A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 17, 2009, 21:05:29 » |
|
Akwarium bardzo ładne, tylko szkoda, że jakichś kryjówek specjalnie dla mniejszych rybek i kreweci nie ma..żeby w razie czego mogły od paletek odpocząć. Paletki to nie piranie . Innymi rybami nie interesuja sie. A krewetkami i owszem ... czasami zapoluja na nie, ale one potrafia byc nieziemsko szybkie. a od kiedy masz te rybki? Akurat te od okolo roku. A wogole paletki hoduje od okolo siedmiu lat.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
shogun4
|
|
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 18, 2009, 06:49:17 » |
|
A gdzie kryjówki dla bocji? One przecież często odpoczywają 'na boku' w ciasnych, ciemnych zakamarkach. Czyżby dorosłe już tak nie miały?
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 18, 2009, 08:56:50 » |
|
Poki co jeszcze nie maja, ale nadal w ten sposob leżakuja i wieksze. Narazie chowaja sie za nurzancem. Zreszta akwarium to dopiero ruszylo i nie wszystko jeszcze jest dopiete na ostatni guzik ... o dekoracje, rosliny mi chodzi.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
shogun4
|
|
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 18, 2009, 14:39:05 » |
|
Ja mojej jedynej bocji wyżłobiłem piękne kryjówki pod korzeniami (polecam ten sposób, choć robota przechlapana, bo nawet piłką ciężko, a co dopiero żłobienie nożykiem), a jeden korzeń sam w sobie znalazłem pięknie uformowany w podłużną kryjówkę. U mnie dla niej maleńki zbiornik 60l, ale jest dobrze pod nią zagospodarowany, zarośnięty, z kryjówkami, no i rybka ma dopiero 3cm. No właśnie długo rośnie bocja, bo nie wiem do kiedy mam uskładać na coś większego ?
|
|
|
|
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 18, 2009, 18:51:00 » |
|
Wszystko fajnie... litraż i moje marzenie zbiornik z paletkami super... Ale osobiście dałbym wiecej roślin, choć rozumiem ze to początek i sie nie czepiam W jakim kierunku A-smi chcesz poprowadzić to szkiełko? Rosliny, holender ... czy moze duzo przestrzeni dla placków? Pozdrawiam i powodzenia życze!
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 18, 2009, 21:41:28 » |
|
Napewno nie holender. Raczej w strone czarnych wód. Choc kilka roslin tez mile byloby widzianych.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 19, 2009, 21:25:00 » |
|
Akwarium bardzo ładne Życze powodzenia A tak z ciekawości spytam ile kosztuje taka paletka?
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 19, 2009, 21:55:34 » |
|
Akwarium bardzo ładne Życze powodzenia A tak z ciekawości spytam ile kosztuje taka paletka? To zalezy od kilku czynnikow, mozna juz kupic i po 10 zeta ale widzialam tez po 180 zlotych i wiecej za sztuke http://www.allegro.pl/search.php?string=paletka&from_showcat=1&category=5336&country=1
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 21:58:10 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
młodyakwarysta
Bywalec
ryby denne
|
|
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 20, 2009, 05:33:11 » |
|
ja kiedyś widziałęm z zooologicznym w ełku pływały takie po 300 zł
|
|
|
|
moje awkaria 54l i 27l i 30l i25 Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
|
|
|
markos88
Nowy
|
|
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 22, 2009, 14:35:28 » |
|
co do paletek w białymstoku, widziałem po 390zl:), a co do akwarium super:) pozdrawiam
|
|
|
|
112 litrów
10x Razbora Klinowa 1x2 Gurami Dwuplamiste 6x Kirys Pstry 1x Zbrojnik
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 22, 2009, 15:17:50 » |
|
kurcze to 390 to juz troche przegieli z ceną. To był sklep giełda czy co? Chyba tylko ja dawalem 20-40 zł
|
|
|
|
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 22, 2009, 16:57:39 » |
|
Jak chce sie miec dobre paletki to trzeba za nie zaplacic. Choc teraz i tak ceny spadly kolosalnie. Niemniej dobre ryby ceny trzymaja. Pamietam jak zaczynalem z paletkami i zaplacilem za moje pierwsze paletki to wszystkim znajomym oczy z orbit wylazily. Np. ocean blu diamond ok 5 cm 170PLN, red royal blue po 80PLN. To i tak nie byly wygorowane ceny. Np tu zobaczcie http://www.paletki.com/index.php?o=2 warte swoich cen? Napewno! Chodys wpadnij do nas na forum paletkowe http://www.discus_org_pl/smf/index.php
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 22, 2009, 17:35:08 » |
|
ale to są paletki od Stendkera niemieckie. Bardzo sławne moim zdaniem. I równiez drogie.
|
|
|
|
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 22, 2009, 17:56:49 » |
|
Wow! Naprawde kosztują duże ale są przepiekne!
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #29 : Maj 15, 2009, 13:57:45 » |
|
Tak bylo kilka dni temu ... Krotki filmik mojej pary juz z larwami w akwa ogolnym. Nie licze, ze cos z tego sie uchowa. Poki co wlasnie uplywa doba jak sie maluchy pojawily. Filmik nie najlepszej jakosci, ale pod koniec widac lepej maluszki jak tatus do nich podplywa.
A teraz ... No i maluchy wlazly na rodzicow. Rano byla jeszcze ich ponad setka. Teraz moze ze 30 sztuk (na oko ). Dwie pozostale paletki wyszly z glebokiego buszu i teraz siedza blizej pary z mlodymi.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
|