Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28
  Drukuj  
Autor Wątek: Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]  (Przeczytany 171986 razy)
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #90 : Wrzesień 19, 2009, 15:49:04 »

Raffy: np

ok, pierwszy piszący wyrażający chęć otrzyma ten zestawik - podziękowania kierować dla Raffy'ego
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 15:51:04 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Xmodsss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #91 : Wrzesień 19, 2009, 16:39:36 »

Jak chojność  Wink Wink
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #92 : Wrzesień 19, 2009, 18:00:52 »

To jak z tymi roślinami? Smiley
Ala jesteś mocno potrzebująca?  Grin
nie ja wcale nie jestem potrzebujaca jak ktos chce to sama moge oddać. Gratulacje Raffy Smiley

Xmodsss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #93 : Wrzesień 19, 2009, 19:16:24 »

Ala a jakie roślinki możesz oddać??
 Wink Wink
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #94 : Wrzesień 19, 2009, 19:34:39 »

Mirmil jestem chętny na Twoje rośliny Smiley
Podaj jakiś numer konta to Ci przeleję te 12zł.
Dla mnie każda "łodyga" jest na wagę bo niedługo odpalam nowy "basenik" Smiley

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #95 : Wrzesień 19, 2009, 22:32:42 »

speedeecat: ok, ale nie na forum Smiley

robie mały zestaw:

sagitaria subulata
ludwigia reppens
micranthemum umbrosum
didiplis diandra
rotala

moze byc limophilium rozlogowe
valisneria

speedeecat: paczka oczywiście poszła dziś raniutko, pewnie jutro będziesz miał Smiley
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 15:59:51 wysłane przez Mirmil » Zapisane

gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #96 : Wrzesień 25, 2009, 06:51:38 »

mirmil: kiedy będziesz robił przycinkę, też chętnie bym wziął za drobną oopłatą, taki zestaw lub większy
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #97 : Wrzesień 26, 2009, 15:11:10 »

za tydzień chyba ale jest tylu chętnych że chyba nie wyrobię, poza tym planuje zmianę rozsady i będę potrzebował nieco małego zielska typu blyxa i micranthemum więc narazie wstrzymuję sprzedaż tych roślin, będę miał za to ogrom valisneri (nurzańca), bo wywalam go całkowicie z akwa

gregorij: w dziale sprzedam mam dwa zestawy zerknij jak jestes zainteresowany
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2009, 07:20:59 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #98 : Wrzesień 29, 2009, 10:05:12 »

Jedno z piękniejszych paletkariów jakie widziałem. Świetny kontrast, barwy, aranżacja prosta co jest tu zaletą Smiley Brawa...

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #99 : Wrzesień 29, 2009, 10:10:44 »

Agnus: dz - razem wystartowaliśmy o ile dobrze pamiętam, kiedy wrzucasz nowe fotki?, choroba każdemu może się przydarzyć, czekam na reaktywację twojego no i na fotki mieszkańców, całkiem fajnie się to twoje zapowiadało ...

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #100 : Wrzesień 29, 2009, 10:15:54 »

Niestety mam teraz za mało roślin, musiałem część wyrzucić, część porosła glonami. Muszę aktualnie sprawdzić swojego JBL'a - bo pluje farfoclami do zbiornika. Foty będą jak nie zapomnę kolejny raz wziąć aparatu z pracy Wink Swojego Olka E410 sprzedałem jakiś czas temu i teraz co najwyżej mogę sobie komórką popstrykać.
Jak tylko zrobię sensowne foty to od razu zapodam.

Robię kolejną przymiarkę do niskiego przedniego planu - tym razem przy użyciu Żabienicy Delikatnej. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do choroby - przynajmniej mam nauczkę by nowe ryby poddawać kwarantannie..

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #101 : Październik 19, 2009, 18:55:22 »

Agnus: mam nadzieję że pożytecznie zagospodarowałeś te roślinki które Ci wysłałem Smiley

witam po miesięcznej przerwie, byłem bardzo zajęty nowym projektem i nie było czasu na zabawę w robienie zdjęć, oto aktualizacje z dnia 18.10.2009r.

http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htm

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #102 : Październik 19, 2009, 19:23:32 »

Mirmil
Twoje paletkarium jest jednym z najpiękniejszych jakie widziałem. Żeby nie przesłodzić dopowiem że widziałem ich niewiele Wink Ale ogólnie Twoj zbiornik sprawia kapitalne wrażenie - czystości, jest taki zadbany, klarowny - bajka po prostu. Plus same paletki, och i ach - na tyle na ile pozwala mi moja płeć Wink
Co do Nurzańca od Ciebie - sukces połowiczny. Było go sporo Smiley Podzieliłem się więc nim z kolegą. U mnie niestety Nurzaniec nie chce rosnąć. Nie wiem dlaczego. Np. Ludwigia rośnie jak szalona, to samo Nadwódka, Mikrozorium, Heterantera - wszystko rośnie dobrze. Natomiast Nurzaniec, który powinien mieć z nich najmniejsze wymagania - marnieje, owszem tworzą się nowe sadzonki(rozłogi?) ale dorosłe rośliny tracą zieleń i liście padają. Zagadka medycyny - nie wiem co jest grane. W drugim, małym zbiorniku, nawet specjalnie nienawożonym, część Valisnerii od Ciebie rośnie ok Smiley A w dużym - nie.

Żeby już nie spamować u Ciebie - jeszcze raz przyjmij moje gratulacje za wspaniale prowadzony zbiornik...

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #103 : Październik 19, 2009, 21:09:05 »

Kurcze swietne masz te akwarium, tylko zazdroscic Good !

250L słodkie
540L + 112L morskie
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #104 : Październik 21, 2009, 18:05:27 »

Agnus: nurzaniec nie ma zbyt wysokich wymagań, słabo rośnie gdy PH jest poniżej 6,9 dla nurzańca najlepiej mieć PH 7,1-7,6 i twardość około Tww 10 poza tym nie ma żadnych wymagań co do światła - rośnie w standardowo oświetlonych zbiornikach, nawet bez nawożenia

aha i jeszcze jedno temperatura powyżej 29stC i nurzaniec gubi liście, są one pokrzywione dziwnie zdeformowane wypadają dziury i gniją

temat przerabiałem w swoim akwarium i jak obniżyłem ph do 6,75 zdecydowałem się go pozbyć bo marniał w oczach, pomimo że inne rośliny bujały ja na drożdzach
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 18:07:38 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28
  Drukuj  

Skocz do: