Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik
www.turysci-ropczyce.go.pl
|
|
« Odpowiedz #30 : Maj 15, 2009, 14:02:29 » |
|
Mistrzostwo świata!!! Gratulacje!
|
|
|
|
|
|
|
WitekuSku
Illuminacka rzeczywistosc...
Zainteresowany
Dein Gesicht ist mir egal...
|
|
« Odpowiedz #31 : Maj 15, 2009, 15:56:54 » |
|
Nic nie cieszy tak jak potomstwo. Fajne filmiki...
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #32 : Maj 15, 2009, 17:18:50 » |
|
wspaniałe wrażenie taki narybek i wielki sukces, niektórzy rozmnażacze gupików chyba pękną z zazdrości, życzę jeszcze więcej "potomstwa"
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2009, 13:35:30 wysłane przez margin »
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #33 : Maj 15, 2009, 19:03:29 » |
|
Pisz co tam u maluchów często. To jest klasyk. Palety z maluchami na grzbiecie. Miód w czystej postaci. Spas maksymalny To jest coś super supreme! Wypier*oloza!! A może się coś odchowa ... Trzymam kciuki. Hugs'n'kisses dla Twoich palet Sorry za offtopic'owe podniecanie się, ale paletki to jest moja niespełniona pasja
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #34 : Maj 15, 2009, 20:04:23 » |
|
Od poczatku nie nastawialem sie na to, ze cos sie uchowa. I chyba mam racje bo jest ich coraz mniej. Wydaje mi sie, ze do jutra nic nie bedzie. Zreszta wszystko dzieje sie w akwa ogolnym i samiec robi co moze aby przepedzic pozostale ryby od maluchow. Niby moglbym przeniesc pare do osobnego zbiornika ... mam w piwnicy akwa 200l z szafka i 112 takze z szafka i jeszcze 72 litrowe, ale nie chce mi sie . Jak pomysle ile z tym roboty ... podmiany wody, wyleg solowca, pozniej karmienie maluchow jak najwiecej razy dziennie. BYc moze bylaby satysfakcja, ale jakos ostatnio mam lenia. Poki co para niech sobie radzi sama. Moze pozniej nabiora wiekszej wprawy nad ochrona przecinkow bo to dopiero ich pierwsze mlode.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny
...a cыновья уходят в бой!
|
|
« Odpowiedz #35 : Maj 15, 2009, 20:07:03 » |
|
Może łatwiej przenieść tę resztę?
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #36 : Maj 15, 2009, 20:12:30 » |
|
Nie tak latwiej. Male poki co przez pierwszy okres odzywiaja sie wydzielina ze skory rodzicow. Dopiero pozniej mozna zaczac podawac solowca, a z czasem nastepne pokarmy.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #37 : Maj 15, 2009, 20:13:46 » |
|
Od poczatku nie nastawialem sie na to, ze cos sie uchowa. I chyba mam racje bo jest ich coraz mniej. Wydaje mi sie, ze do jutra nic nie bedzie. Zreszta wszystko dzieje sie w akwa ogolnym i samiec robi co moze aby przepedzic pozostale ryby od maluchow. Niby moglbym przeniesc pare do osobnego zbiornika ... mam w piwnicy akwa 200l z szafka i 112 takze z szafka i jeszcze 72 litrowe, ale nie chce mi sie . Jak pomysle ile z tym roboty ... podmiany wody, wyleg solowca, pozniej karmienie maluchow jak najwiecej razy dziennie. BYc moze bylaby satysfakcja, ale jakos ostatnio mam lenia. Poki co para niech sobie radzi sama. Moze pozniej nabiora wiekszej wprawy nad ochrona przecinkow bo to dopiero ich pierwsze mlode. Robert przenieś przecież na początku młode jedzą wydzielinę ze skóry rodziców. Przez ten czas coś przeorganizujesz Z solowcem nie ma dużo roboty przecież
|
|
|
|
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #38 : Maj 18, 2009, 09:30:39 » |
|
Nie ma potrzeby zaczynać nowego wątku , wiec skorzystam z okazji ze na forum jest kolega ze zbiornikiem z dyskami. Asmi czy akwarium z dyskami, moze mieć w podłożu ziemie? A dokladniej czy ma to jakis wpływ na dyski, a wiemy ze lubią dobre warunki Gdybym chciał powiedzmy połączyć dyski, i ziemie w podłożu dla roślin? Gdybyś miał chwile to skrobnij co myslisz na ten temat. Pozdrawiam Piotr
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #39 : Maj 19, 2009, 12:48:55 » |
|
A-smi genialne akwa tylko czekać aż rośliny podrosną i będzie super ;p W takim litrażu masz pole do popisu rybcie piękne
|
|
|
|
|
|
|
renii2
Stały użytkownik
lubimy rybcie (;
|
|
« Odpowiedz #40 : Maj 19, 2009, 14:45:15 » |
|
Po prostu cudnie , rybki genialne, na moje oko nie potrzeba już więcej roślin- kompozycja świetna, a roślinki są tylko tłem dla niezwykle smakowitych "naleśniczków"
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #41 : Maj 29, 2009, 23:26:49 » |
|
I jak tam? Uchowało się coś z narybku?
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #42 : Maj 30, 2009, 06:00:51 » |
|
MIalem te pare przeniesc do osobnego zbiornika 112l. jak tylko maluchy wsiakna. Jednak rodzice swietnie daja sobie rade. Co prawda przez moja nieuwage duza czesc przecinkow stracila zycie bo na jednej rurze ssacej od kubla, ktory pracuje jako mechaiczny nie zalozylem prefiltra i samica podplynela na tyle blisko, ze filtr wciagnal cala mase maluchow. Teraz doliczam sie tylko 17 sztuk, ale rosna one w dosc szybkim tempie. Od niedzieli, tak mysle, potroily swoje rozmiary. Jednak dalej siedza w ogolnym.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #43 : Maj 30, 2009, 09:52:26 » |
|
Z tego co widziałem to one jeszcze jako spore rybki siedzą na grzbiecie starych, więc: 1. może odhowają się bo za chwilę przestana wchodzic w pysie większym rybom, 2. może się obejdzie bez artemii i będziesz karmił czymś gotowym, np. oczlikiem?
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #44 : Maj 30, 2009, 17:54:35 » |
|
Byc moze, ze bedzie jak piszesz. Przy tej ilosci malcow napewno rodzice maja wiecej pokarmu nizby bylo ich 100 czy 150. I dlatego w tym nadzieja, ze posiedza na grzbiecie dluzej i przez ten czas troche podrosna. Poki co od kilku dni ich ilosc jest stala, a to znaczy, ze zadna nie zostala pozarta.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
|