Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: automatyczny karmnikdla ryb  (Przeczytany 7092 razy)
dare31
Nowy
*

« : Kwiecień 07, 2009, 20:56:08 »

Witam wszystkich i proszę o pomoc.Posiadam automatyczny podajnik pokarmu dla ryb firmy TRONIC model Z18465 kupiłem go razem z akwarium ale problem w tym że nie umiem ustawić godzin o których ma podawać pokarm wszystko było fajnie tylko że baterie mi padły i teraz nie umiem sobie z tym poradzić a nie mam czasu na metodę prób i błędów bo jutro wyjeżdżam na kilka dni więc jeśli ktoś coś wie to bardzo proszę o informację tutaj lub na gg 3137853 na wyrost wielkie DZIĘKI
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 07, 2009, 21:02:41 »

IMO na kilka dni - najlepiej zrobi głodówka
na ostatnie święta byłem poza domem 8 dni - ryby i rośliny w wyśmienitej formie po 8 dniach ciemności i glodówki
sorry za OT

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
dare31
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 07, 2009, 21:08:38 »

na 14 dni też zostawiałem i było ok ale tym razem nie mogę bo mam młode palety więc taka opcja nie wchodzi w gre ale dzięki za odzew
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 08, 2009, 05:55:28 »

daj na dno sera holliday to takie dyski które starczają jeden na 5 dni i ryby se to poskubują

Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 08, 2009, 07:58:55 »

Chyba kolega nie o to pyta. Nie mam takiego karmnika, jest ich wiele rodzajów. To do,ść drogie urządzenia więc chyba mają instrukcję obsługi załączoną? Rozumiem, że Ci wyzerowało godzinę i teraz trudno ustawić od nowa.
Fighterman - tak z ciekawości, stosowałeś sera holiday? Ja czytałam kilka niepochlebnych opinii o tym produkcie ( ryby skubią aż się nie skończy i są przejedzone)ale go nie stosowałam czy możesz potwierdzić, zaprzeczyć,coś dodać od siebie?

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 08, 2009, 13:45:49 »

Stosowałem, jak wyjeżdzałem w zeszłym roku na 2 tyg. do Turcji. Z rana o 3 rano przed wylotem nakarmiłem je jak zawsze i do ułożonego kółka z kamieni położyłem ten dysk. Po tygodniu przyjechała babcia, wsypała zwykłą porcję jedzenia ( która starcza na 1/2 dnia ) i położyła nowy dysk w tym samym miejscu ( STAREGO JUŻ NIE BYŁO). Jak wróciłem wypoczęty i opalony to wszystko było ok, drugiego dysku też nie było. Wcześniej wrzuciłem 1/2 dysku na próbe, i ryby podpływały do niego kiedy chciały, mniej więcej co godzinę, poskubały przez minutę i odpływały.

Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2009, 14:30:08 »

Chyba kolega nie o to pyta. Nie mam takiego karmnika, jest ich wiele rodzajów. To do,ść drogie urządzenia więc chyba mają instrukcję obsługi załączoną? Rozumiem, że Ci wyzerowało godzinę i teraz trudno ustawić od nowa.
Fighterman - tak z ciekawości, stosowałeś sera holiday? Ja czytałam kilka niepochlebnych opinii o tym produkcie ( ryby skubią aż się nie skończy i są przejedzone)ale go nie stosowałam czy możesz potwierdzić, zaprzeczyć,coś dodać od siebie?
oto chodzi sa przejedzone i nie chce im sie jesc przez 5 dni Grin

a tak na powaznie tez stosowalem i jeden dysk lezal mi 2 tygodnie powoli rybki go jadly Smiley

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 02, 2009, 19:34:37 »

Można zrobić karmnik z karmą wysypującą się, gdy ryba stuknie patyczek wypuszczony do wody. Warto zrobić wcześniej testy, myślę że przy takim zagęszczeniu, jakie jest w akwarium nie trzeba nawet uczyć ryb korzystania z karmnika.
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 03, 2009, 09:26:35 »

a najlepiej to by było jak ryba by wychodzila sobie brala pokarm i wskakiwala spowrotem Grin

ja tam jak wyjezdzalem do anglii na jakies 2 miesiace to kupilem karmink z 5 pojemnikami taki duzy byl o pojemnosci cos kolo 700ml i dozownik plynów 4l banka obok akwarium stala no i tak jak przyjechalem wszyscy sczesliwi z nawozami nie przesadzilo full automat Smiley

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Lipiec 08, 2009, 12:42:50 »

Gość sie pyta o konkretna poradę a wszyscy piszą coś innego. Co do karmnika to ja też zastanawiam się nad kupnem inie wiem jaki wybrać. Może ktoś miał już z jakimś konkretnym modelem do czynienia i może coś podpowiedzieć. Zastanawiam się nad EHEIM 3582. Jeszcze jedno jak zamontować karmnik w pokrywie?.
Proszę tylko o konkretne podpowiedzi lub sugestie.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: