Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Modrooki  (Przeczytany 6203 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Maj 24, 2009, 19:50:01 »

m.s.z.t ja już że tak powiem kończę z pseudomugilami - przestały mi pasować do wystroju Wink , ale prawda jest taka ża 64 było dla nich za mało są to bardzo ruchliwe rybki i potrzebują wieęery więc myślę że dla nich 72 powinno być ok i im więcej tym, raźniej Wink a lubią zabawy jak dzieci -proponuję 20szt.

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Maj 24, 2009, 20:22:58 »

Hm, w sumie 72 to przecież niewiele więcej niż 64, to czy jednak nie będzie dla nich za mało? No, mam nadzieję, że jednak starczy.
I jeszcze jedna sprawa - cały czas się zastanawiam, czy jedno większe stadko jednej odmiany, czy dwa mniejsze różnych... Ty masz furcatusy i signifery, jak one w stosunku do siebie się zachowują?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Maj 24, 2009, 21:30:17 »

Myślę że 20 spokojnie,nawet więcej mają spece od tęczanek na rainbowfish.org:)
Ja mam i furkatki i signifery i żyją "w zgodzie z naturą". Czasem się postroszą do siebie, poganiają się ,ale nic złego sobie nie robią i przynajmniej moje, zachowują się jakby były jednym stadkiem. Inna sprawa z tęczankami werneri, one raczej trzymają się razem, czasem stroszą się do furkatek.
Moze i ładniej wygląda jedno stadko, ja mam werneri i gertudki (plus 2 przypadkowe furkatki, teraz mam możliwość dokupić dodatkowe tylko też obawiam się przerybienia) i nie zrezygnowałabym ani z jednych ani z drugich bo są super Grin

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Maj 24, 2009, 21:39:30 »

No to teraz mam ćwieka Cheesy
Gertrudki podobają mi się najbardziej, ale inne też są bardzo ładne... trudno będzie podjąć decyzję.
Jeszcze strasznie podobają mi się mellisy, ale chyba one są nie do zdobycia na razie.

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #19 : Maj 25, 2009, 04:56:40 »

Hm, w sumie 72 to przecież niewiele więcej niż 64,
niby niewiele ale jednak zawsze więcej a moje 64 jest nietypowe(ma małą powierzchnię dna) poza tym gertrudy są mniejsze.  Ja dałabym sobie jednak spokój z melisami a nabyła dwie odmiany barwne gertrudek

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Maj 25, 2009, 10:25:30 »

Tak by było oczywiście najfajniej, ale czytałam, że odmiana bialo-srebrna jest trudna do zdobycia. Chyba, że wiesz, gdzie można dostac obie?

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #21 : Maj 25, 2009, 13:48:28 »

A wiem  Cheesy , nie wiem co prawda czy mają dotępne w tej chwili ale sądzę że jak pogadasz na miejscu to jeżeli nie mają to sprowadzą lub chociaż się dowiedzą kiedy to będzie możliwe. Chodzi mi o ten sklep na radzymińskiej ale nie diskus tylko ten drugi... podaję link do aukcji allegro , jest tam telefon , jest tam telefon zadzwoń dogadaj się, ja widziałam u nich gertrudy  srebrne jakiś czas temu.

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Maj 25, 2009, 14:32:58 »

A to ja widziałam ich aukcje, na zdjęciach faktycznie są te srebrne, ale to zdjęcie z netu, więc nie byłam pewna, czy faktycznie mają właśnie tę odmianę.
Ale ja jeszcze teraz nie kupuję, na razie jeszcze w akwarium jest bojownik i póki żyje, nie chcę mu dokupować towarzystwa, snuję tylko plany na przyszłość.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: