Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 657761 razy)
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #120 : Grudzień 19, 2004, 22:57:54 »

Zawsze tą rurkę można jakoś zamaskować Smiley
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #121 : Grudzień 19, 2004, 23:05:26 »

Ludzieee! ten facet chyba czyta i pisze jak ja piszę  :lol:No przecież napisałem przeczytałem i odświerzyłem a ten już jest!   :lol:  :lol:Ale rurkę to faktycznie stawiam w zielsku i sobie zostawiam tylko tyle do widoku by "zwinąć" ojca z ikrą jak widać po zachowaniu że coś jest. POZDRAWIAM.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #122 : Grudzień 20, 2004, 00:11:27 »

Cytat: Jarecki
Ludzieee! ten facet chyba czyta i pisze jak ja piszę :lol:No przecież napisałem przeczytałem i odświerzyłem a ten już jest!  :lol:

Nie przesadzaj - to czysty zbieg okoliczności Smiley Pozdrawiam.
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #123 : Styczeń 20, 2005, 15:28:19 »

Ikra moich glonojadków ma 2 dzien:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
sylwas
Nowy
*

« Odpowiedz #124 : Luty 25, 2005, 19:18:55 »

A ja wlasnie dwa dni temu podmieniajac wode w akwarium wlozylam gliniany ,,korzen". Co ten moj samiec tam wyprawia! Zrobilam to chyba intuicyjnie, bo na ten temat forum weszlam dzisiaj. Widze, ze bardzo mu nowa kryjowka odpowiada tylko nie wiem czy nie jest on za maly do rozrodu?
Mam go ok dwa lata i ma jakies 6-7 cm, a samica 10-11 cm. Bede je obserwowac.
Aha, dodam ze to jest akwa z welonami tak wiec nie ma wysokiej temperatury  Smiley  Smiley  Smiley
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #125 : Luty 25, 2005, 20:23:52 »

2 lata to już moze tylko coś mały.... troche Smiley jak czysci grote to jest już +  chociaż mój samiec był mnijeszy od samicy a małych sie dochowuje obserwój cały czas jak samica z samce coś przy tym korzeniu to powinno być ok zrób po tygodniu jeszcze jak nic sie nie wydarzy podmiane wody taką większą częśc a powinno zadziałaćw 100%

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
sylwas
Nowy
*

« Odpowiedz #126 : Luty 25, 2005, 20:55:18 »

Dzieki, zobaczymy! Mam nadzieje, ze sie rozmnoza bo male welonki juz raz mialam!
Ale przekonalam sie, ze to prawda z tym poprawianiem warunkow i szczesciem. Kiedys bardzo chcialam aby sie rozmnozyly, robilam rozne rzeczy aby im pomoc i nic. A kiedy machnelam reka i dalam sobie spokoj to BACH :lol:
Sadze, ze moj maly przystojniak da sobie rade z wieksza samiczka bo do tej pory to go przeganiala. :wink:  :wink:  :wink:
Paweł
Stały użytkownik

« Odpowiedz #127 : Marzec 08, 2005, 08:09:49 »

mam samca glonka w korzeniu z otworem, są tam tez małe glonki, i samiec siedzi tam juz tydzień, nigdzie nie wychodząć.
Kiedy samiec opusci tą kryjówkę, a małe wyjdą na zewnątrz?
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #128 : Marzec 08, 2005, 21:06:11 »

moga już wyjść zanim on jaopuści ja je juz zauważysz to proponuje je odłowic do kojca (polplast) dla żyworódek gdyż łatwoe młode karmić a i nie zistaną zjedzone . juz możesz umieścić taki kojec na swoim miejscu w akwa bo młode glonki lubą sie chowac za nim . odławia je sie z tamtąd rurka do wiaderka a z widerka do kojca. - proste

Ja obecnie podchowuje kolejne młod larwy osobno gdyż chće wychowac większą ilość glonojadów - mam ich obeczni poknad 100 sztuk. Pozdrawiam

112,25
aldik
Nowy
*

« Odpowiedz #129 : Marzec 18, 2005, 18:13:10 »

po pierwsze samiec i samica musza miec 15 cm a poznac mozna po brzuchu i uważaj z filtrem bo tam lubią składać jaja .

Credendo Vides -uwierzyć znaczy zobaczyc
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #130 : Marzec 18, 2005, 18:35:01 »

No właśnie nie muszą. Muszą być dojrzałe, a o tym nie zawsze świadczy wielkość ryby.
aldik
Nowy
*

« Odpowiedz #131 : Marzec 18, 2005, 20:22:55 »

ale to jest uznawane minimum wiekosci (rozmawiałem z kolegami i onio twierdzą że samiec musi mieć duze rogi )mi osobiście wylęgły sie z filtrem srednia tęp to 24 C  a światło miałem zaswiecone od 7 rano do ok 11 w nocy i może dlatego że miałem pełno roslin

Credendo Vides -uwierzyć znaczy zobaczyc
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #132 : Marzec 18, 2005, 20:25:08 »

Nieprawda. A co powiesz na to, że zbrojnik dorasta maks do 12-15 cm ? O jakim więc minimum wielkości mówimy ? To nie ma nic wspólnego z wielkością. Wzrost nie determinuje dojrzałości płciowej. Rogi też nie muszą być wielkie u samca, bo nie każdy samiec ma dokładnie takie same. Tak samo jest u wszystkich zwierząt z ludźmi na czele i wcale nie trzeba być doświadczonym akwarystą, aby to stwierdzić. Wystarczy pierwszy, lepszy podręcznik do biologii.

Takie rozumowanie można porównać np. do czegoś takiego: "do rozmnażania zdolni są tylko ludzie powyżej 180 cm wzrostu". Przecież to bzdura.
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #133 : Marzec 20, 2005, 12:52:11 »

Nie prawda ze muszą mieć po 15 cm:D mój samiec ma z 9 samica z 11 i sie trą Smiley to zależy od wieku i zapewne jak są karmione:) i wtedy maja swoją dojżałość płciową Światło za długo się świeci Za filtrem??? to chyba ostatecznosc bo jesli tylko jakas kryjówka sie pojawi w zbiorniku glonojady odrazu sie do niej przenoszą więc wnioskuje ze twoi koledzy nie mają zadnych kryjówk:)

sylwas
Nowy
*

« Odpowiedz #134 : Marzec 20, 2005, 22:32:52 »

W moim akwa, odkąd jest ,,gliniany korzeń" to samiec prawie z niego nie wychodzi tylko sprawdza otwory przez które może się przecisnąć. Fajnie jest go obserwować.  Cheesy
 Ale dzisiaj odstawiłam wodę na podmianę (bo już czas)  a wieczorem zauważyłam, że większa samica weszła do kryjówki samca i on zaraz za nią. Było tak kilka razy i teraz nie wiem czy w tej sytuacji powinnam podmienić wodę? :?:
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 113
  Drukuj  

Skocz do: