Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « 50l - gupiki a może coś innego?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: 50l - gupiki a może coś innego?  (Przeczytany 4143 razy)
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« : Maj 10, 2009, 15:37:45 »

Wymyśliłem sobie hodowlę gupika - taką małą w 50l baniaku.

Myślę w jakiej konfiguracji wrzucić gupiki - 3 samice i 1 samca (a może inna konfiguracja albo więcej/mniej gupików)?

Dodam, że w akwa bedzie sporo wgłębki i roślin typu moczarka, cabomba, żeby się młodzież miała gdzie chować...
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2009, 21:56:15 wysłane przez bloniu » Zapisane

I consider myself as a one fish wolf pack
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 10, 2009, 19:21:17 »

I jak juz Ci wyjdzie ta hodowla to co bedziesz z nimi robil ?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #2 : Maj 10, 2009, 20:18:35 »

Mam ustawionego odbiorcę na konkretne kolory.
Konkretne gupiki teź mam zamówione na jutro.
Jak dobrze wyjdzie, to pojadę na większą skalę - akwarium 300l Smiley ale to plany plany i jeszcze raz plany.

A Ty gino wyśli mi fotki w jakich kolorach masz towarzystwo, to może ubijemy jakiś interesik Smiley

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 10, 2009, 22:05:22 »

Juz sie umawialismy w sprawie gupikow, nie bede sie bawic w odlawianie 2, 3 szt bo mi sie nie chce. Jak chcesz to bierz wszystkie, mam endlerki pomaranczowo czarne, samice oliwkowo srebrne - wszystkie oddaje za darmo !

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #4 : Maj 10, 2009, 22:29:22 »

Jak wezmę to wezmę wszystko co masz Smiley Ile tego może być? I czy wszystkie są dorosłe (inaczej mówiąc w wielkości sprzedażowej)?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #5 : Maj 12, 2009, 11:03:59 »

Specjaliści!

Ile gupika do 50l ? 2samce +5samic?

wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Maj 12, 2009, 16:17:04 »

sam zobacz
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?p=33221
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #7 : Maj 12, 2009, 16:24:27 »

Dostałem bana na tamtym forum, bo dzieci zajmują się moderowaniem, a Administrator zanim napisałem do niego maila, zbanował mnie. Nie potrafią dyskutować, a zajmują się forum. Jak kogoś nie są w stanie przegadać, to dają ostrzeżenia - mimo argumentów. Nie każdy uznaje moderatorów za autorytet. Na PW zwracają się per "debil".

Chciałem ujawnić korepondencję z modami, w której chcąc mnie udobróchać mówili, że nie mogą pisać inaczej i mniej kategorycznie postępować, bo same dzieci na forum. A ja się nie zgodziłem. I nie dałem się. W końcu nie zabrakło im słów na konstruktywne odpowiedzi, a ja dalej twierdziłem, że forum jest do wolnej dyskusji, przytaczałem niepolskojęzyczne strony, oponowałem, że każdy ma prawo do niewiedzy i zadawania pytań, a jak nie to niech przekierują adres forum na google. Smiley

Na tym forum zdarza mi się dyskutować, ale tutaj nikt nie daje ostrzeżeń za niewiedzę, za pytania, czasem kontrowersyjne - tak dla zaciekawienia i rozwinięcia tematu.

Dlatego twierdzę, że jest to bardzo fajne forum akwarystyczne Smiley

wkukler, możesz przekopiować to co chciałeś, żebym przeczytał?

PS. Na anglojęzycznych forach napisanej jest "tank 10 gallons" na 8 to 12 fishes. Ale dla mnie jakoś to za dużo.
Ja bym dał 2+5 to maks, nie wiem czy nie za dużo...

« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 16:41:30 wysłane przez bloniu » Zapisane

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Maj 12, 2009, 16:41:02 »

I Ty bloniu chcesz te wszystkie gupiki (ktore masz zamiar wziasc ode mnie) wsadzic do 50 L ?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #9 : Maj 12, 2009, 16:42:33 »

PW Smiley

wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Maj 12, 2009, 18:27:13 »

Z tamtego forum
A ja myślę, ze na stałe mogły by tam żyć z 6 parek gupików i kilka kirysków, ale byłaby to ostateczna ilość.
to do akwa 54 litrów, ale w twoim przypadku dałbym sobie spokój z kiryskami

p.s a na temat tamtego forum koleś do obsady 60 do parki ramirezki, i neonów zapytał czy może mieć 5-8 otosków, a oni na to że maksymalnie tylko 4. I to ma być stado Smiley
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Maj 12, 2009, 18:56:06 »

Dostałem bana na tamtym forum, bo dzieci zajmują się moderowaniem, a Administrator zanim napisałem do niego maila, zbanował mnie. Nie potrafią dyskutować, a zajmują się forum. Jak kogoś nie są w stanie przegadać, to dają ostrzeżenia - mimo argumentów. Nie każdy uznaje moderatorów za autorytet. Na PW zwracają się per "debil".

Chciałem ujawnić korepondencję z modami, w której chcąc mnie udobróchać mówili, że nie mogą pisać inaczej i mniej kategorycznie postępować, bo same dzieci na forum. A ja się nie zgodziłem. I nie dałem się. W końcu nie zabrakło im słów na konstruktywne odpowiedzi, a ja dalej twierdziłem, że forum jest do wolnej dyskusji, przytaczałem niepolskojęzyczne strony, oponowałem, że każdy ma prawo do niewiedzy i zadawania pytań, a jak nie to niech przekierują adres forum na google.

w ogóle to forum jest jakieś nie ten tego ,   dostałem bana z nic , dostałem go za to że kłóciłem się z taką jedną że 200l to wystarczająca dla 5 paletek ponieważ ona twierdziła że 500l to minimum dla 4, dopiero jak powiedziałem jej w końcu że na forum miłośników dyskowców (PKMD) powiedzieli że 5 paletek jest ok a do tego jakieś małe ławicowe ryby to się uciszyła ale poparł ją moderator i za to że kłóciłem się z nim na PW to mnie wywalił z forum  Grin

PS. nie sugeruj się zawsze niepolskojęzycznymi stronami bo baardzo często na tych stronach również piszą głupoty.
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #12 : Maj 12, 2009, 18:57:40 »

Jak to sześć parek? Smiley Coś nie za bardzo ta konfiguracja, samice by się musiały cały czas chować...

Żadnych innych rybek nie chcę. Gupiki plus dużo wgłębki dla małolatów Wink

1+4 będzie dobrze?

Tamto forum jest prowadzone przez jakiś obłąkanych moderatorów. Sam byłem moderatorem na forum sportowym kiedyś i wiem jakimi priorytetatmi kierują się Admini i jakie dają wytyczne dla modów.

Ja chciałem ujawnić dyskusję z nimi, co by ich definitywnie skompromitowało. Straszyli mnie, że dostanę ostrzeżenia, bany i w ogóle.

Pociągnął bym temat, ale urodziła mi się córka i jak przyszedłem po porodzie do domu nad ranem ze szpitala i przeczytałem kolejne wypociny na PW to w przypływie euforii napisałem, że gość jest "ćmokiem, czopkiem i mondziołem" - pozdrowienia dla Czesia Smiley

A w wątku o opinii pracy moderatorów napisałem, też coś w tym stylu Smiley

Niech zgadnę mod nazywał się Jaro69?

Co do stron anglojęzycznych - na polskich też piszą głupoty, ale co do minimum tarliskowego dla skalarów wyczytałem na niejednej stronie (może ctrl+C)?

1+4 może być? Akwarium ma nietypowy wymiar 40x25x50 (wyższe jak dłuższe).

bloniu nie pisz posta pod postem. Temat o innych forach proponuję zakończyć bo z małego OT może zrobić się większy. Wink
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 19:10:38 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #13 : Maj 12, 2009, 19:44:22 »

1+4 może być czy dać więcej gupika? 2 samce 5 samic, czy ktoś mi odpowie Smiley ??

Co do podwójny postów - napisałem jednego, ale ktoś coś napisal w międzyczasie. Na to napisane w miedzyczasie również odpisałem - wyszło, że pod rząd, ale jakbym minutkę się wstrzymał - byłoby dobrze  pytanie, odpowiedź, tak chciałem tylko zauważyć Smiley

jaaasiek
Super aktywny

« Odpowiedz #14 : Maj 12, 2009, 19:57:36 »

ja bym dał 2-3+6-9

wejdźcie, obejrzyjcie i skomentujcie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22819.0
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: