Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec
www.mirekkon.pl
|
|
« Odpowiedz #300 : Luty 21, 2011, 21:39:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
radula
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #301 : Luty 22, 2011, 15:19:29 » |
|
Dzięki za wstawienie fotek tutaj, bo rzeczywiście nie odwiedziłem galerii z braku czasu Super wyglądają snakeskin najbardziej mi się podoba tzn najlepiej uwypukla kolory ale to rzecz gustu oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #302 : Marzec 05, 2011, 22:24:59 » |
|
zerknąłem na film, podkład audio skutecznie odstrasza od trwania w oglądaniu ale mniejsza o to, na szczęście zawsze można wyłączyć dźwięk rozbraja mnie maksymalna szczerość a raczej ironia autora, (pomijając fakt, że ryby strasznie blisko przedniej szyby ciągle przebywają nie wiedzieć czemu...), wracając do owej szczerości, chodzi o komentarz z 2:39 minuty filmu "jak widać żadna nie szuka cienia" - że gdzie niby miałaby go do cholery znaleźć... to tylko moje spostrzeżenia/zastrzeżenia a żaden przyczynek do dyskusji, btw mam nadzieje, że żadnej dziewczynki nie uraziłem swym czepialstwem tym razem.
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec
www.mirekkon.pl
|
|
« Odpowiedz #303 : Marzec 13, 2011, 09:22:58 » |
|
aktualizacja po wiosennym czyszczeniu całego akwarium zmieniła się aranżacja na kilka miesięcy środek cały wolny tylko drobna roślinność wszelkie łodygowce pod sufit poszły na boki zobaczymy co z tego wyrośnie za jakiś czas polecam zdjęcia HQ w galerii -> http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htmpróbka
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 09:29:03 wysłane przez Mirmil »
|
|
|
|
|
scalare
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #304 : Marzec 15, 2011, 14:12:36 » |
|
Pewnie szybko się rozrosnie i będzie wygledać pięknie. Jak zawsze zresztą w Twoim ślicznym zieleniaku.
|
|
|
|
|
|
|
gregorij
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #305 : Marzec 16, 2011, 07:34:19 » |
|
Radula faktycznie nie doczytałem już wiem wszystko dz. Mirmil sorry za głupie pytanie. Dobraf pisząc o dziewczynce miałeś na myśli siebie? słowo "dobra" kojarzy się raczej z żeńską częścią społeczeństwa, o sobie piszesz "zerknąłem" z nazwy kobieta z pisania facet masz z tym problem? hehehe cytat: "...pomijając fakt, że ryby strasznie blisko przedniej szyby ciągle przebywają nie wiedzieć czemu..." poza tym nie wiem jak u Was ale u mnie ryby pływają w czasie karmienia raczej blisko przedniej szyby "WIEDZIEĆ CZEMU" . To tylko moje spostrzeżenia/zastrzeżenia a żaden przyczynek do dyskusji, btw mam nadzieje, że żadnego chłopczyka o nicku dziewczynki nie uraziłem swym czepialstwem tym razem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 09:26:58 wysłane przez gregorij »
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec
www.mirekkon.pl
|
|
« Odpowiedz #306 : Marzec 20, 2011, 14:27:58 » |
|
gregorij: np hehehe , dz scalare: nie zawsze jest tak kolorowo, właśnie heniek mały się rozpłynął , ale fajnie że trzymasz za mnie kciuki, mój baniak mnie też się podoba, bo po to go w końcu mam, staram się trochę aktualizować i zajmować nim ale ostatnio jak pisałem wiele razy kompletny brak czasu, poza tym wyjeżdżam daleko i na długo i teraz cała nadzieja w sterowniku i żonie pozdrawiam czytających uparcie ten wątek
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #307 : Marzec 21, 2011, 20:59:48 » |
|
Radula faktycznie nie doczytałem już wiem wszystko dz. Mirmil sorry za głupie pytanie. Dobraf pisząc o dziewczynce miałeś na myśli siebie? słowo "dobra" kojarzy się raczej z żeńską częścią społeczeństwa, o sobie piszesz "zerknąłem" z nazwy kobieta z pisania facet masz z tym problem? hehehe cytat: "...pomijając fakt, że ryby strasznie blisko przedniej szyby ciągle przebywają nie wiedzieć czemu..." poza tym nie wiem jak u Was ale u mnie ryby pływają w czasie karmienia raczej blisko przedniej szyby "WIEDZIEĆ CZEMU" . To tylko moje spostrzeżenia/zastrzeżenia a żaden przyczynek do dyskusji, btw mam nadzieje, że żadnego chłopczyka o nicku dziewczynki nie uraziłem swym czepialstwem tym razem. jak widać inteligencją nie grzeszysz, trudno - Twój problem. Przepraszam za OT. pzdr
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #308 : Marzec 28, 2011, 15:27:54 » |
|
Przydałby sie jakis czerwony akcent w twoim akwarium (jakbys sie zdecydował moge polecic ammanie senegalską wolno rosnie i uwielbia wysokie temperatury) Nie wiem co sie tak wszyscy czepiają twoich palet, też oglądałem filmik i nie wyglądały na zastraszone, wrecz przeciwnie było widać że są oswojone i swobodnie pływają po akwarium. Pewnie jakbyś zawalił akwarium ( nawet o wiele mniejsze) korzeniami z wody zrobił herbatę ( nawet o zasadowym odczynie) to wszyscy by przyklasneli że to idealne warunki .. ... nie to że sie czepiam i wyssałem coś z palca, juz widziałem takie sytuacje na tym forum ;p patryk79 hodowlane palety trzymane sa w ciasnych sterylnych akwariach, myslisz ze tam dopiero pokazują swoje naturalne zachowania ?!
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec
www.mirekkon.pl
|
|
« Odpowiedz #309 : Marzec 31, 2011, 14:41:17 » |
|
Pethro: dz, za ciekawią propozycję dotyczącą ammani, ale narazie nie ma mnie w kraju i tak pozostanie do pierwszego maja, więc temat musi poleżeć, a później się zgłoszę i się dogadamy... pogestemon od Ciebie przyjął się na dobre i rośnie jak szalony, ale np heniek mały rozpuścił się jakby kwasem trawiony, wiesz może co może być przyczyną że niektóre z roślin tak właśnie kończą??? p.s. od pewnego czasu nie dyskutuję z ludźmi którzy uparcie twierdzą że nie podoba im się roślinniak i zachwycają się paroma kamulcami na krzyż i pyszczakami tudzież innymi wynalazkami (w myśl "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" ) - oni zawsze najwięcej wiedzą o roślinach i paletkach, ale tutaj oczywiście każdy może wyrazić swoją opinie pozytywną lub negatywną, szkoda tylko że wielu rodzi się krytykami, a niewielu docenia OGROM pracy jaki trzeba włożyć w akwarium roślinne by miało ono wygląd nie tylko dla pierwszych 3 zdjęć ale przez np 2 lata. W sumie to skąd Ci krytykujący mieli by to wiedzieć? - niejednokrotnie anonimowość internetowa daje możliwość krytyki ludziom którzy w życiu nie mieli akwarium w domu nudzą się wiec sobie piszą ja nie należę do tych którzy nie mają co z czasem zrobić wręcz przeciwnie dla mnie doba mogłaby mieć 50 godzin i pewnie bym wszystkiego nie zdążył pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 14:52:00 wysłane przez Mirmil »
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #311 : Marzec 31, 2011, 16:12:02 » |
|
Mirmil ammania mi tak wolno przyrasta ze na pewno nie bede miał czym sie podzielic ;p z henkiem spróbuj z innego źródła moze sie przyjmie. Elantine 3 razy kupowałem zanim trafiłem na taką która chce u mnie rosnąć
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec
www.mirekkon.pl
|
|
« Odpowiedz #312 : Maj 18, 2011, 14:45:59 » |
|
Witam po długiej przerwie spowodowanej wyjazdem trochę mi się akwarium zaniedbało, rośliny podskoczyły, ale ponieważ nie były podawane nawozy widać że są trochę wygłodzone, a glon miał pole do popisu ... w galerii nowe zdjęcia widok ogólny oraz ikra od kolejnej pary turkusów oraz ikra od samotnej matki blue diamond http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htmw dziale filmy zrobiłem 4 filmy z podwójną ikrą, po powrocie i wyczyszczeniu akwarium paletki oszalały czasami mam ikrę 2 razy w tygodniu, polecam pooglądać - 4 ostatnie filmy http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/filmy.htm
|
|
|
|
|
|
|
gregorij
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #313 : Czerwiec 06, 2011, 11:14:09 » |
|
jak to możliwe żeby paletka bez samca złożyła ikrę? chodzi mi o tą niebieską, i kto tą ikrę zapłodnił?, ale ci zielsko poszło znowu
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec
www.mirekkon.pl
|
|
« Odpowiedz #314 : Czerwiec 06, 2011, 16:09:39 » |
|
gregorij: już po przycince - palety mają zakodowane instynktownie "przetrwanie" nawet gdybyś miał jedną samicę w akwarium i żadnych innych ryb to i tak złoży tarło, a złożona ikra nie musi być zapłodniona po prostu ją zje za 2-3 dni i tyle Pethro: zerknij co u mnie pogestemon wyrabia ostatnio - miałem od Ciebie 3 krzaczki a teraz mam go na całe dno przy przycince porozsadzałem mam nadzieje na zagęszczenie i trawnik: aby powiększyć kliknij prawym i wybierz "pokaż obrazek"
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 07:37:19 wysłane przez Mirmil »
|
|
|
|
|
|