Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 657865 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #225 : Maj 17, 2005, 16:26:41 »

musisz kupić niestety samice jeśli chcesz rozmnozyć
bo z tego co wiem to homosy to jeszcze ślubów w Polsce nie moga brać :lol:

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Meter
Nowy
*

« Odpowiedz #226 : Maj 17, 2005, 20:49:15 »

przecież on juz ma 3 SAMICE to po co mu jeszce jedna chyba chodzilo ci o SAMCA

malawi interesuja mnie rybki i ogolne ten biotop jak mozecie to piszcie
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #227 : Maj 17, 2005, 21:16:10 »

Kup samca ale nie jakiegoś wielkiego kup takieg od około 7 - 8 cm moim zdaniem są najlepsze Smiley a jak cos to wal to pomozemy:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #228 : Czerwiec 01, 2005, 21:58:16 »

w neidziele znalazłem ikre w kokosie znaczy sie widzialem wczesniej zaloty ale w neidziele zauwazylem ikre, lecz dopiero dzis przenioslem kokosa do innego akwarium. gdy dzisiaj ogaldalem ikre mila ladny zolty kolorek wiec pzrelozylem ja razem z sammcem i kokosem. lecz moje brzmi nastepujaco czy ikzre nie zaszkodzily nawozy ktore dodaje do akwa ??  dodam ze daje AQUA PLANT i BIO FLORIN co wy na to ??  od niedzieli boje sie ze zabilem ikre tymi srodkami z gory dziekuje za odpoweidz

pozdrowienia z Sanoka Tongue
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #229 : Czerwiec 02, 2005, 16:35:16 »

Witaj! Ikra glonojadów jest bardzo wytrzymała, więc mnie się wydaje że nic jej nie bedzie ale pewności 100% nie mam ale skoro od niedzieli jest wporządku to bedzie OK

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #230 : Czerwiec 02, 2005, 18:22:34 »

hehe dzieki za odpoweidz  napisalem dopiero wczoraj bo juz sie powoli balemze nic z tego niebedzie tymczasem dzisiaj juz mam larwy? Cheesy nie wiem jak takie glonki sie nazwyaja ale jestem happy tzrecu raz  juz prubowalem i wrescie sie udalo, mam nadzieje ze teraz przezyja i niezrobie zadnego bledu. lecz moje maluszki nie sa w kokosie samec je wywalal tak to wygladalo poza kokosem jest w sumie 9 rybek i wszystkie poprzyssawały sie po szybkach natomiastw kokosiewidzialem jeszcze nie wiem czy ikre czy mlode bo glonojad dalej siedzi w srodku wachlujac i nie chce go ruszac. teraz szukam po niecie co mam zrobic aby im sie zdrowo roslo i niezabardzo znajduje ale jakos sobie mzoe poradze. . . a moze poradzicie co i jak moze uszczegne sie jakis bledow o ktorych nie mam pojecia Cheesy amator ze mnie nieludzki mimo ze akwa mam okolo 6 lat ale dopiero od roku zajmuje sie tym na powazniej przynajmniej staram Cheesy

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #231 : Czerwiec 04, 2005, 12:38:34 »

Przeczytaj ten temat dokładnie bo nie chce mi sie juz kolejny raz pisać ale ze strone wczesniej moze 2 napisałem co ja zrobiłem zeby nie chorowały i żyły pewna zasada uważaj na dno ja polecam bez żwiru je trzymać ewentualnie odezwij sie do mnie na gg

Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #232 : Czerwiec 04, 2005, 13:43:22 »

akurat ten temat wielokrotnie czytalem bo juz nie pierwszy raz prubowalem glonki rozmnozyc i powoli myslalem ze sameic jest lewy, cododna tez bylo tutaj chyba i nie mam kamieni nadnie. co do radychodzi mi bardziej o pokarm bo marchewke trudno malym bedzie chyba szamac co do ciekawostki bylem dzis w sklepie w takim lepszym i babka mi odradzila tabletki poniewaz mlode podobno sa tak zarloczne ze zatykaja sie i zdychaja Cheesy  cociekawe  bylem tez dzis w innym sklepie patrze sie po akwariach i pytam sie ile kosztuje kakdu a babka mi na to ze nie ma kakadu to wrescie pokazalem jej palcem a ta mi wyskcozyla ze to naskalnik regana az teraz sprawdzalem bo juz sam metlika dostalem i omalo z krzesla nie spadlem jak mozna sie tak pomylic :|

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #233 : Czerwiec 04, 2005, 21:31:07 »

ja swoje maluchy przez pierwsze 2-3 tyg karmie tabletkami TETA GREEN WAFERS i TETRA PLECO MIN wcinają to z chęcią i musisz wode im podmnieniac w tygodniu z 2-3 razy

Kuku
Nowy
*

« Odpowiedz #234 : Sierpień 11, 2005, 22:38:30 »

Hej wam ludzi lubiący glonojady mam pytanie czy jest możliwość zmutowania 2 gatunków mam zbrojnika niebieskiego samicę chcę dokupić samca ale albinosa co z tego wyjdzie a o co mi chodzi z tym mutowaniem czy czasem coś nie powstanie z mojich plecostomusów?HuhHuh

2)Hypostomus Plecostomus 1Liposarcus multiradiatus 2)Zbrojniki niebieskie samica i Albinos 4)Platyneki 2)Krewetki filtrujące 2 Kosiarki 2)Węgorki 1)Platydoras 2)Kiryski spiszchowe(Albinos),Bocja wspaniała 2)Danio malabarski 2)Danio pręgowany
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #235 : Sierpień 12, 2005, 11:50:46 »

Plekostomusy nie rozmnażają się w akwarium, a jeśli chodzi o zbrojniki niebieskie to połączenie pary: Albino (złoty) + klasyczny daje zawsze 100% potomstwa w kolorze klasycznym. Aby uzyskać potomstwo Albino trzeba łączyć ryby: Albino + Albino .

ketsyrk19
Nowy
*

« Odpowiedz #236 : Listopad 04, 2005, 16:21:37 »

mam dwa zbrojniki niebieskie jeden ma około 6cm i nie ma wcale wąsów a drugi jest gdzies o 1cm większy i ma pare wąsków i nie wiem czy mam samce czy samice?? prosił bym o odpowiedź z góry dziękuje Cool
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #237 : Listopad 04, 2005, 16:38:46 »

prawdopodobnie to para

Leloo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #238 : Listopad 06, 2005, 12:11:32 »

A ja tez musze tutaj napisac Tongue -> pelna para trwaja przygotownia do rozmnozki zbrojnkikow;) jakis miesaic temu kupilem  parke zbrojnikow niebieskich... samica teraz jes mneijsza do samca asmaiec ma jakies 7 cm... ale wczoraj zgadalem sie z kumplem ktory juz jakies 2 lata ma samice zbrojnika... wczoraj mi ja dal... to jest dopieroo ladna sztuka:P jzu dorosla duza... tylko czekac az sie sameic za nie wezmie... w akwa jestw  sumie 6 kryjowek z kokosa, kilka korzeni... duuuuuzzooo roslin.. przed chwilak podmeinialem okllol 45l wody.. akwa am 112l.. teraz tylko bede cierpliwie czekal:) jesli macei jakies wskazowki jeszcze to bardzo bym prosil z gory dziexx narka;)

112; i kotnik 12l
kiler
Nowy
*

« Odpowiedz #239 : Listopad 08, 2005, 13:41:38 »

samicy zbrojnika wyraznie powieksza sie brzuszek w okresie tarla a samiec znika czasem na caly dzien aby czyscic miejsce gdzie bedzie wabil samice do zlozenia ikry wiec jesli twoja samica bedzie grubiutka to musisz sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac jesli straci swoj majestatyczny brzuch to bedzie oznaka ze zlozyla ikre a wtedy ogranicz dostep swiatla do akwarium tzn nie zapalaj go za dnia a szczegolnie gdy po kilku dniach zauwazysz wieczorem na szybie mlode wowczs nie zapalaj im swiatla przz caly dzien.
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 113
  Drukuj  

Skocz do: