Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 657941 razy)
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #300 : Luty 19, 2006, 10:51:07 »

Ja mam napisane co ja robiłem przy próbach rozmnażania glonojadów jak Cie interesuje to sie odezwij do mnie na priv lub na gg: 2271897 chętnie Ci pomoge:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #301 : Luty 19, 2006, 13:10:10 »

Moje maleńkie zbrojniki wyszły wczoraj z kokosa Smiley Dzisiaj im podałem malutki kawałek kalafiora i chyba jedzą Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #302 : Luty 19, 2006, 15:47:56 »

ja swoim złotym podaje tetre pleco min narazie ale za jakies 2 tyg zaczne im marchewke podawac... Smiley ale sąbombowe takie białe:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
kassiunka
Stały użytkownik

więcej wody!!

« Odpowiedz #303 : Luty 23, 2006, 09:01:50 »

mam samca zbrojnika okolo 7 cm, z wyrazna 'korona' na pyszczku :> mam tez 2 glonojada, 6 cm, bez korony, i wydawalo mi sie ze to samica :> jednak nie widac miedzy nimi zadnego iskrzenia Tongue pierwsza reakcja tego samca na samcie kilka miechow temu to bylo przylepienie sie jej do plecow. trwalo to kilkanascie minut, myslalam ze to gody. Od tego czasu jedyna reakcja na plywajaca obok samice to nastroszenie wąsow i przeganianie jej ze wszad.
a moze moja samica jest samcem bez tych charakterystycznych wypustek ?
moze rybki sa jeszcze za mlode?

72 litry - skalary, kiryski, ramirezka, zbrojniki

60l- pielęgniczki żółte, opaczek, gupiki, red cherry

25l- red crystal, rainbow, white pearl
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #304 : Luty 26, 2006, 19:47:30 »

Dziś zrobiłem bardziej odważe porządki w akwarium, w którym są małe złote glonojady:) Jest ich około 50 sztuk wszystkie żyją od początku jak wyszły z groty rosną jak na drożdzach, wcinają cały czas. Karmie je na zmiane narazie Tertą Pleco Min i Green Algae Wafers ( to wolą o wiele bardziej...) teraz zaczne im marchekwe gotowaną podawać zobaczymy czy juz beda ja wcinać:) Wszystkie są koloru złotego i mają sie dobrze:)

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #305 : Luty 26, 2006, 23:05:05 »

Kapsel, pierwsze żarło u moich glonojadów to była właśnie marchewka i kalafior Smiley

Posiadam aktyalnie 50szt młodych, wszystkie żyją i mają się dobrze. Można już uznać pierwsze tarło moich zbrojników za UDANE Smiley Z każdej ikry wykluły się młode Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
TheMarty
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #306 : Luty 27, 2006, 14:11:38 »

Ja mam jakos pecha do marchewki... Co wsadze, to na drugi dzien pokrywa sie takim gabczastym nalotem... A glonki ich nawet nie probkja (kiryski i owszem, troche podziobia, ale tez bez entuzjazmu)....

TheMarty
-------------------------------------------------
112l zal. 2006. Obsada: molinezje, mieczyki, zalobniczki, neonki inesa, kiryski panda, bocje karlowate, zbrojnik niebieski.
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #307 : Luty 27, 2006, 16:25:58 »

Bo marchew czy kalafiora następnego dnia rano jak nie zostanie zjedzony trzeba zabrać z akwarium:) No jeszcze poczekam ten tydzien i zaczne im podawac marech:)

lublinx
Nowy
*

« Odpowiedz #308 : Luty 28, 2006, 18:39:55 »

mam od kilka dni ikre glonojadow w kokosie samiec sie ikra ladnie zajmuje i slyszalem ze jak sie wykluja trzeba je odlowic czy to prawda? ile trzeba czekac zanim sie wykluja male glonojadki, bo bardzo bym chcial je utrzymac przy zyciu, z gory dzieki za odpowiedz
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #309 : Luty 28, 2006, 19:43:15 »

Odławiać należy je dopiero wtedy gdy pierwsze z nich zaczynaja opuszczać kryjówke. Sa one juz  wtedy szare. Żótych "larw" jepiej jeszcze nie odławiać. Pozdr.

112,25
moody
Nowy
*

« Odpowiedz #310 : Marzec 06, 2006, 19:18:14 »

Witam jestem nowy  na forum dzis sie zarejstrowałem ponieważ mam problem. Okociły mi sie glonojady po raz 3 w ciągu ostanich 6 miesięcy.Tylko ze z poprzedniego okocenie nic mi nie pozostało. Na początku optymalnie było ich gdzieś 12sztuk a pozniej coraz mniej z dnia na dzien ich ubywało Sad za drugim razem to samo. Teraz okociły sie po raz trzeci i nie chce popełnic tego samego błędu./
Poradzcie mi co moge zrobic aby glonojady przetwały dłuzej niż (okolo 2 tyg.)
Może samiec je zjada? moze zdychaja? Moze nie maja jedzenia bo raczej sie nie kwapią podchodzic do tabletki jak im wrzucam.sam nie wiem Sad prosze o pomoc kogos kto miał taki przypadek albo wie jak mi pomóc. Pozdrawiam

Akwarium 80 L
moody
Nowy
*

« Odpowiedz #311 : Marzec 08, 2006, 14:26:55 »

Tutaj daje zdjecie do posta wyżej.

http://i2.tinypic.com/qz54pl.jpg
ps to jeden z młodych glonojadów.Ten glonojadek na dole oczywiscie. Wink

Akwarium 80 L
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #312 : Marzec 11, 2006, 16:56:28 »

Trudno okreslić. Napisz cos o swoim akwarium, tem. ph itd.
Może po prostu za brudna woda?? A moze popelnniasz jeden z największych błędów w hodowli glonci, może ich nie dokarmiasz?? Wlasnie takei maluchy sa szczególnie podatne na głód. Napisz wszystko co i jak robileś.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
moody
Nowy
*

« Odpowiedz #313 : Marzec 12, 2006, 22:00:21 »

Miło ze odpisałeś Wink No z tym głodem to moze być racja bo nie dokarmiam ich w zaden sposób bo one nie przychodza do jedzenia z innymi duzymi glonojadami(jak wzucam im tabletki specjalne). Temp. mam 23 stopnie, ph nie nie mm pojecia nigdy tego nie sprawdzałem. Narazie zyą są w jednym akwarium z innymi rybkami.Moje akwarium to 80 l a rybki w nim to głubki,molinezje,neonki,kiryski. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Akwarium 80 L
magda12
Nowy
*

« Odpowiedz #314 : Marzec 13, 2006, 18:49:24 »

może mi ktoś powiedzieć kiedy odławia sie samca glonka po wykluciu młodych,czy on ich nie zje Sad

ptaszek
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 113
  Drukuj  

Skocz do: