Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 658094 razy)
goli_goli
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #390 : Grudzień 30, 2006, 12:09:52 »

ja bym Ci radził oddać komuś lub do zoologicznego tego gipicepsa on niedaja się do tak małego akwarium
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #391 : Grudzień 30, 2006, 16:28:01 »

No wiem ale on jest taki piękny...
Dostałam go jakiś miesiąc temu jego poprzednie akwarium miało 20l. więc u mnie ma lepiej niż tam.

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
2x zbrojnik niebieski(samiec i samica)
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
karol7
Nowy
*

« Odpowiedz #392 : Styczeń 05, 2007, 21:20:34 »

To dziwne ale mój samiec i samica gloncia cały czas wachlują płetwami. Samiec robi to w kryjówce a samica na szybie. Samiec- to rozumiem ale żeby samica to się jeszcze z czyms takim nie spotkałem. Nie wiem cojest grane???
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #393 : Styczeń 12, 2007, 22:35:58 »

Wczoraj mojemu samcowi kupiłam samiczkę no i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie jak na razie to ją goni Smiley

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #394 : Styczeń 13, 2007, 15:29:54 »

jak na razie to ją goni
Przejdzie mu. U mnie też tak było na początku. Już myślałem, że z tego nic nie będzie, a tu pewnego dnia, małe 1,5 cm glonki Cheesy

Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #395 : Styczeń 16, 2007, 18:42:48 »

Mój samiec ostatnio się dziwnie zachowuje jakby to ujac hmm...jest przyczepiony do kokosa i nagle kawałek podskakuje a potem już normalnie.Czy to jakieś popisy przed samicą?Dzisiaj zauważyłam że ona też tak robi, wachluje płetwami ale po co nie wiem.

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #396 : Styczeń 29, 2007, 14:52:02 »

Powiem Wam sam, że moje glonojady miło mnie zaskoczyły, bowiem nigdy nie widziałem ich w jednym mijescu razem i zawsze myślałem, że to dwa samce, aż od dwóch dni jeden z nich siedzi w kokosie i za nic nie chce z niego wyjśc, zdziwiło mnie to szczerze no i dzisiaj jak im sprzątałem podniosłem z ciekawości kokosa a tam co  Shocked ikra jaki szok przeżyłem!! No i przeczytałem prawie wszystko co znalazłem w necie, ale sam już nie wiem czy przenieść je do inne akwarium samego samca z kokosem i ikrą czy parke całą?? No, bo nie chce by inne ryby ich nie zjedzą, no i czy powinny mieć ciepło i dużo światła czy nic specjalnego. PROSZE POMÓŻCIE MI!!

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Aniusia
Nowy
*

« Odpowiedz #397 : Styczeń 29, 2007, 19:24:08 »

Powiem Wam sam, że moje glonojady miło mnie zaskoczyły, bowiem nigdy nie widziałem ich w jednym mijescu razem i zawsze myślałem, że to dwa samce, aż od dwóch dni jeden z nich siedzi w kokosie i za nic nie chce z niego wyjśc, zdziwiło mnie to szczerze no i dzisiaj jak im sprzątałem podniosłem z ciekawości kokosa a tam co  Shocked ikra jaki szok przeżyłem!! No i przeczytałem prawie wszystko co znalazłem w necie, ale sam już nie wiem czy przenieść je do inne akwarium samego samca z kokosem i ikrą czy parke całą?? No, bo nie chce by inne ryby ich nie zjedzą, no i czy powinny mieć ciepło i dużo światła czy nic specjalnego. PROSZE POMÓŻCIE MI!!
Nie koniecznie musisz ten kokos przenosić zależy czy masz w akwarium drapiezne ryby.W sumie kisryski też mogłyby zjeść ikre ale samiec powinien je przegonić.Jakie masz jeszcze rybki w akwarium?

112l.
2x danio pręgowany
6x żałobniczki
3x kirys spiżowy
1x gibiceps
1x bojownik syjamski
2x razbora klinowa
2x brzanka sumatrzańska
2x molinezja
6x neon innesa
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #398 : Styczeń 29, 2007, 21:39:50 »

Mam jeszcze molinezje, kiryski panda, jednego mieczyka, neonki, danio i dwie bocje wspaniałe, no i jeszcze malutką krewetke, ale nie sądze, by ona mogła im coś zrobić  Wink   doradzałem się jeszcze znajomego i on stweirdził (sam hoduje glonojady), iż mogę coś zepsuć gdy je przeniose. Więc chyba jednak go tam zostawie... Sam nie wiem co już robić...

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #399 : Styczeń 29, 2007, 21:50:59 »

Lepiej zostaw jak jest, jeśli ikra jest w kokosie to jest dobrze schowana i strzeżona przez samca. Samiec nawet nie pozwoli się zbliżyć innej rybie a co dopiero wpłynąć do kryjówki  Wink
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #400 : Styczeń 29, 2007, 21:53:19 »

To już wyczytałem na wielu stronach, ale bardzo Ci dziękuje. Zaufam mojemu glonojadowi, bo strasznie strzeże kokosa, nawet jak sprawdzałem co jest w kokosie (bo nie podejrzewałem, żę tam jest ikra) to się nie chciał odczepić  Grin

Jey-Jey
Nowy
*

« Odpowiedz #401 : Styczeń 31, 2007, 11:15:58 »

Witam !!!

Mam pytanie mam 2 odmiany glonojadów czy moga razem złożyć ikre .Proszę o odpowiedzi
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #402 : Styczeń 31, 2007, 14:11:39 »

Jeśli są to dwie odmiany w obrębie jednego gatunku to tak.
dobry
Nowy
*

« Odpowiedz #403 : Luty 04, 2007, 19:55:35 »

mam akwa 60l
obsada:
4 mieczyki
4 molinezje
7 gupikow
2 brzanki rozowe
5 neonkow

i 3 glonki Smiley (dwa czarne i 1 bialy)

w akwa sa roslinki zywe i sztuczne zamek w ktorym przesiaduja glonki Smiley

co moge zrobic zeby glonki sie rozmnozyly??

samca kupuje jutro

jak moge zachecic samca by pyknal samice i jak dlugo mu zejdzie??

i jak poznac ze samica bedzie skladala ikre??

dzieki za odp Wink

żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #404 : Luty 04, 2007, 20:05:31 »

4 glonojady w 60 L ?? Pszesada, zbrojniki powinny mieć conajmniej 100L akwa ze względu na dł. ciała  Wink. Jeśli chcesz mieć tak bardzo glonki to parke. A do tarła można zachęcić w poszczególny sposób, podmiana wody (40%). Samiec będzie w kryjówce wachlował ikre, w taki sposób można zorientować się, że się rozmnożyły. Cheesy

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
Strony: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 113
  Drukuj  

Skocz do: