Pszczulek95
I V FISH!!!
Nowy
|
|
« Odpowiedz #30 : Lipiec 08, 2009, 19:37:34 » |
|
to ,,prawie,, powinno być wyolbrzymione bo ameryki to twoje akwarium raczej nie przypomina.
g prawda bo ładne!
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #31 : Lipiec 08, 2009, 19:59:00 » |
|
to ,,prawie,, powinno być wyolbrzymione bo ameryki to twoje akwarium raczej nie przypomina.
g prawda bo ładne! Proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem.Ameryki to akwarium nie przypomina w absolutnie żadnym stopniu , raczej przypomina Wisłę pod wodą(taki sam śmietnik) a ten kokos to idealny, wrzucił go do Wisły jakiś człowiek.
|
|
|
|
|
|
|
przemo600v
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #32 : Lipiec 08, 2009, 21:21:03 » |
|
Śmietnik Teraz to mnie raczej obraziłeś ale skoro masz taką wybitną wiedzę na temat dna Wisły to powiedz mi w którym miejscu widziałeś Neony Inesa albo krewetki . Chętnie przygarnę kilka
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #33 : Lipiec 08, 2009, 21:27:21 » |
|
Śmietnik Teraz to mnie raczej obraziłeś ale skoro masz taką wybitną wiedzę na temat dna Wisły to powiedz mi w którym miejscu widziałeś Neony Inesa albo krewetki . Chętnie przygarnę kilka ja bym tego nie nazywał obrażeniem ja bym to nazwał zmotywowaniem.Ja cie nie obraziłem , nic złego na twój temat nie powiedziałem , powiedziałem tylko na temat twojego baniaka.
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #34 : Lipiec 08, 2009, 21:42:50 » |
|
Śmietnik Teraz to mnie raczej obraziłeś ale skoro masz taką wybitną wiedzę na temat dna Wisły to powiedz mi w którym miejscu widziałeś Neony Inesa albo krewetki . Chętnie przygarnę kilka ja bym tego nie nazywał obrażeniem ja bym to nazwał zmotywowaniem.Ja cie nie obraziłem , nic złego na twój temat nie powiedziałem , powiedziałem tylko na temat twojego baniaka. Hehe, co za dziecinada. Widzialem stanowisko Neona Innesa pod Warszawa...
|
|
|
|
|
|
|
przemo600v
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #35 : Lipiec 09, 2009, 10:50:11 » |
|
No dobrze już skończmy ten temat bo nic on nie wnosi. Co do kokosa to jak już pisałem jest on tymczasowo jako kryjówka dla filtrujących Ale skoro on rzeczywiście tak razi wszystkich po oczach to dziś postaram się go gdzieś zamaskować albo się pozbędę. Zmieniłem również temat wątku ponieważ pierwotny zamysł był właśnie na Amerykę i napisałem trochę na wyrost. Miała być Ameryka a wyszło Ryboku
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #36 : Lipiec 10, 2009, 22:36:42 » |
|
Co do kokosa to jak już pisałem jest on tymczasowo jako kryjówka dla filtrujących Ale skoro on rzeczywiście tak razi wszystkich po oczach to dziś postaram się go gdzieś zamaskować albo się pozbędę. A po co? To twoje akwarium i tobie ma sie podobac. Niektorzy chca tylko sie czegos uczepic i wprowadzic chaos, nie patrz na nich. Sam wiesz co masz myslec, wyraz to!
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #37 : Lipiec 10, 2009, 22:47:45 » |
|
A po co? To twoje akwarium i tobie ma sie podobac. Niektorzy chca tylko sie czegos uczepic i wprowadzic chaos, nie patrz na nich. Sam wiesz co masz myslec, wyraz to! on chyba sam nie wierzy że mu się to akwarium podoba zresztą trudno w to uwierzyć.
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #38 : Lipiec 10, 2009, 23:00:50 » |
|
on chyba sam nie wierzy że mu się to akwarium podoba zresztą trudno w to uwierzyć. Jak to rozumiec? Tobie sie nie podoba?
|
|
|
|
|
|
|
Albixxx
Zainteresowany
Może kiedyś...
|
|
« Odpowiedz #39 : Lipiec 13, 2009, 13:31:53 » |
|
mi ten kokos wcale nie przeszkadza. ładny nawet.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 15:29:09 wysłane przez Albixxx »
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #40 : Lipiec 13, 2009, 14:52:39 » |
|
ni ten kokos wcale nie przeszkadza. ładny nawet. zamek też te jest łądny i kolorowe muszelki też ale o to chodzi że nie znajdziesz tego u ryb na wolności i z tego powodu jest tandeta.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 15:06:50 wysłane przez dwight 18 »
|
|
|
|
|
Albixxx
Zainteresowany
Może kiedyś...
|
|
« Odpowiedz #41 : Lipiec 13, 2009, 15:28:47 » |
|
mi ten kokos wcale nie przeszkadza. ładny nawet. zamek też te jest ł adny i kolorowe muszelki też ale o to chodzi że nie znajdziesz tego u ryb na wolności i z tego powodu jest tandeta. szklanego akwarium też nie znajdziesz w naturalnym środowisku dla tych ryb. to samo jest z filtrem, grzałką i termometrem. myślisz może że rybie przeszkadza taki kokos? Jej to w jakimś stopniu "wisi" jakie dokładnie kształty, kolory i jakiego pochodzenia jest jedna tam dekoracja w jej sztucznym środowisku. A ty - zapalony "unaturalniak" masz na celu dobro ryb. Kokos ładny i naturalnie wygląda a rybom nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #42 : Lipiec 13, 2009, 20:00:42 » |
|
szklanego akwarium też nie znajdziesz w naturalnym środowisku dla tych ryb. to samo jest z filtrem, grzałką i termometrem. myślisz może że rybie przeszkadza taki kokos? Jej to w jakimś stopniu "wisi" jakie dokładnie kształty, kolory i jakiego pochodzenia jest jedna tam dekoracja w jej sztucznym środowisku. A ty - zapalony "unaturalniak" masz na celu dobro ryb. Kokos ładny i naturalnie wygląda a rybom nie przeszkadza Głupszego toku myślenia to juz nie było? to znaczy że jak grzałki,filtra termometru nie ma w naturalnym środowisku to możesz sobie wsadzić zamek,kolorowe muszelki też będzie git? oczywiście rybom to nie przeszkadza ale efekt jest ohydny i tandetny.Trzeba sie starać chociaż minimalnie odtwarzać warunki jakie panują na wolności , bez grzałki ,filtru termometru sie nie obejdzie a kokos można już zastąpić korzeniem i przez dać lepszy efekt.Nie mówie że rybom przeszkadza tylko że ten kokos fatalnie i nienaturalnie wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
Albixxx
Zainteresowany
Może kiedyś...
|
|
« Odpowiedz #43 : Lipiec 14, 2009, 08:02:08 » |
|
posłuchaj jeśli możesz... - Akwarystyka nie wiąże się wcale tak ściśle z naturalnym środowiskiem ryb i roślin. ty chcesz stworzyć naturalne środowisko ale królem tu nie jesteś żeby od razu rządzić. Jak ktoś lubi zamki, muszelki, ceramiczne garbusy czy inne ozdoby to niech sobie je wsadzi do wody i co? Zbijesz go za to? Nie ma żadnego prawa typu "akwarium musi być naturalne." Kokos nie jest w ogóle czymś nie naturalnym. Akurat ten bardzo mi się podoba, bo jest taki"rozbity" i ja osobiście bym się go nie pozbył.
|
|
|
|
|
|
|
przemo600v
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #44 : Lipiec 14, 2009, 20:51:59 » |
|
Ale ostra dyskusja Prawdę mówiąc to już od pewnego czasu planowałem się pozbyć skorupy i nadarzyła się okazja kiedy w niedzielę sprzedawałem mojego Plestokomusa dodałem ją jako gratis ( bardzo się podobała ) Teraz poszukuję dużego korzenia na prawą stronę oraz jakiejś rośliny z dużymi liśćmi AlbixxxJeżeli się podobał mój kokos to mogę też taki zrobić dla Ciebie dwight 18Naprawdę czepiasz się nie wiadomo o co. Zamiast coś doradzić to tylko obrażasz innych. Mam wrażenie że uważasz się za najmądrzejszego na forum ale nie powinieneś w ten sposób krytykować innych . Jeżeli jesteś taki mądry to podziel się z kolegami a nie im tylko jedziesz ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 21:09:15 wysłane przez przemo600v »
|
|
|
|
|
|