Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Jak zacząć? kilka pytań początkującego
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zacząć? kilka pytań początkującego  (Przeczytany 5981 razy)
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #15 : Maj 10, 2009, 19:51:21 »

lektura obowiazkowa http://www.akwarium.net.pl/port/modules/zalozenie/
czyli chodzi ci o akwarium typu holenderskie ? to polecam akwarium typu opti-white no ale  to juz sa koszty  ;Dale sie mimo wszystko opłaca
 Cheesy obsada ?
co powiesz na neon czerwony?
rosliny polecam sklep
http://www.holenderskie.nazwa.pl/
filtr oczywiscie zewnetrzny
http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-filtry-akwariowe-zewnetrzne-cty0/filtr-zewnetrzny-tetra-tec-ex-700_102588.html
lub
http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-filtry-akwariowe-zewnetrzne-cty0/filtr-zewnetrzny-kubelkowy-fluval-205_102166.html

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
hojny
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Maj 10, 2009, 21:39:48 »

na dzień dzisiejszy zakupiłem;

-filtr; JBL Cristal Profi e900
-zestaw do Co2
-butle Co2 2L
-grzałka z termostatem  250W
-termometr

jutro zakupie prawdopodobnie
-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=625586437 ten nawoz ale nie jestem pewien ;/ czy ten
-żwir (PIASEK KWARCOWY) chyba ze polecacie cos lepszego?

co do rybek to niewiem wlasnie jakie, akwa bedzie w styli holenderskim, no i chyba neonki (lawica) ale myslalem nad skalarami?

ps; akwa bedzie 200L a nie 112 jak planowalem
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #17 : Maj 10, 2009, 21:45:22 »

A miało być 112 i basta! U mnie też miało być max 200l a teraz czeka na sprzęt 480l Grin

5blue5
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Maj 10, 2009, 22:46:56 »

Cheesy jak tak sie uparłes nad tymi skalarami to mozesz tak zrobic kup bardzo malustkie skalary 2-4 i duze neony czerwone z 30 szt
 Grin mówie ci neony czerwone sa super rybami  Cheesy do holnedra tez fajnie by wygladaly pielegnice ramirezy
tak wgl jest wiele mozliwosci  :Dtylko pamietaj ze ryby musza pasowac do siebie i pływac w zgodzie xD
a co do roslin myslałeś moze o trawniku ?

Widzew Łódź
hojny
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Maj 11, 2009, 08:53:22 »

no właśnie nie wiem jakie chce mieć roślinki w każdym bądź razie efekt końcowy chcę taki;

b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Maj 11, 2009, 11:35:43 »

w pierwszym poscie mowiles ze efekt koncowy bedize inny Smiley zreszta watpie by udalo ci sie na poczatku przygody z akwarystyka osiagnac taki efekt.

hojny
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Maj 11, 2009, 11:42:51 »

mówię +/- jakie, no wiadomo że od razu takie nie będzie, bo to trzeba czasu żeby takie coś osiągnąć, na akwa coś tam się znam (chociaż lepsze to niż nic), mam środki, sprzęt, brak tylko wiedzy ;-)
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Maj 11, 2009, 11:45:19 »

btw. do akwa 200L potrzbujesz ~3x30W Swietlowki Smiley ten zestaw do co2 to jaki?

hojny
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Maj 11, 2009, 12:13:44 »

ten+butla co do oświetlenia będzie modyfikowane

opcja 1: 3x 36W
opcja 2: 2x 56W

jeszcze nie zdecydowałem, obecnie wymieniam meble w pokoju żebym mógł szafkę z moim baniakiem zmieścić  Cheesy
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Maj 11, 2009, 18:45:55 »

wygrales w lotka?  Good !
opcja 1 wychodzi drozej ale jest 'fajniejsza' gdyz mozesz poprzez umieszczenie tam 3 statecznikow stymulowac nie tylko dzien/noc, ale rowniez poranek,poludnie,popoludnie, wieczor
opcja 2 tansza ale przy uzyciu 2 statecznikow mozesz stymulowac tylko noc ranek polodnie wieczor

Oczywiscie mozesz tez zastosowac 1 statecznik i bedizesz mial "standard" dzien/noc

hojny
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Maj 11, 2009, 18:52:26 »

mam "lewą kasę" i chcę to rozsądnie zainwestować

opcja 1 wychodzi drozej ale jest 'fajniejsza' gdyz mozesz poprzez umieszczenie tam 3 statecznikow stymulowac nie tylko dzien/noc, ale rowniez poranek,poludnie,popoludnie, wieczor

to tak się da?? to mnie teraz zainteresowałeś, mógł byś mi podać bliższe informacje??
5blue5
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Maj 12, 2009, 16:19:00 »

Żeby uzyskać taki efekt jaki jest na tym zdj powinieneś miec akawrium opti whiteświetne oswietlenie i super Co2  Grin co wiaze sie ze sporymi wydatkami ale warto  Cheesy to jest podwodna bajka
a i chcesz miec takie same rosliny jak na zdjeciu ?

Widzew Łódź
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Maj 12, 2009, 16:19:31 »

no właśnie nie wiem jakie chce mieć roślinki w każdym bądź razie efekt końcowy chcę taki;

Bardzo wysoko sobie stawiasz poprzeczke, ciekawa jestem efektow i zycze powodzenia

hojny
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Maj 12, 2009, 17:00:10 »

do tego będę dążyć, mam nadzieje że się uda, co będzie to wam pokaże i ocenicie narazie trwa ciągle remont a ja czekam aż sprzedawcy po przysyłają wszystko z allegro, potem już tylko zostanie kupić akwarium z szafką, roślinki i rybki jak będzie można wpuszczać
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #29 : Maj 13, 2009, 09:03:31 »

do rybek to jeszcze 'troche' czasu wiec sie tak nie rozpedzaj... 3 tygodnie to ustawowe ultraminimum Smiley

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: