Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Jakie rybki do 12l - do pokoju dziecięcego
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki do 12l - do pokoju dziecięcego  (Przeczytany 4804 razy)
mik1
Nowy
*

« : Kwiecień 28, 2009, 11:40:44 »

Jakie rybki (2 szt) mógłbym mieć w dwunastce? Te akwa do pokoju dzieci - więc rybki musiały by być jak najbardzej kolorowe i ruchliwe (widoczne). Nadmieniam że ma jeszcze 60l a w nim:
Razbora klinowa x 5
Neon innesa x 5
Gupik x 4 ( 3 samce i 1 samica)
Kirysek x 4
Otosek x 4
Ramirezy x para
i
nestety parę mieczyków - prezent na rozpoczęcie akwarium.

Dobrze by było aby te rybki były inne jak w "dużym" akwa
Z góry dziekuję za rady
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

Aramis śni się małym dzieciom ...

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2009, 12:14:04 »

Musisz ciąge zakładać wątki ?!.
2 ślimaki jakieś albo 4-5 krewetki a jak chcesz jakieś rybki to 4 gupiki albo 1 bojownika ( ale wszystkiego razem nie wolno).

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 28, 2009, 12:17:40 »

2 ślimaki jakieś albo 4-5 krewetki a jak chcesz jakieś rybki to 4 gupiki albo 1 bojownika ( ale wszystkiego razem nie wolno).

jakiego bojownika?? gupików ez do tak małego akwarium nie dawaj
będzie tam filtr, grzałka, pokrywa??

i po co dzieciom w pokoju akwa przecież masz większe, to im nie wystarczy

mik1
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 28, 2009, 12:19:39 »

jakiego bojownika?? gupików ez do tak małego akwarium nie dawaj
będzie tam filtr, grzałka, pokrywa??

i po co dzieciom w pokoju akwa przecież masz większe, to im nie wystarczy
a co ma stać takie puste - jeszcze się potrzaska
mik1
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 28, 2009, 12:21:02 »

a jakl mam się dowiedzieć czegos bez zakładania wątków?
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 28, 2009, 12:22:11 »

Huh O co kaman  Huh Człowiek ma 4 posty a ty do niego z twarzą...

mik1 12 litrów to dla krewetek jedynie. Grzałka i filtr też się przydadzą bo krewetki bez tego długo nie pociągną.
Spójrz do wątku o moim akwarium - tam właśnie mam opisanego takiego "malucha".
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 12:23:57 wysłane przez andrzej72 » Zapisane

Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 28, 2009, 12:26:53 »

A z rybami ci zaleje pokój  Tongue
No jeżeli chcesz żeby było coś w nim to nasyp cukierki albo wpuść plastykową rybe.
Bo masz na swoim koncie 3 wiadomości a te 3 wiadomości to są 3 wątki. i nie potrzebnnie piszesz te wątki , nie możesz się w jednym pytać albo poszukać na google ?

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
mik1
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 28, 2009, 12:27:32 »

Dziękuję andrzej72 - filtr i grzałka oczywiście jest
mik1
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 28, 2009, 12:30:01 »

A z rybami ci zaleje pokój  Tongue
No jeżeli chcesz żeby było coś w nim to nasyp cukierki albo wpuść plastykową rybe.
Bo masz na swoim koncie 3 wiadomości a te 3 wiadomości to są 3 wątki. i nie potrzebnnie piszesz te wątki , nie możesz się w jednym pytać albo poszukać na google ?
jak bym chciał poszukać na google to bym nie szukał pomocy tutaj. a co do cukierków to tobie proponuję jednego - ryby plastikowej nie polecam
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 28, 2009, 12:33:50 »

Ale bezsensu piszesz wątek : Jaka obsada do 60 L ,(jakoś tak) skoro już były takie tematy  Roll Eyes

Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 28, 2009, 12:37:22 »

Do 12l to sobie wpuść plastikową rybę (w niektórych zoologach je sprzedają Grin), albo miniaturową łódź podwodną RC (też się porusza Grin).
Nie polecam krewetek w takim małym litrażu. Proponuję Ci łódź podwodną - dzieciaki się ucieszą. Grin

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
mik1
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 28, 2009, 12:40:12 »

Ale bezsensu piszesz wątek : Jaka obsada do 60 L ,(jakoś tak) skoro już były takie tematy  Roll Eyes
Czyli nie widzisz róznic między poszczególnymi wątkami - np. ktoś coś już ma i chce uzupełnić, komus coś się podoba a za tamtymi nie przepada, nie znalazł w wątkach dokładnie takiego zestawu ryb jaki wymyślił itp itd..
mik1
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 28, 2009, 12:41:30 »

Do 12l to sobie wpuść plastikową rybę (w niektórych zoologach je sprzedają Grin), albo miniaturową łódź podwodną RC (też się porusza Grin).
Nie polecam krewetek w takim małym litrażu. Proponuję Ci łódź podwodną - dzieciaki się ucieszą. Grin
Pozdrowienia z łodzi podwodnej papa
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 28, 2009, 12:44:36 »

I z Tobą też się nie zgodzę. A to dlatego, że w 12 litrach można trzymać 4-5 małych krewetek - ja nie widzę przeciwwskazań. Widywałem już mniejsze akwaria, 8-10 litrowe z krewetkami. Chcesz przykład? Proszę bardzo http://akwa-mania.mud.pl/akwa12/akwa1209.html Właścicielem jest człowiek bardzo doświadczony jeśli chodzi o akwarystykę i nie sądzę aby w tym miejscu popełnił błąd wpuszczając krewetki i galaxy do 12 litrów.

Bądź bardziej twórczy i pomocny. Pisać każdy potrafi - nie każdy mądrze.

Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 28, 2009, 12:51:21 »

Nie polecam krewetek w takim małym litrażu.
Nie pisałem, że nie można tylko, że to nie jest najlepszy pomysł, bo byłoby im trochę ciasno.

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: