mik1
Nowy
|
|
« : Kwiecień 28, 2009, 11:40:44 » |
|
Jakie rybki (2 szt) mógłbym mieć w dwunastce? Te akwa do pokoju dzieci - więc rybki musiały by być jak najbardzej kolorowe i ruchliwe (widoczne). Nadmieniam że ma jeszcze 60l a w nim: Razbora klinowa x 5 Neon innesa x 5 Gupik x 4 ( 3 samce i 1 samica) Kirysek x 4 Otosek x 4 Ramirezy x para i nestety parę mieczyków - prezent na rozpoczęcie akwarium.
Dobrze by było aby te rybki były inne jak w "dużym" akwa Z góry dziekuję za rady
|
|
|
|
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
Aramis śni się małym dzieciom ...
|
|
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2009, 12:14:04 » |
|
Musisz ciąge zakładać wątki ?!. 2 ślimaki jakieś albo 4-5 krewetki a jak chcesz jakieś rybki to 4 gupiki albo 1 bojownika ( ale wszystkiego razem nie wolno).
|
|
|
|
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 28, 2009, 12:17:40 » |
|
Musisz ciąge zakładać wątki ?!. 2 ślimaki jakieś albo 4-5 krewetki a jak chcesz jakieś rybki to 4 gupiki albo 1 bojownika ( ale wszystkiego razem nie wolno).
jakiego bojownika?? gupików ez do tak małego akwarium nie dawaj będzie tam filtr, grzałka, pokrywa?? i po co dzieciom w pokoju akwa przecież masz większe, to im nie wystarczy
|
|
|
|
|
|
|
mik1
Nowy
|
|
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 28, 2009, 12:19:39 » |
|
jakiego bojownika?? gupików ez do tak małego akwarium nie dawaj będzie tam filtr, grzałka, pokrywa?? i po co dzieciom w pokoju akwa przecież masz większe, to im nie wystarczy a co ma stać takie puste - jeszcze się potrzaska
|
|
|
|
|
|
|
mik1
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 28, 2009, 12:21:02 » |
|
a jakl mam się dowiedzieć czegos bez zakładania wątków?
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
|
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 28, 2009, 12:22:11 » |
|
Musisz ciąge zakładać wątki ?!.
O co kaman Człowiek ma 4 posty a ty do niego z twarzą... mik1 12 litrów to dla krewetek jedynie. Grzałka i filtr też się przydadzą bo krewetki bez tego długo nie pociągną. Spójrz do wątku o moim akwarium - tam właśnie mam opisanego takiego "malucha".
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 12:23:57 wysłane przez andrzej72 »
|
|
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 28, 2009, 12:26:53 » |
|
a co ma stać takie puste - jeszcze się potrzaska
A z rybami ci zaleje pokój No jeżeli chcesz żeby było coś w nim to nasyp cukierki albo wpuść plastykową rybe. a jakl mam się dowiedzieć czegos bez zakładania wątków? Bo masz na swoim koncie 3 wiadomości a te 3 wiadomości to są 3 wątki. i nie potrzebnnie piszesz te wątki , nie możesz się w jednym pytać albo poszukać na google ?
|
|
|
|
|
|
|
mik1
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 28, 2009, 12:27:32 » |
|
Dziękuję andrzej72 - filtr i grzałka oczywiście jest
|
|
|
|
|
|
|
mik1
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 28, 2009, 12:30:01 » |
|
a co ma stać takie puste - jeszcze się potrzaska
A z rybami ci zaleje pokój No jeżeli chcesz żeby było coś w nim to nasyp cukierki albo wpuść plastykową rybe. a jakl mam się dowiedzieć czegos bez zakładania wątków? Bo masz na swoim koncie 3 wiadomości a te 3 wiadomości to są 3 wątki. i nie potrzebnnie piszesz te wątki , nie możesz się w jednym pytać albo poszukać na google ? jak bym chciał poszukać na google to bym nie szukał pomocy tutaj. a co do cukierków to tobie proponuję jednego - ryby plastikowej nie polecam
|
|
|
|
|
|
|
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 28, 2009, 12:33:50 » |
|
Ale bezsensu piszesz wątek : Jaka obsada do 60 L ,(jakoś tak) skoro już były takie tematy
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec
Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
|
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 28, 2009, 12:37:22 » |
|
Do 12l to sobie wpuść plastikową rybę (w niektórych zoologach je sprzedają ), albo miniaturową łódź podwodną RC (też się porusza ). Nie polecam krewetek w takim małym litrażu. Proponuję Ci łódź podwodną - dzieciaki się ucieszą.
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
mik1
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 28, 2009, 12:40:12 » |
|
Ale bezsensu piszesz wątek : Jaka obsada do 60 L ,(jakoś tak) skoro już były takie tematy Czyli nie widzisz róznic między poszczególnymi wątkami - np. ktoś coś już ma i chce uzupełnić, komus coś się podoba a za tamtymi nie przepada, nie znalazł w wątkach dokładnie takiego zestawu ryb jaki wymyślił itp itd..
|
|
|
|
|
|
|
mik1
Nowy
|
|
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 28, 2009, 12:41:30 » |
|
Do 12l to sobie wpuść plastikową rybę (w niektórych zoologach je sprzedają ), albo miniaturową łódź podwodną RC (też się porusza ). Nie polecam krewetek w takim małym litrażu. Proponuję Ci łódź podwodną - dzieciaki się ucieszą. Pozdrowienia z łodzi podwodnej
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
|
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 28, 2009, 12:44:36 » |
|
Do 12l to sobie wpuść plastikową rybę (w niektórych zoologach je sprzedają ), albo miniaturową łódź podwodną RC (też się porusza ). Nie polecam krewetek w takim małym litrażu. Proponuję Ci łódź podwodną - dzieciaki się ucieszą. I z Tobą też się nie zgodzę. A to dlatego, że w 12 litrach można trzymać 4-5 małych krewetek - ja nie widzę przeciwwskazań. Widywałem już mniejsze akwaria, 8-10 litrowe z krewetkami. Chcesz przykład? Proszę bardzo http://akwa-mania.mud.pl/akwa12/akwa1209.html Właścicielem jest człowiek bardzo doświadczony jeśli chodzi o akwarystykę i nie sądzę aby w tym miejscu popełnił błąd wpuszczając krewetki i galaxy do 12 litrów. Bądź bardziej twórczy i pomocny. Pisać każdy potrafi - nie każdy mądrze.
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec
Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
|
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 28, 2009, 12:51:21 » |
|
Nie polecam krewetek w takim małym litrażu. Nie pisałem, że nie można tylko, że to nie jest najlepszy pomysł, bo byłoby im trochę ciasno.
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
|