiec wybrał jedną z nich ale ikra i tak była poza rurką była poprostu koło grzałki na wolnym polu. Samiec małe stara się "trzymać" w jednym narożniku akwarium ale niektóre maluchy i tak sobie pływają gdzie chcą, więc samca już odłowić czy jeszcze nie.
|
|
|
|
|
|
|
|