Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Chodys1910 450L aktualizacja 29.10.09
Ankieta
Pytanie: Czy podoba Ci sie moje akwarium?
tak
nie

Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Chodys1910 450L aktualizacja 29.10.09  (Przeczytany 19121 razy)
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 21, 2009, 12:50:37 »

na tyle marzy mi sie taka żywa tapeta z tych cacomb. Z czasem tak bedzie bo jak są takie duze ze juz sie zakręcaja na lustrze wody to je przycinam i odcinki wsadzam obok. I mysle jeszcze nad lewą scianą bo mi tam pusto.   Dziekuje:) Wink

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
margin
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 21, 2009, 16:46:58 »

To akwarium śni mi się po nocach, a teraz jak masz je w podpisie, to naprawdę mnie prześladuje Wink Z lewej strony ja wsadziłabym lotosa czerwonego (niestety ja takich roślin u siebie mieć nie mogę).

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 21, 2009, 17:24:13 »

heh miło mi to słyszeć. Lotosa niestety nie moge bo swiatło mam straszne = 0.16W/L  Tongue Tongue Tongue   Myśle o nurzańcu. I czy nie zainwestować w jeszcze jedną swietlówke lub dwie;p.

margin
Bywalec

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 21, 2009, 17:50:23 »

U mnie bardzo ładnie rosną kryptokoryny, były już w 3. różnych zbiornikach, przy różnym oświetleniu i zawsze przetrwały, niczym nie nawożę, a ryby mam roślinożerne... Niestety mają dość masywne korzenie i potrzebują raczej głębszego podłoża. W małym akwarium najlepiej rośnie mi Synnema triflorum (nadwódka), ładna i niewymagająca roślinka, nie ma głębokich korzeni i może także pływać, a czym bardziej ją przycinam, tym bardziej się rozrasta (tylko do tak pięknego zbiornika wg mnie jest za pospolita).

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 21, 2009, 18:39:03 »

na tyle marzy mi sie taka żywa tapeta z tych cacomb. Z czasem tak bedzie bo jak są takie duze ze juz sie zakręcaja na lustrze wody to je przycinam i odcinki wsadzam obok. I mysle jeszcze nad lewą scianą bo mi tam pusto.   Dziekuje:) Wink
Cambobe mozna przycinac na wysokosci min 3 zawiazki (lisci ?, galazek?) i rosnie jak rogatek sztywny lub moczarka.
Ja na wszelki wypadek przycinalam co 5 i  z niepozornej jednej roslinki mam juz dwie duze kepy (bardzo geste). Ostatnio po przycince wyszla trzecia i z braku miejsca trafila do drugiego baniaka.

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 26, 2009, 17:37:40 »

ja przycinam tak jak jest przy lustrze wody tylko pozniej jest irytujący problem bo ingerują w srodek i "rozlatują" sie po całym akwarium.

piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 28, 2009, 22:40:04 »

Taka mała rada, kup sobie jeszcze jedną grzałkę. A to dlatego ze 2 słabsze, lepiej ogrzewają wodę niz jedna mocna. No nie wspomne juz o tym, ze jak ci ta jedna mocna wysiądzie, to będzie płacz i zgrzytanie zębów... bo dyski zimna nie lubią... Wink

Zazdroszcze litrażu  Smiley Aha btw, to czy mógłbys zamiescić fotkę taką poglądową, jak takich rozmiarów szkło prezentuje sie na tle pomieszczenia, tzn nie chce wiedziec jak masz w pokoju Smiley ale jak to tak mniej wiecej wyglada. Pozdrawiam Piotr

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 29, 2009, 06:01:22 »

Taka mała rada, kup sobie jeszcze jedną grzałkę. A to dlatego ze 2 słabsze, lepiej ogrzewają wodę niz jedna mocna. No nie wspomne juz o tym, ze jak ci ta jedna mocna wysiądzie, to będzie płacz i zgrzytanie zębów... bo dyski zimna nie lubią... Wink

Zazdroszcze litrażu  Smiley Aha btw, to czy mógłbys zamiescić fotkę taką poglądową, jak takich rozmiarów szkło prezentuje sie na tle pomieszczenia, tzn nie chce wiedziec jak masz w pokoju Smiley ale jak to tak mniej wiecej wyglada. Pozdrawiam Piotr

grzałke mam jedną 150W w zapasie jakby ta 300W padła;) Fotke dodamm jakos w weekend.

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Kwiecień 29, 2009, 07:20:54 »

Akwarium nawet fajne ale wrzuć fotaki jak sie bardziej zarośnie  Good ! Bocji jeszcze dokup bo cztery to nie stadko. Gratuluje litrażu.

250L słodkie
540L + 112L morskie
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #39 : Maj 03, 2009, 15:40:03 »

Witam super litrarz fajne paletki troche pustawo  ale fajnie widac rybki ,ja od tygodnia mam u siwbie paletki male i bardzo plochliwe ale moje akwa jest bardzo zarosniete i sie chowaja rybki ale sa  papa papa papa
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #40 : Maj 19, 2009, 18:40:21 »

Naprawdę piękne akwa. Good ! Good ! Good ! Śliczne Palety. Good ! Good ! Good !
Takie 2 małe pytanka:
1. Z kąd wziołeś taki piasek?
2. Jakiego odmulacza używasz, że Ci nie wciąga też piasku?
Na Twoim miejscu dokupiłbym jeszcze jedną Bocję Wspaniałą, bo powinno się trzymać conajmniej pięć. papa

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #41 : Maj 19, 2009, 18:49:11 »

ze sklepu.  Tongue Tongue   zwyczajny troche wciąga.

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #42 : Maj 19, 2009, 18:52:31 »

A mnie się tak średnio podoba Smiley Litraż ogromny. Przecież to ocean możliwości a jest płasko i nijako. Ja bym urozmaicił teren.. zdywersyfikował jego wysokość, dodał skał.. Ogólnie popracował nad kompozycją.

I na mój gust to się woda robi zielona. Nic dziwnego - akwarium ogromne, nawożone a oświetlenie jak dla kotnika. Powinieneś mieć tam co najmniej 250W światła. LEDy trochę obciachowe no ale jak kto lubi Wink (sam mam ale w kotniku.. fabrycznie Tongue ) Do dużego akwa bym tego nie wkładał. Noc to noc a nie pokaz fajerwerków..

Akwa ma potencjał ale powinieneś nad nim posiedzieć. Pooglądaj aranżacje najlepszych Smiley Nie mówię że od razu wyjdzie coś takiego ale warto się wzorować. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #43 : Maj 19, 2009, 18:53:11 »

No tak...
...u mnie nigdzie nie ma takiego piasku. Tongue

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #44 : Maj 19, 2009, 19:10:11 »

A mnie się tak średnio podoba Smiley Litraż ogromny. Przecież to ocean możliwości a jest płasko i nijako. Ja bym urozmaicił teren.. zdywersyfikował jego wysokość, dodał skał.. Ogólnie popracował nad kompozycją.

I na mój gust to się woda robi zielona. Nic dziwnego - akwarium ogromne, nawożone a oświetlenie jak dla kotnika. Powinieneś mieć tam co najmniej 250W światła. LEDy trochę obciachowe no ale jak kto lubi Wink (sam mam ale w kotniku.. fabrycznie Tongue ) Do dużego akwa bym tego nie wkładał. Noc to noc a nie pokaz fajerwerków..

Akwa ma potencjał ale powinieneś nad nim posiedzieć. Pooglądaj aranżacje najlepszych Smiley Nie mówię że od razu wyjdzie coś takiego ale warto się wzorować. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

kiedys tak siedziałem i o tym samym pomyslalem. Bimbrowni juz nie ma.  Jest zupełnie inaczej tylko tyle ze mi glony weszły i rybki pochorowały. Mam teraz 180 W.

No tak...
...u mnie nigdzie nie ma takiego piasku. Tongue

to jest piasek filrmy filtrus w workach 8,7 kg (cos koło). Poszukaj na giełdach czy w sklepach.

w Niedziele bd robił podmianke po leczeniu to moze wrzuce jakieś nowe fot.

Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  

Skocz do: