A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #75 : Sierpień 09, 2011, 18:03:13 » |
|
Popatrzyłem na Twój baniak 375 i co zauważyłem, ze tam było światła co nie miara. U mnie tak nie ma. Mam pokrywę standardową z dwoma rurami 36 watowymi. I tyle. Z jednej strony chce choć kilka roślin, ale nie chce znowu solarium w baniaku.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #76 : Sierpień 09, 2011, 18:07:43 » |
|
Popatrzyłem na Twój baniak 375 i co zauważyłem, ze tam było światła co nie miara. U mnie tak nie ma. Mam pokrywę standardową z dwoma rurami 36 watowymi. I tyle. Z jednej strony chce choć kilka roślin, ale nie chce znowu solarium w baniaku.
No właśnie A-smi, u mnie nie było światła nie wiadomo ile i rosło super, dlatego właśnie polecam Tobie ją. Jak już Vento wspomniał, jest niesamowicie ekspansywna jak już się rozhula, więc po dłuższym okresie możesz liczyć na nieźle zarośnięty baniaczek u podstawy
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
|
« Odpowiedz #77 : Sierpień 09, 2011, 18:20:00 » |
|
A-smi, a dlaczego nie wrzucisz kilka korzeni, badyli, patyków etc. byłoby bardziej naturalnie, a ryby byc może zaczęłyby uzyskiwać kolory i zachowywały by się dziko-naturalnie. Przemyśl to.
PS Nie obraź się ale dla mnie palety i bujna roślinność to wynik spełnienia marzeń hodowcy, a nie rezultat dążenia do zapewnienia rybom naturalnych warunków. Pozdrawiam
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #78 : Sierpień 09, 2011, 18:44:53 » |
|
dla mnie palety i bujna roślinność to wynik spełnienia marzeń hodowcy, a nie rezultat dążenia do zapewnienia rybom naturalnych warunków.
co do bańki to fakt faktem - jakiś badyl można by wrzucić, ale to jest pikuś, najważniejsze, że rybcie mają litraż jak należy, baniak wysoki, miejsca dużo i gitara.
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #79 : Sierpień 09, 2011, 19:01:28 » |
|
Tylko jakieś żyjątka byłyby potrzebne do usuwania pokarmu spomiędzy tych roślinek. Bo odmulać się nie da. Moze jedynie odkurzać. A nie chce żeby coś gniło w roślinach bo i tak pH (właśnie zmierzyłem) mam 5,5. A-smi, a dlaczego nie wrzucisz kilka korzeni, badyli, patyków etc. byłoby bardziej naturalnie, a ryby byc może zaczęłyby uzyskiwać kolory i zachowywały by się dziko-naturalnie. Przemyśl to. Juz nie raz i nie dwa o tym myslalem ... coś na te modłę kliknij... , ale zabrac,jak zwykle, sie nie moge. co do bańki to fakt faktem - jakiś badyl można by wrzucić, ale to jest pikuś, najważniejsze, że rybcie mają litraż jak należy, baniak wysoki, miejsca dużo i gitara.
Kiedyś miałem konar z wierzby mandżurskiej ... jest o tym na początku mojej galerii... ale było, ze ryby się ganiały i czasami któraś przyrżnęła w niego i w końcu go wyjąłem.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #80 : Sierpień 09, 2011, 19:06:27 » |
|
u mnie faktycznie było (i jest) solarium, ale akurat sagittaria nie potrzebuje za dużo oświetlenia. U mnie rosła przy dużej ilości W, ale spokojnie poradzi sobie przy ułamku tej mocy. Dlatego też wspominałem wcześniej, że jest łatwą rośliną. Zresztą strzałka nie determinuje wcale do roślinnego baniaka. Nad nią możesz ułożyć wspomniane przez przedmówców korzenie-połączysz trochę koloru z naturalnym wyglądem
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #81 : Sierpień 09, 2011, 19:18:24 » |
|
W końcu doczekałem się fotki. Asmi, nie myślałeś nad jakimś sporym korzeniem z prawej strony?
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #82 : Sierpień 09, 2011, 19:42:49 » |
|
Mrs mnie wyprzedził Duży korzeń i będzie gitara. Gałęzie również wyglądałyby ciekawie.
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #83 : Wrzesień 10, 2011, 07:16:08 » |
|
Jak tam Asmi, zmieniałeś coś w baniaku? Jakieś drewno doszło?
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #84 : Wrzesień 10, 2011, 17:10:49 » |
|
Nie, nic nie robiłem. Nie mam prawie czasu na podmiany już nie wspominając o dekorowaniu baniaka.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #85 : Wrzesień 10, 2011, 20:32:23 » |
|
Nie, nic nie robiłem. Nie mam prawie czasu na podmiany już nie wspominając o dekorowaniu baniaka.
Koniecznie zrób atkualizacje jesli już zdecydujesz się na jakieś zmiany.
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #86 : Styczeń 14, 2012, 18:42:13 » |
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #87 : Styczeń 14, 2012, 19:51:08 » |
|
Dołożyłeś też trochę roślinek jak widzę. Śliczne dyski jak zwykle. Zmieniałeś światełko na T5 bo jakoś jaśniej się teraz baniak prezentuje?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 19:53:44 wysłane przez baniakmaniak »
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #88 : Styczeń 14, 2012, 20:08:33 » |
|
Super baniak, Asmi. A ryby przepiękne. Inni paletkarze mogą brać z Ciebie przykład!
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #89 : Styczeń 14, 2012, 20:18:30 » |
|
Dołożyłeś też trochę roślinek jak widzę. Śliczne dyski jak zwykle. Roślin jest trochę więcej z tej nie widocznej strony baniaka. Jednak znowu ślimaki mi się zaległy wiec w ruch poszła bateria z kablami i nieco roślin wyleciało. Zmieniałeś światełko na T5 bo jakoś jaśniej się teraz baniak prezentuje?
Nie, nadal jest standard. Super baniak, Asmi. A ryby przepiękne. Inni paletkarze mogą brać z Ciebie przykład!
Bez przesady. Sa akwaria, ze moje nawet im do piet nie dorasta. W każdym bądź razie dla mnie ono nie jest najwyższych lotów. Duuuuuuzo mu do przykładnego baniaka brakuje.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
|