Taaa... To już wiesz że nie powinieneś ich mu dawać, a tak nawiasem mówiąc nie nauczył się już za pierwszym razem?..
Mam takie pytanie. mialam jedna zbgrojniczke ktora mam juz ok 2-2.5 miesiaca. i tydzien temu, we wtorek wzielam od pani z biologii z akwarium zbrojnika, samca. oboje maja ok 7-8cm. smaiec ma juz poroże . na poczatku gdy ich sobie''przedstawiałam'' samiec ignororwał samice, ciagle mial splaszczone pletwy, itd. samica go ''zaczepiała'' trzymala sie blizko itd. chcialam je rozmnozyc a wiec wsadzilam do akwa gliniana doniczke, ale samiec upodobal sobie takie dwie muszle, z ktorych zrobilam ''domek''. iciagle tam siedzi przyklejony, a saica z tylu akwa przyklejona do sciany, chociaz troche jakby ''spuchła'' przez ten tydzien. no i mam pytanie, czy kots wie, kiedy mi sie one wreszcie rozmnoza?... bo czasami jak Go obserwuje to macha pletwami, czyli robi takie male ruchy, jakby falowal pletwami brzusznymi, czytalam ze to niby by natlenic ikre, ale tam nic nie ma!! :-\kiedy mi zloza ikre?
.. dlugo mam jeszcze czekac, czy oddac go juz..
pzdr.