Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Damianos115 54l Aktualizacja 08.04.2012 !!!
Ankieta
Pytanie: Jak postępy?
W dobrą stronę - 0 (0%)
W złą stronę - 0 (0%)
Lepiej niż na początku - 0 (0%)
Głosów w sumie: 0

Strony: 1 [2] 3 4 ... 8
  Drukuj  
Autor Wątek: Damianos115 54l Aktualizacja 08.04.2012 !!!  (Przeczytany 14147 razy)
magda78
czas na zmiany
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 09, 2009, 07:25:37 »

Damianos115 ja też na początku po zalaniu akwarium od razu wpuszczałam rybki  Embarrassed na szczęście jakoś przeżyły
najlepiej kup książkę o podstawach akwarystyki, najlepiej w antykwariacie (bo tania) i nie musi być najnowsza! ja zaopatrzyłam się w takie książki i nadrabiam niewiedzę  Wink

duży szacunek dla forumowiczów za to, że swoimi wypowiedziami zachęcają!

250l towarzyskie
60l krewetki RC
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 09, 2009, 07:46:19 »

mój tato ma takie książki ale przyznam się ze do czytania nie ciągnie mnie a że taty nie było to nie miał mi kto poradzić dzisiaj wrócił i śpi później mi powie czy moge wziąc wode albo wpuścic do jego akwarium tylko ze trzeba bedzie do kotnika albo czegoś bo on ma skalary

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 09, 2009, 07:58:09 »

i co zrobiles juz te testy??
ja sie tez przyznam ze czekalam tylko jeden dzen a potem sluchalam sprzedawcy on mi obsade wybieral i jest PRZERYBIENIE no ale cuz radze sobie

Powodzenia ceisze sie ze sie niezniecheciles.. Smiley

POZDRAWIAM Wink

.
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 09, 2009, 08:17:53 »

Testy zrobiłem ale nic z nich nie rozumiem pójdę dzisiaj i kupię jakies inne ktore będą miały skalę Smiley

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 09, 2009, 08:23:39 »

Damianos115 ja też na początku po zalaniu akwarium od razu wpuszczałam rybki  Embarrassed na szczęście jakoś przeżyły
najlepiej kup książkę o podstawach akwarystyki, najlepiej w antykwariacie (bo tania) i nie musi być najnowsza! ja zaopatrzyłam się w takie książki i nadrabiam niewiedzę  Wink

duży szacunek dla forumowiczów za to, że swoimi wypowiedziami zachęcają!

Tylko że ja dodawałem takiego czegoś jak JBL Biotopol i pisze że po 24h można wpuszczać rybki i tak zrobiłem Smiley

Akwarium 54l

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 09, 2009, 08:33:08 »

Wpuszczać pewnie można ale co dalej? :Poczytaj jednak o tej równowadze biologicznej. Ja mam akwarium na ziemi, które ponoć dojrzewa w ekspresowym tempie a też mi lekko wywindowało no2.  Czytałam kiedyś taką radę na anglojęzycznym forum i wydaje mi się sensowna: jeśli już wpuściłeś ryby do akwarium które dojrzewa, to rób co trzy dni podmiany wody 15% przez jakieś 15 dni i powinno być ok

magda78 - czy dla Ciebie wszystko jedno co czytasz byle czytac? Bo dla mnie nie.. może podasz jakieś tytuły przydatnych książek? Wink

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
magda78
czas na zmiany
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 09, 2009, 08:47:19 »

magda78 - czy dla Ciebie wszystko jedno co czytasz byle czytac? Bo dla mnie nie.. może podasz jakieś tytuły przydatnych książek? Wink

nie jest wszystko jedno co czytam, a tytułów nie podałam, bo jestem aktualnie poza domem (w pracy  Tongue) , jak wrócę to napiszę kilka tytułów

H. Jakubowski, J.Ring "Ryby w akwarium" - dużo podstawowych informacji o roślinach i rybach
ST. Kornobis "Słodkowodne ryby akwariowe" - dużo informacji na temat popularnych ryb
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 09:28:40 wysłane przez magda78 » Zapisane

250l towarzyskie
60l krewetki RC
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 09, 2009, 09:03:38 »

Dobra wszystko wiem wody nie pożyczę od taty ale jadę za 1h po Sea Natrive  i Biostarter na filtr wrócę to wleję tego i zobacze co się stanie kupie też te testy ze skalą i podam wam powiecie czy dobrze czy zle w razie czego tato wylal 30l ze swojego akwa i wlal do 35 l akwa i czeka na rybki jakby no2 nie bylo zadowalajace Smiley

Akwarium 54l

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 09, 2009, 09:26:11 »

Jest u nas na forum caly watek dotyczacy dobrych i przydatnych ksiazek akwarystom, ale wyszukiwarka tu jest taka dobra ze szukalam ponad 20 min (wpisujac rozne hasla) i nie znalazlam. Moze innym sie uda - zycze powodzenia (czasem wyszukiwarka pokazuje wszystko po pierwszym wpisie a czasem i po godzinie nie znajdziesz   Wściekły )

magda78
czas na zmiany
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 09, 2009, 09:30:08 »

Jest u nas na forum caly watek dotyczacy dobrych i przydatnych ksiazek akwarystom, ale wyszukiwarka tu jest taka dobra ze szukalam ponad 20 min (wpisujac rozne hasla) i nie znalazlam. Moze innym sie uda - zycze powodzenia (czasem wyszukiwarka pokazuje wszystko po pierwszym wpisie a czasem i po godzinie nie znajdziesz   Wściekły )

tutaj jest ten wątek
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=7392.0

250l towarzyskie
60l krewetki RC
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 09, 2009, 09:31:44 »

Gina, byłam po prostu ciekawa co Magda poleca - skoro pisze że ma jakieś ciekawe książki które warto przeczytać. Interesowało mnie konkretnie zdanie Magdy jako rozwinięcie jej postu Wink
Książek o akwarystyce mam kilka a i wątki znam,więc spokojnie Wink Co do wątku o ksiażkach, to może przykleję?

BTW, ksiażkę Kornobisa kiedys miałam i niestety zgubiła się podczas przeprowadzek..

EDIT - przykleiłam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 09:36:17 wysłane przez Atria_C » Zapisane

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 09, 2009, 09:32:51 »

Powiem że czytam teraz książkę "Moje Akwarium Od A do Z" jest tam ponad 300 gatunkow ryb i pisze o dojrzewaniu akwa teraz jade do zoologicznego jak wroce poczytam to pozdrawiam Smiley papa

Akwarium 54l

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 09, 2009, 10:12:39 »

Damianos115 ciesze sie ze czytasz i z pewnoscia Ci sie to przyda. Jednak jak czytam ".. pisze o dojrzewaniu..." to dziala na mnie jeszcze gorzej jak bledy ortograficzne ! Nikt teraz nie pisze w tej ksiazce tylko jest napisane w tej ksiazce !
Ja z kolei kupilam sobie ostatnio bardzo ciekawy album "Akwarium inspirowane natura" Petera Hiscocka - super wydnie, sporo wiadomosci - porady praktyczne jak zalozyc akwa , piekne foty do naturalnych kompozycji baniaczkow.

FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 09, 2009, 11:34:21 »

Damianos115 ciesze sie ze czytasz i z pewnoscia Ci sie to przyda. Jednak jak czytam ".. pisze o dojrzewaniu..." to dziala na mnie jeszcze gorzej jak bledy ortograficzne ! Nikt teraz nie pisze w tej ksiazce tylko jest napisane w tej ksiazce !
Ja z kolei kupilam sobie ostatnio bardzo ciekawy album "Akwarium inspirowane natura" Petera Hiscocka - super wydnie, sporo wiadomosci - porady praktyczne jak zalozyc akwa , piekne foty do naturalnych kompozycji baniaczkow.
Jesteś polonistką w szkole? Czepiasz się co chwile ortografii, interpunkcji, gramatyki, mi to po prostu zwisa, ważne żeby można się bylo rozczytać Wink Wink Wink

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 09, 2009, 12:04:06 »

FighterMan - czy tylko polonistow obowiazuja zasady pisowni ?
Bo mnie sie wydaje ze nie. To tak jak bys napisal ze przepisy ruchu drogowego sa tylko dla policjantow z drogowki !
Jestes Polakiem, mieszkasz w Polsce, piszesz w wiekszosci do polskich odbiorcow - pisz wiec po polsku !
Czytaj tez pkt.1 regulaminu forum
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 12:09:32 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 ... 8
  Drukuj  

Skocz do: