Tymothy
Bywalec
Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
|
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 23, 2009, 13:01:31 » |
|
Tymothy - nic się nie stanie z gałęzatką Aha. Dzięki.
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
malutka243
Zainteresowany
"Trzeba żyć, bo wciąż tyle na nas czeka."
|
|
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 28, 2009, 18:41:23 » |
|
Zmieniłam całkiem wystrój w 45 litrach, nie mogłam opanować wgłębki, latała mi po całym akwa, mimo przymocowania siateczką. Zrezygnowałam z niej. Zdjęcia w 1 poście.
|
|
|
|
|
|
|
przemo600v
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 30, 2009, 11:41:45 » |
|
No niestety wgłębka już tak ma ponieważ tak się rozmnaża poprzez odrywanie małych kawałków i rozrastanie się z nich nowych roślin. Zbiorniczek bardzo ładny i widać że dużo pracy Cię kosztowało. Mój zbiornik to istny bałagan ale w pewnym momencie doszedłem do wniosku że w stawie nikt nie sprząta więc wszystko pływa i rośnie jak chce ...... Przepraszam. Już się poprawiłem ale myśląc o swoim zbiorniku tylko to słowo przychodzi mi do głowy choć w zupełnie innym znaczeniu I nie sądziłem że kogoś tym obrażę
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2009, 12:40:24 wysłane przez przemo600v »
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 30, 2009, 14:54:41 » |
|
No niestety wgłębka już tak ma ponieważ tak się rozmnaża poprzez odrywanie małych kawałków i rozrastanie się z nich nowych roślin. Zbiorniczek bardzo ładny i widać że dużo pracy Cię kosztowało. Mój zbiornik to burdel na kółkach ale w pewnym momencie doszedłem do wniosku że w stawie nikt nie sprząta więc wszystko pływa i rośnie jak chce Wszystko jest ok, tylko nastepnym razem pisz moze bardziej oglednie - tu bywaja tez dzieci, a i dorosli nie wszyscy chca czytac takie wyrazenia
|
|
|
|
|
|
|
Ula
Zainteresowany
Moja pSinka:)
|
|
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 30, 2009, 19:23:51 » |
|
śliczne akwaria. Te kardynałki to piękne rybki. Szkoda tylko, że preferują taką niską temperaturę.
|
|
|
|
45 l 7 neonów innesa 3 danio 1 neritina communis
|
|
|
macciek
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #20 : Maj 03, 2009, 15:32:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Brand
Nowy
|
|
« Odpowiedz #21 : Sierpień 15, 2009, 12:34:47 » |
|
akwarium fajne ! nawet lepsze niż fajne hehe. Też robię neonarium , i też mam 96 litrów. Niedługo wstawię zdjęcia. A czy możecie podać link , gdzie jest welonkarium malutkiej? bo szukałem i nie mogłem znaleźć. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Archon
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #22 : Sierpień 15, 2009, 13:46:20 » |
|
Bardzo ładne oba zbiorniczki, Mi marzy się coś na wzór Twojego mniejszego baniaka. U siebie widziałbym kilkanascie Galaxy i jakieś mniejsze bardziej kolorowe krewetki :>
Napiszesz cos więcej o tym filtrze ? :>
|
|
|
|
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #23 : Sierpień 15, 2009, 14:24:19 » |
|
A czy możecie podać link , gdzie jest welonkarium malutkiej? bo szukałem i nie mogłem znaleźć. pozdrawiam
Z tego co wiem to zamiast welonków w akwarium pływają teraz kardynałki.
|
|
|
|
|
|
|
Brand
Nowy
|
|
« Odpowiedz #24 : Sierpień 15, 2009, 15:02:50 » |
|
aha , a czy mógłbym je zobaczyć ? niedługo wstawię moje neonarium 96
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #25 : Sierpień 15, 2009, 21:43:30 » |
|
żwir psuje efekt i dałbym vallisneria spiralis zamiast gigantea poza tym spoko.
|
|
|
|
|
|
|
piotr_5e3
DIY rulz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #26 : Sierpień 16, 2009, 14:01:44 » |
|
Oba piękne tylko do pierwszegho daj ciemny żwir
|
|
|
|
|
|
|
malutka243
Zainteresowany
"Trzeba żyć, bo wciąż tyle na nas czeka."
|
|
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 01, 2009, 13:47:26 » |
|
Kochani, niestety byłam na wakacjach, po powrocie w akwarium choróbsko, wszędzie glony. Wcześniej zlikwidowałam 45 litrów. Teraz ryby leczę w 45, a duże odkaziłam, wymieniłam całą wodę, dojrzewa właśnie 2 tydzień. Będzie zupełnie inna obsada - samce gupika, zakochałam się w tych rybkach, mimo, że wiele osób mówi, że pospolite. Poza tym spodoba im się moja średnio twarda woda, która na pewno w 100% nie pasowała neonom.
Zrobię aktualizację, kiedy wszystko będzie gotowe. Na razie w 96 litrach pływają sobie od wczoraj kiryski spiżowe i pandy. W małym pozostaną zapewne neony i kardynałki - z tym, że po chorobie jest na razie 20 neonów z 30, a kardynałków 5 z 10. Szkoda. Już nigdy nie pozostawię akwarium bez opieki. Połowa roślin poszła do wyrzucenia, glony przejęły całkowitą kontrolę nad nimi.
|
|
|
|
|
|
|
freex
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 01, 2009, 13:53:52 » |
|
możesz też gupiki endlerki samce sobie kupić ale weź im troche samic
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 01, 2009, 14:00:49 » |
|
widzę ze spotkał twoje akwarium ten sam los co moją 200 setkę .. Uważam ze samczyki gupików, mimo ze powszechne to jednak mają swój urok też planuje dokupić kilka ładnych okazów
|
|
|
|
|
|
|
|