Przemok
Zainteresowany
|
|
« : Marzec 15, 2009, 15:16:41 » |
|
Witam Oto mój zbiorniczek (~800l, wstawiony w ścianę) (na szybko znalazłem tylko 3 archiwalne fotki), zdjęcia robione w różnych "fazach", aktualnie mam układ z pierwszej fotki + ok 40 tęczanek w 4 odmianach, na dnie pracuje 8 różnych "glonojadów", przeważnie te L.... oraz 2 "mułojady". Filtracja za pomocą 200l sumpa umieszczonego pod akwarium. Oświetlenie świetlówkami 4x 36W w obudowie własnej produkcji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 16:58:50 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2009, 16:10:14 » |
|
Robi wrażenie ale mało tych roślin.
|
|
|
|
|
|
|
Przemok
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2009, 17:11:40 » |
|
Jak napisałem, są to zdjęcia "archiwalne" - Teraz jest trochę gęściej (tak w roślinach, jak i w rybkach). Jak zrobię aktualne fotki, to wstawię.
|
|
|
|
|
|
|
rzymek1995
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2009, 17:14:53 » |
|
A mozesz dac jedno nowe zdjecie calosci?
|
|
|
|
|
|
|
Przemok
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2009, 17:42:57 » |
|
Tak to wygląda dzisiaj - amatorska fotka w moim wykonaniu
|
|
|
|
|
|
|
renii2
Stały użytkownik
lubimy rybcie (;
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 15, 2009, 17:54:56 » |
|
A może jakiś link chociaż, żeby zdjęcie się w dużym rozmiarze otwierało? Tak to niewiele widać.
|
|
|
|
|
|
|
Przemok
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 15, 2009, 18:21:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
wes
Stały użytkownik
Invaders.Must.Die.exe
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 15, 2009, 18:25:42 » |
|
naprawdę niesamowite możliwości przy takim baniaku pozazdrościć czekam na aktualnie fotki z niecierpliwością
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 15, 2009, 18:30:38 » |
|
Akwarium super.Nasuwa mi się pytanie jak ty to czyścisz
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
kozak-93
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 15, 2009, 18:41:44 » |
|
Akwarium super.Nasuwa mi się pytanie jak ty to czyścisz Zapewne ma założoną stała podmianę wody , bo nie chce mi się wierzyć , że nosi 50 wiader w tą i spowrotem
|
|
|
|
Astronotus ocellatus i drobnica.
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 15, 2009, 18:53:55 » |
|
Kamil921023 dlaczego sądzisz że za mało roślin? Krzysiek19 każde akwarium czyści się tak samo można wiadrami jak ktoś lubi a można odpowiednim sprzętem np. JBL Aqua In-Out.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
Przemok
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 15, 2009, 19:16:40 » |
|
To prawda - wstawione w ścianę wygląda na mniejsze, ale wymiary nie kłamią: 145 x 75 x 75 - mam wrażenie, że z roku na rok maleje... może przyjdzie czas na większe? Jak czyszczę... niektórym odwiedzającym mówię, że co 2 lata wykuwam ze ściany, czyszczę i wstawiam na miejsce . Ale tak na prawdę to wstawione jest w ścianę działową, od przodu praktycznie tylko czyszczę szybę czyścikiem magnetycznym (niestety), a cała obsługa ma miejsce od tyłu z drugiego pomieszczenia. Wiader używam sporadycznie, np przy odmulaniu, bardziej praktyczny jest długi wąż ogrodowy, sięgający do łazienki, którym można spuszczać i dolewać do woli. W zależności jakie mam aktualnie ryby dolewam albo wody z filtra RO (jak miałem palety) lub zwykłego zestawu filtrów wodociągowych (2 szt połączone, wkład węglowy + zmiękczający). Przy takiej filtracji mogę spokojnie robić "kapitalkę" co 2-3 lata, na co dzień ograniczając się do podstawowej pielęgnacji.
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 15, 2009, 19:40:08 » |
|
WOW jaki jestes szybki , ale dziekuje bardzo A teraz do rzeczy : jesli mozna napisz cos wiecej o swoim baniaku dokladniej - wymiary, sprzet, oswietlenie, podloze, rosliny, ozdoby, no i cos wiecej o mieszkancach tego akwa ? Ile czasu i w jaki sposob poswiecasz na pielegnacje ? O parametry wody nie bede pytac bo z pewnoscia je mierzysz i pilnujesz by bylo OK ! Moze tez okreslisz (choc w przyblizeniu) datami te fotki ktore juz sa. Chetnie tez poczytam historie tego akwa od poczatku przez rozne fazy az do dzis, oczywiscie z aktualnym zdjeciem (jestem cierpliwa, poczekam jesli nie ma w tej chwili ) Z pewnoscia zainteresuje tez nie tylko mnie fotka calej sciany (mnie sie marzy cala sciana dzialowa z akwariow ) No tos mnie troszke ubiegl ale mam nadzieje ze reszte tez uzupelnisz
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 19:42:13 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
koper112
Stały użytkownik
אַקוואַריסטיק איז מיין פערדל
|