Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Chodys1910 450L aktualizacja 29.10.09
Ankieta
Pytanie: Czy podoba Ci sie moje akwarium?
tak
nie

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Chodys1910 450L aktualizacja 29.10.09  (Przeczytany 19126 razy)
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 15, 2009, 19:29:44 »

Ja tylko jestem ciekawy czy ten filtr da radę jak na tą obsadę.
Wszystko fajnie ale pokrywę masz kiepską i nie chodzi mi o oświetlenie ale o dojście do baniaka ale jak to mówią "jak się nie ma co się lubi to..." Grin

jak dojscie? zeby cokolwiek tam zrobić? podnosze sobie opieram na ramieniu i i co mam zrobic to robie. Ja nie robie problemu z byle .... jak to mowią Smiley

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 15, 2009, 19:32:49 »

Wiesz... Kiedy wykonałem swoją pirwszą pokrywę też tak myślałem ale po 4 miesiącach zbudowałem kolejną bo szlak mnie trafiał kiedy musiałem podnosić całość i opierać na kołeczku dlatego taki uraz mam Wink

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 15, 2009, 19:47:25 »

mi to nie przeszkadza. Jak robie porządek gruntowny to wogole ją klade na łożko.

mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 15, 2009, 19:57:46 »

Piękne rybki,palety bardzo mi się podobają i sam dym chciał je mieć u siebie :)Czym je karmisz? IMHO za rzadko robisz podmiank i za długo świecisz.Pozatym daruj sobie bimbrownię w tym litrarzu,niewiele daje.Możesz podawać też potas do nawożenia i brak tła też razi w oczy.Ale głos oddałem oczywiście na TAK Smiley

owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 15, 2009, 20:05:56 »

Na razie nie zaglosuje bo byloby " Nie" . Mizerne akwa /nie chodzi o wielkosc/. Mam nadzieje ,ze wkrotce bedzie "TAK" .
Kazdy ma swe gusta ,..ale mi bardziej podobaja sie dyskowce /stado/ o tej samej barwie .
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 15, 2009, 20:25:55 »

Piękne rybki,palety bardzo mi się podobają i sam dym chciał je mieć u siebie :)Czym je karmisz? IMHO za rzadko robisz podmiank i za długo świecisz.Pozatym daruj sobie bimbrownię w tym litrarzu,niewiele daje.Możesz podawać też potas do nawożenia i brak tła też razi w oczy.Ale głos oddałem oczywiście na TAK Smiley

karmie je sercem wołowym , discus mix i raz w tyg chodze na giełde i kupuje swierze robaki. Rzadko podmianki ale podmianka kosztuje mnie 4 godziny roboty;]
jako tło to będą roslinki tylko sie jeszcze bardziej musi rozrosnąć.

mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 16, 2009, 17:01:31 »

Te świeże robaki to chyba nie ochotka ::)Bo jak tak to wiesz że możesz przynieść pasożyty.Mi przy standardowej podmianie schodzi 2 godz.,ale nawet sprawia mi to przyjemność Smiley i lubię to robić.Ile podmieniasz wody?

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 16, 2009, 17:45:05 »

Te świeże robaki to chyba nie ochotka ::)Bo jak tak to wiesz że możesz przynieść pasożyty.Mi przy standardowej podmianie schodzi 2 godz.,ale nawet sprawia mi to przyjemność Smiley i lubię to robić.Ile podmieniasz wody?

nie ochotka i nie takie małe przezroczyste tylko kupuje im takie dosc duze jajowate. Nie znam nazw jeszcze:P  Mi tez sprawia to przyjemność:) tak 10-15cm od lustra wody jak mam normalnie. tak sobie przyjołem ze to bedzie jakies 20 %

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 16, 2009, 18:42:26 »

Cos masz strasznie pokickane z tymi fotkami, mozesz poprawic ?
Brak tez foty baniaka w calosci (jest jedno ale po strasznym skosie i niewiele widac), zabawa w puzzle nieciekawa.

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 16, 2009, 18:50:15 »

a to co za teorie?

za rzadkie podmiany co dwa tygodnie w takim litrażu? zdecydowanie za częste moim zdaniem.

i dlaczego niby bimbrownia ma iść w odstawkę? a niby w jaki sposób ma utrzymać ph na takim poziomie?

a co do baniaka to faktycznie bez porządnej fotki całości od frontu nie da sie nic konkretnego powiedzieć.
a podłoże do takiego baniaka dałbym duzo głębsze - przynajmniej 10 cm i najlepiej plenum zrobić - da się wtedy ograniczyć podmianę wody do minimum

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 18, 2009, 20:11:51 »

Brak tez foty baniaka w calosci (jest jedno ale po strasznym skosie i niewiele widac), zabawa w puzzle nieciekawa.

zrobione.

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 19, 2009, 06:52:01 »

zrobione.

A tos zrobil, teraz to juz zupelnie nic nie widac  Tongue

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 19, 2009, 07:41:33 »

zrobione.
[/quote]

A tos zrobil, teraz to juz zupelnie nic nie widac  Tongue
[/quote]

ale wy wybrzydzacie. Przyjrzeć sie trzeba

Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 21, 2009, 11:37:51 »

Bardzo ładne akwarium.Śliczne palety.Pozdrawiam  Cheesy
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 21, 2009, 12:42:50 »

Teraz z czystym smieniem moge napisac ze (prawie) bardzo ladne. Jedno co bym zmienila to cacomba tak po jednej galazce nie ciekawie sie prezentuje, lepiej bedzie wygladac jak zrobisz ze dwie kepy - moze byc po bokach.
Podloza tez nie musi byc wiecej, wystarczy jak kolo roslin jest tyle by mialy gdzie korzenie "sie puszczac"
A te placki masz piekne !!!

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: