Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 113
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmnażanie Glonojadów  (Przeczytany 658335 razy)
delTORO
Stały użytkownik

« Odpowiedz #570 : Kwiecień 19, 2007, 08:08:30 »

jak mam rozpoznac czy mam gibbicepsy czy zbrojniki??? W skrucie Smiley
...
Przecież gibbiceps to też zbrojnik  Wink
delTORO

112L
L260, L201, otocinclus affinis
Fundulopanchax nigerianus innidere
Microgeophagus ramirezi
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #571 : Kwiecień 19, 2007, 14:04:31 »

A ja mam pytanko jak małe glonki do jakiego wieku, długości ciała muszą urosnąć by im rogi zaczęły rosnąć moje są z lutego i jeszcze malusieńkie są, powienienem je przenieść??

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #572 : Kwiecień 19, 2007, 16:03:48 »

No a jakie masz na długośćmihco Huh Bo ja dziś w zoologu byłem i chciałem zammienić glonki na neonki. Ale się nie zamieniłem bo baba zapytała się ile mają cm. bo jak mniej niż 3cm. to niechce ja się zapytałem czemu, a ona mi powiedziała że glonojady mają 3cm. w wieku 1miesiąca. Prawda to moje mają już coś z półtora miesiąca i mają od1,5-2cm a i jescze jedno moje glonki pływają w 50l. same z narybkiem. Ja niewiem jak to zrobić żeby szybko rosły. A morze ta baba z zoologu gó*** wie?Huh
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #573 : Kwiecień 19, 2007, 16:27:29 »

Ja niewiem jak to zrobić żeby szybko rosły. A morze ta baba z zoologu gó*** wie?
Musisz po prostu czekać. O karmieniu małych zbrojników też już było - choćby w tym wątku.
Ale o co ci chodzi Huh Ze babka nie wie ile mają x cm zbrojniki Huh Czy po prostu jesteś wkurzony ze nie chce ci ich przyjąć Huh
Bo ja nie rozumiem skąd jakiś taki wniosek. Ja bym takich małych nie przyjął  Undecided

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #574 : Kwiecień 19, 2007, 17:06:29 »

No moje mają ze 2 centymerty :/ tylko chce wiedzieć kiedy płeć odróżnie Cheesy

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #575 : Kwiecień 19, 2007, 17:20:04 »

mihco    przy wielkosci 5-7cm

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #576 : Kwiecień 19, 2007, 17:20:41 »

czy mógłbym miec narybek głupika i mieczyka przy tarlakach glonojada w 112L ??

akwa:
8L parapeciak
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #577 : Kwiecień 19, 2007, 18:06:24 »

A co obawiasz się, że zjedzą, ja bym na Twoim miejscu je przeniosła Cheesy jeżeli masz możliwość Smiley

szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #578 : Kwiecień 19, 2007, 19:23:52 »

Seboos chodzi mi ile młode glonojady przez miesiąc rosną, bo babka gadał mi że 3cm, a ja mam u siebie prawie dwu miesięczne i mają 1,5-2cm.
A co do karmienia to wiem że jest to już w tym temacie bo sam się tam udzielałem......Smiley
A co do zbytu to o to się nie martwię, tylko napaliłem się na neonki:)
delTORO
Stały użytkownik

« Odpowiedz #579 : Kwiecień 20, 2007, 08:18:56 »

Seboos chodzi mi ile młode glonojady przez miesiąc rosną, bo babka gadał mi że 3cm, a ja mam u siebie prawie dwu miesięczne i mają 1,5-2cm.
Dobrze babka gadał  Wink: dobrze odżywiane ancistruski rosną w miesiąc do wymiaru 2,5 - 3 cm. Ale dieta musi być odpowiednia: ja "pasłem" moje maleństwa na mrożonkach typu brokuł, kalafior, marchewka, fasolka szparagowa (bez nasion) itp. Przed karmieniem kawałek zmrożonej zieleniny wrzucałem na 3-4min do wrzącej wody, potem wystudznie i przepłukanie pod zimna, odpowiednie porcjowanie i do akwa. No i dodatkowo miałem kawałki skorupy kokosa-jako zamiennik korzonków
delTORO

112L
Microgeophagus ramirezi
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #580 : Kwiecień 20, 2007, 08:23:44 »

mihco           glonojady raczej ich nie zjedza tylko czy to tarlakom nie bedzie przeszkadzac w tarle ??
bo jeszcze nie udało mi sie rozmnożyc glonków

akwa:
8L parapeciak
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #581 : Kwiecień 20, 2007, 14:17:44 »

Chodziło mi o inne ryby czy by ich nie zjadły ja np. miałam taki przypadek, że molinezja wzięła do buzi jeszcze małego glonka, ale go zaraz wypluła i żyje do dziś Smiley

szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #582 : Kwiecień 20, 2007, 14:26:00 »

Dobrze babka gadał  Wink: dobrze odżywiane ancistruski rosną w miesiąc do wymiaru 2,5 - 3 cm. Ale dieta musi być odpowiednia: ja "pasłem" moje maleństwa na mrożonkach typu brokuł, kalafior, marchewka, fasolka szparagowa (bez nasion) itp. Przed karmieniem kawałek zmrożonej zieleniny wrzucałem na 3-4min do wrzącej wody, potem wystudznie i przepłukanie pod zimna, odpowiednie porcjowanie i do akwa. No i dodatkowo miałem kawałki skorupy kokosa-jako zamiennik korzonków
delTORO

Map pytanie czy ty kupywałeś gotowe te warzywa mrożone?? Czy sam je gotowałeś a potem zamrażałeś???
Moje glonki tylko ogórka zielonego jedzo bo marchewki nie chco Sad
delTORO
Stały użytkownik

« Odpowiedz #583 : Kwiecień 20, 2007, 14:31:09 »

W każdym markecie możesz dostać gotowe mrożonki
delTORO

112L
Microgeophagus ramirezi
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #584 : Kwiecień 20, 2007, 21:12:22 »

Jak ja kupiłam mrozonki to była ochotka ze szpinakiem to potem taki syf miałam, że tragedia żadna ryba tego zjeść nie chciała  Undecided

Strony: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 113
  Drukuj  

Skocz do: