chodys1910
|
|
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 15, 2009, 19:29:44 » |
|
Ja tylko jestem ciekawy czy ten filtr da radę jak na tą obsadę. Wszystko fajnie ale pokrywę masz kiepską i nie chodzi mi o oświetlenie ale o dojście do baniaka ale jak to mówią "jak się nie ma co się lubi to..." jak dojscie? zeby cokolwiek tam zrobić? podnosze sobie opieram na ramieniu i i co mam zrobic to robie. Ja nie robie problemu z byle .... jak to mowią
|
|
|
|
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 15, 2009, 19:47:25 » |
|
mi to nie przeszkadza. Jak robie porządek gruntowny to wogole ją klade na łożko.
|
|
|
|
|
|
|
mario27-28
|
|
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 15, 2009, 19:57:46 » |
|
Piękne rybki,palety bardzo mi się podobają i sam dym chciał je mieć u siebie :)Czym je karmisz? IMHO za rzadko robisz podmiank i za długo świecisz.Pozatym daruj sobie bimbrownię w tym litrarzu,niewiele daje.Możesz podawać też potas do nawożenia i brak tła też razi w oczy.Ale głos oddałem oczywiście na TAK
|
|
|
|
|
|
|
owlman
|
|
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 15, 2009, 20:05:56 » |
|
Na razie nie zaglosuje bo byloby " Nie" . Mizerne akwa /nie chodzi o wielkosc/. Mam nadzieje ,ze wkrotce bedzie "TAK" . Kazdy ma swe gusta ,..ale mi bardziej podobaja sie dyskowce /stado/ o tej samej barwie .
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 15, 2009, 20:25:55 » |
|
Piękne rybki,palety bardzo mi się podobają i sam dym chciał je mieć u siebie :)Czym je karmisz? IMHO za rzadko robisz podmiank i za długo świecisz.Pozatym daruj sobie bimbrownię w tym litrarzu,niewiele daje.Możesz podawać też potas do nawożenia i brak tła też razi w oczy.Ale głos oddałem oczywiście na TAK karmie je sercem wołowym , discus mix i raz w tyg chodze na giełde i kupuje swierze robaki. Rzadko podmianki ale podmianka kosztuje mnie 4 godziny roboty;] jako tło to będą roslinki tylko sie jeszcze bardziej musi rozrosnąć.
|
|
|
|
|
|
|
mario27-28
|
|
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 16, 2009, 17:01:31 » |
|
Te świeże robaki to chyba nie ochotka ::)Bo jak tak to wiesz że możesz przynieść pasożyty.Mi przy standardowej podmianie schodzi 2 godz.,ale nawet sprawia mi to przyjemność i lubię to robić.Ile podmieniasz wody?
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 16, 2009, 17:45:05 » |
|
Te świeże robaki to chyba nie ochotka ::)Bo jak tak to wiesz że możesz przynieść pasożyty.Mi przy standardowej podmianie schodzi 2 godz.,ale nawet sprawia mi to przyjemność i lubię to robić.Ile podmieniasz wody? nie ochotka i nie takie małe przezroczyste tylko kupuje im takie dosc duze jajowate. Nie znam nazw jeszcze:P Mi tez sprawia to przyjemność:) tak 10-15cm od lustra wody jak mam normalnie. tak sobie przyjołem ze to bedzie jakies 20 %
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 16, 2009, 18:42:26 » |
|
Cos masz strasznie pokickane z tymi fotkami, mozesz poprawic ? Brak tez foty baniaka w calosci (jest jedno ale po strasznym skosie i niewiele widac), zabawa w puzzle nieciekawa.
|
|
|
|
|
|
|
szymonw
|
|
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 16, 2009, 18:50:15 » |
|
Piękne rybki,palety bardzo mi się podobają i sam dym chciał je mieć u siebie :)Czym je karmisz? IMHO za rzadko robisz podmiank i za długo świecisz.Pozatym daruj sobie bimbrownię w tym litrarzu,niewiele daje.Możesz podawać też potas do nawożenia i brak tła też razi w oczy.Ale głos oddałem oczywiście na TAK a to co za teorie? za rzadkie podmiany co dwa tygodnie w takim litrażu? zdecydowanie za częste moim zdaniem. i dlaczego niby bimbrownia ma iść w odstawkę? a niby w jaki sposób ma utrzymać ph na takim poziomie? a co do baniaka to faktycznie bez porządnej fotki całości od frontu nie da sie nic konkretnego powiedzieć. a podłoże do takiego baniaka dałbym duzo głębsze - przynajmniej 10 cm i najlepiej plenum zrobić - da się wtedy ograniczyć podmianę wody do minimum
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 18, 2009, 20:11:51 » |
|
Cos masz strasznie pokickane z tymi fotkami, mozesz poprawic ? Brak tez foty baniaka w calosci (jest jedno ale po strasznym skosie i niewiele widac), zabawa w puzzle nieciekawa.
zrobione.
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 19, 2009, 06:52:01 » |
|
zrobione. A tos zrobil, teraz to juz zupelnie nic nie widac
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 19, 2009, 07:41:33 » |
|
zrobione. [/quote] A tos zrobil, teraz to juz zupelnie nic nie widac [/quote] ale wy wybrzydzacie. Przyjrzeć sie trzeba
|
|
|
|
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 21, 2009, 11:37:51 » |
|
Bardzo ładne akwarium.Śliczne palety.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 21, 2009, 12:42:50 » |
|
Teraz z czystym smieniem moge napisac ze (prawie) bardzo ladne. Jedno co bym zmienila to cacomba tak po jednej galazce nie ciekawie sie prezentuje, lepiej bedzie wygladac jak zrobisz ze dwie kepy - moze byc po bokach. Podloza tez nie musi byc wiecej, wystarczy jak kolo roslin jest tyle by mialy gdzie korzenie "sie puszczac" A te placki masz piekne !!!
|
|
|
|
|
|
|
|