Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 28
  Drukuj  
Autor Wątek: Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]  (Przeczytany 172115 razy)
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #300 : Luty 21, 2011, 21:39:32 »

Radku jeśli nie byłeś na stronie w galerii masz tu foty HQ:

http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/IMG/LEDsnakeskin.jpg
http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/IMG/LEDturkus.jpg
http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/IMG/LEDpigeon.jpg

radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #301 : Luty 22, 2011, 15:19:29 »

Dzięki za wstawienie fotek tutaj, bo rzeczywiście nie odwiedziłem galerii Smiley z braku czasu Smiley
Super wyglądają
snakeskin najbardziej mi się podoba tzn najlepiej uwypukla kolory ale to rzecz gustu oczywiście Smiley

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #302 : Marzec 05, 2011, 22:24:59 »

zerknąłem na film, podkład audio skutecznie odstrasza od trwania w oglądaniu ale mniejsza o to, na szczęście zawsze można wyłączyć dźwięk Cheesy

rozbraja mnie maksymalna szczerość a raczej ironia autora, (pomijając fakt, że ryby strasznie blisko przedniej szyby ciągle przebywają nie wiedzieć czemu...), wracając do owej szczerości, chodzi o komentarz z 2:39 minuty filmu "jak widać żadna nie szuka cienia" - że gdzie niby miałaby go do cholery znaleźć...

to tylko moje spostrzeżenia/zastrzeżenia a żaden przyczynek do dyskusji, btw mam nadzieje, że żadnej dziewczynki nie uraziłem swym czepialstwem tym razem.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #303 : Marzec 13, 2011, 09:22:58 »

aktualizacja po wiosennym czyszczeniu całego akwarium

zmieniła się aranżacja na kilka miesięcy Smiley środek cały wolny tylko drobna roślinność wszelkie łodygowce pod sufit poszły na boki zobaczymy co z tego wyrośnie za jakiś czas

polecam zdjęcia HQ w galerii -> http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htm

próbka
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 09:29:03 wysłane przez Mirmil » Zapisane

scalare
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #304 : Marzec 15, 2011, 14:12:36 »

Pewnie szybko się rozrosnie i będzie wygledać  pięknie. Jak zawsze zresztą w Twoim ślicznym zieleniaku.  Good !

gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #305 : Marzec 16, 2011, 07:34:19 »

Radula faktycznie nie doczytałem już wiem wszystko dz.

Mirmil sorry za głupie pytanie.

Dobraf pisząc o dziewczynce miałeś na myśli siebie? słowo "dobra" kojarzy się raczej z żeńską częścią społeczeństwa,
o sobie piszesz "zerknąłem" z nazwy kobieta z pisania facet masz z tym problem? hehehe
cytat: "...pomijając fakt, że ryby strasznie blisko przedniej szyby ciągle przebywają nie wiedzieć czemu..."
poza tym nie wiem jak u Was ale u mnie ryby pływają w czasie karmienia raczej blisko przedniej szyby "WIEDZIEĆ CZEMU" Cheesy.

To tylko moje spostrzeżenia/zastrzeżenia a żaden przyczynek do dyskusji, btw mam nadzieje, że żadnego chłopczyka o nicku  dziewczynki nie uraziłem swym czepialstwem tym razem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 09:26:58 wysłane przez gregorij » Zapisane
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #306 : Marzec 20, 2011, 14:27:58 »

gregorij: np hehehe  Grin, dz

scalare: nie zawsze jest tak kolorowo, właśnie heniek mały się rozpłynął Smiley, ale fajnie że trzymasz za mnie kciuki, mój baniak mnie też się podoba, bo po to go w końcu mam, staram się trochę aktualizować i zajmować nim ale ostatnio jak pisałem wiele razy kompletny brak czasu, poza tym wyjeżdżam daleko i na długo i teraz cała nadzieja w sterowniku i żonie

pozdrawiam czytających uparcie ten wątek Smiley

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #307 : Marzec 21, 2011, 20:59:48 »

Radula faktycznie nie doczytałem już wiem wszystko dz.

Mirmil sorry za głupie pytanie.

Dobraf pisząc o dziewczynce miałeś na myśli siebie? słowo "dobra" kojarzy się raczej z żeńską częścią społeczeństwa,
o sobie piszesz "zerknąłem" z nazwy kobieta z pisania facet masz z tym problem? hehehe
cytat: "...pomijając fakt, że ryby strasznie blisko przedniej szyby ciągle przebywają nie wiedzieć czemu..."
poza tym nie wiem jak u Was ale u mnie ryby pływają w czasie karmienia raczej blisko przedniej szyby "WIEDZIEĆ CZEMU" Cheesy.

To tylko moje spostrzeżenia/zastrzeżenia a żaden przyczynek do dyskusji, btw mam nadzieje, że żadnego chłopczyka o nicku  dziewczynki nie uraziłem swym czepialstwem tym razem.

jak widać inteligencją nie grzeszysz, trudno - Twój problem.

Przepraszam za OT.
pzdr

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #308 : Marzec 28, 2011, 15:27:54 »

Przydałby sie jakis czerwony akcent w twoim akwarium (jakbys sie zdecydował moge polecic ammanie senegalską wolno rosnie i uwielbia wysokie temperatury)

Nie wiem co sie tak wszyscy czepiają twoich palet, też oglądałem filmik i nie wyglądały na zastraszone, wrecz przeciwnie było widać że są oswojone i swobodnie pływają po akwarium.

Pewnie jakbyś zawalił akwarium ( nawet o wiele mniejsze)  korzeniami
z wody zrobił herbatę ( nawet o zasadowym odczynie)
to wszyscy by przyklasneli że to idealne warunki .. Lips Sealed   ... nie to że sie czepiam i wyssałem coś z palca, juz widziałem takie sytuacje na tym forum ;p
patryk79 hodowlane palety trzymane sa w ciasnych sterylnych akwariach, myslisz ze tam dopiero pokazują swoje naturalne zachowania ?!
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #309 : Marzec 31, 2011, 14:41:17 »

Pethro: dz, za ciekawią propozycję dotyczącą ammani, ale narazie nie ma mnie w kraju i tak pozostanie do pierwszego maja, więc temat musi poleżeć, a później się zgłoszę i się dogadamy... pogestemon od Ciebie przyjął się na dobre i rośnie jak szalony, ale np heniek mały rozpuścił się jakby kwasem trawiony, wiesz może co może być przyczyną że niektóre z roślin tak właśnie kończą???

p.s. od pewnego czasu nie dyskutuję z ludźmi którzy uparcie twierdzą że nie podoba im się roślinniak i zachwycają się paroma kamulcami na krzyż i pyszczakami tudzież innymi wynalazkami (w myśl "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" Smiley ) - oni zawsze najwięcej wiedzą o roślinach i paletkach, ale tutaj oczywiście każdy może wyrazić swoją opinie pozytywną lub negatywną, szkoda tylko że wielu rodzi się krytykami, a niewielu docenia OGROM pracy jaki trzeba włożyć w akwarium roślinne by miało ono wygląd nie tylko dla pierwszych 3 zdjęć ale przez np 2 lata. W sumie to skąd Ci krytykujący mieli by to wiedzieć? - niejednokrotnie  anonimowość internetowa daje możliwość krytyki ludziom którzy w życiu nie mieli akwarium w domu Cheesy nudzą się wiec sobie piszą ja nie należę do tych którzy nie mają co z czasem zrobić wręcz przeciwnie dla mnie doba mogłaby mieć 50 godzin i pewnie bym wszystkiego nie zdążył Tongue

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 14:52:00 wysłane przez Mirmil » Zapisane

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #310 : Marzec 31, 2011, 15:38:58 »

Mi się Twój roślinniak podoba bardzo Good !
Tak trochę szperam w Twoim wątku bo planuję właśnie palety w niewiele większym od Twojego (375litrów) akwarium i właśnie planuję takiego delikatnego roślinniaka z paletami Good !

A ten Twój turkus to istne cudo.. a nawet marzenie Wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 15:40:35 wysłane przez bakuMGK » Zapisane

8317910

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #311 : Marzec 31, 2011, 16:12:02 »

Mirmil ammania mi tak wolno przyrasta ze na pewno nie bede miał czym sie podzielic ;p z henkiem spróbuj z innego źródła moze sie przyjmie. Elantine 3 razy kupowałem zanim trafiłem na taką która chce u mnie rosnąć
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #312 : Maj 18, 2011, 14:45:59 »

Witam po długiej przerwie spowodowanej wyjazdem

trochę mi się akwarium zaniedbało, rośliny podskoczyły, ale ponieważ nie były podawane nawozy widać że są trochę wygłodzone, a glon miał pole do popisu ...

w galerii nowe zdjęcia widok ogólny oraz ikra od kolejnej pary turkusów oraz ikra od samotnej matki blue diamond

http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htm

w dziale filmy zrobiłem 4 filmy z podwójną ikrą, po powrocie i wyczyszczeniu akwarium paletki oszalały czasami mam ikrę 2 razy w tygodniu, polecam pooglądać - 4 ostatnie filmy

http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/filmy.htm

gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #313 : Czerwiec 06, 2011, 11:14:09 »

jak to możliwe żeby paletka bez samca złożyła ikrę? chodzi mi o tą niebieską, i kto tą ikrę zapłodnił?, ale ci zielsko poszło znowu Smiley
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #314 : Czerwiec 06, 2011, 16:09:39 »

gregorij: już po przycince - palety mają zakodowane instynktownie "przetrwanie" nawet gdybyś miał jedną samicę w akwarium i żadnych innych ryb to i tak złoży tarło, a złożona ikra nie musi być zapłodniona po prostu ją zje za 2-3 dni i tyle

Pethro: zerknij co u mnie pogestemon wyrabia ostatnio - miałem od Ciebie 3 krzaczki a teraz mam go na całe dno przy przycince porozsadzałem mam nadzieje na zagęszczenie i trawnik:

aby powiększyć kliknij prawym i wybierz "pokaż obrazek"
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 07:37:19 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 28
  Drukuj  

Skocz do: