Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 658264 razy)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #540 : Kwiecień 10, 2007, 17:33:39 »

U mnie ta marchewka została wrzucona na noc, i tak dwa dni leżała, ale ją wyrzuciłem, bo przeczytałem, żę więcej niż dwa dni nie może leżeć.

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #541 : Kwiecień 10, 2007, 20:46:23 »

No to spróbuj żucić im ogórka tylko surowego zobaczysz że zjedzą:)
U mnie szczeże mówiąc to i marchewkę gotowaną jedli a nie zabardzo im to idzie.
A ogórka jedzą jak najęte a wszególności je tego ogórka samica największa która składa ikre:) Dzisiaj z rana wrzuciłem im taki na gruboś 0.5cm plaser i teraz prawie już go niema. Smiley
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #542 : Kwiecień 10, 2007, 21:28:24 »

Ale zwyczajny zielonym taki długi i surowy tak i obrany??

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #543 : Kwiecień 10, 2007, 21:46:58 »

Tak zwyczajny zielony ogórek no morze być ze sklepu jak i z działki:) No jasne że musi być obrany se skurki:) Tylko nabij go jakimś drucikem bo innaczej ci nie zatonie. Wink
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #544 : Kwiecień 10, 2007, 21:56:29 »

Aha... musze spróbować Cheesy Cheesy

skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #545 : Kwiecień 11, 2007, 17:54:52 »

Tak zwyczajny zielony ogórek no morze być ze sklepu jak i z działki:) No jasne że musi być obrany se skurki:) Tylko nabij go jakimś drucikem bo innaczej ci nie zatonie. Wink

nie drucikiem tylko najlepiej nabic na łyzeczke i jest spoko u mnie jak zjedza ogorka lub inne wazylo to ta lyżeczka lezy az do nastepnego razu
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #546 : Kwiecień 11, 2007, 19:57:15 »

To nie musi być ani drucik ani łyżeczka:) Warzne żeby nie psuć wody i  ogórek tonoł na dno. A co do cukini to moje glonki nie chcą tego jeść:(
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #547 : Kwiecień 11, 2007, 20:05:08 »

Oj szkoda spróbuje kiedyś z moimi Cheesy

wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #548 : Kwiecień 13, 2007, 16:59:21 »

Piszę tutaj bo moje pytanie odbiega od wątku "rozmnażanie glonojadów". Mam do was pytanie:
Czy udało wam się skrzyżowac zbrojnika niebieskiego w takm sensie że krzyżowaliście formę normalną z formą albinotyczną? Właśnie chciałbym się dowiedziec czy to jest możliwe. Jeśli ktoś próbował bądź udało mu się skrzyżowac niech się wypowie. Również mile widziane byłoby opis samego narybku (jaka barwa i czy były osobniki albinotyczne nawet przydałby mi się stosunek liczbowy form albinotycznych do normalnych) i jak również jakich rodziców mieliście (np samica albinos + samiec normalny lub na odwrót). pozdrawiam serdecznie!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2007, 17:02:33 wysłane przez wiedzmin22 » Zapisane

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #549 : Kwiecień 13, 2007, 17:27:56 »

Witam, ja osobiście nie skrzyżowałem, ale sądzę, że osobnik albinos nie miłaby problemy ze skrzyżowaniem się z osobnikiem normalnej barwy, gdzyż albinizm to zmiana tylko genetyczna (mam o tym teraz na biologii) sądzę, że osobników albinosów byłoby około 25% narybku, albo poniżej 5 % gdzyż jest to tylko i wyłącznie zmiana genetyczna i nie zawsze dziedziczna.

delTORO
Stały użytkownik

« Odpowiedz #550 : Kwiecień 15, 2007, 15:49:58 »

Czytając nowe posty w tym wątku doszedłem do wniosku że już któryś raz z kolei temat się zapętlił.
Może jakiś moderator wyczyściłby ten temat bo jest na pewno wartościowy ale strasznie zaśmiecony. Wiele osób nie czyta od początku tylko zadaje te same pytania na które były już odpowiedzi. Można wyłowić kilka głównych pytań i dać na nie odpowiedzi w formie faq: pyt->odp->nast pyt->odp. Dopiero potem można by było podjąć dyskusję z nowymi problemami.
pozdrowienia
delTORO

112L
L260, L201, otocinclus affinis
Fundulopanchax nigerianus innidere
Microgeophagus ramirezi
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #551 : Kwiecień 15, 2007, 16:11:19 »

jaka najmniejsza pojemnosc musi miec zbiornik żeby glonojady mogły w nim przystopic do tarła ??
mówie o akwa tylko dla pary glonków akwa tarliskowe
czekam na odp pozdrawiam

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #552 : Kwiecień 15, 2007, 20:12:32 »

Moje glonojadki rozmnażają się w 50l. bo w ogólnym wcale im się nie myśli Cool A w 50-tce mają cisze i spokój więc tylko jedno im w głowie... hehe. Pamiętaj żeby klonojady miały tarło to muszą być bardzo dojżałe osobniki. A oni wolną rosną tylko malutkie glonojadki rosną szybciej...
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #553 : Kwiecień 16, 2007, 08:43:30 »

Piszę tutaj bo moje pytanie odbiega od wątku "rozmnażanie glonojadów". Mam do was pytanie:
Czy udało wam się skrzyżowac zbrojnika niebieskiego w takm sensie że krzyżowaliście formę normalną z formą albinotyczną? Właśnie chciałbym się dowiedziec czy to jest możliwe. Jeśli ktoś próbował bądź udało mu się skrzyżowac niech się wypowie. Również mile widziane byłoby opis samego narybku (jaka barwa i czy były osobniki albinotyczne nawet przydałby mi się stosunek liczbowy form albinotycznych do normalnych) i jak również jakich rodziców mieliście (np samica albinos + samiec normalny lub na odwrót). pozdrawiam serdecznie!

Poczytaj tu: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,223.msg64458.html#msg64458

Pozdrawiam,
Emi
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2007, 08:53:22 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
xmateuszxxx
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #554 : Kwiecień 16, 2007, 14:28:22 »

a od jakiej wielkosci roznmazaja sie glonojady te zwykle ze sklepu za 5,6zl chyba gibbiceps Smiley
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2007, 14:33:45 wysłane przez xmateuszxxx » Zapisane

160l
Strony: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 113
  Drukuj  

Skocz do: