Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28
  Drukuj  
Autor Wątek: Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]  (Przeczytany 171909 razy)
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #120 : Grudzień 06, 2009, 14:16:43 »

Muchomorek: kręciłem między jedną a drugą kawą  Grin - filmy są krótkie 

było sprzątanie, no i kolejna aktualizacja z mętną jeszcze wodą
http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htm

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #121 : Luty 01, 2010, 10:39:40 »

aktualizacja po długiej przerwie

gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #122 : Luty 04, 2010, 13:48:54 »

super

przez ten czas jaki upłynął od momentu założenia wiele się zmieniło, widzę sporo różnych aranżacji, czy one są przypadkowe czy jakoś się czymś wzorujesz czy raczej bałaganisz i patrzysz co będzie?

a ile świecisz że ta blyxa tak pika w górę??
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #123 : Luty 04, 2010, 19:03:41 »

hehehe

dokładnie bałaganie sadze gdzie popadnie i patrze co wyrośnie, ale przestrzegam zasady sadzę niskie na przód a wysokie z tyłu i to nie zawsze Smiley

chcąc aby mi się coś dobrze rozrosło np didiplis diandra niejednokrotnie sadziłem go na środku i z przodu ...

obecnie świecę:
świt od ok 9:30 do 10:01 diody LED
od 10:00 do 17:00 - 104W
od 13:45 do 15:00 - 216W
od 17:00 do 21:00 diody LED tuby na cale akwa - potem zmierzch

stosuje zmiany w zależności od sytuacji jak leczę lub odrobaczam to wyłączam dwie tuby całkowicie, jadę tylko na 104W żeby rośliny za szybko nie rosły i nie wyjaławiały wody bo musiałbym lać nawozy a przy stosowaniu leków mikstury nie wskazane, dlatego leki stosuje tylko po podmianie wody 50% żeby jak najmniej było syfu w wodzie w czasie działania leku i tak tydzień

po tygodniu podmianka i życie w akwa do normy

pozdrawiam

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #124 : Luty 06, 2010, 00:21:55 »

Witam jestem od niedawna na tym forum ale akwarystyką zajmuję się ponad 20 lat. Masz jedno z najładniejszych baniaków na tym forum mam tylko jedno zastrzeżenie czytając w opisie nie wiem jak teraz ale masz za dużo ryb -zwłaszcza paletek.Przy paletkach najlepszym przelicznikiem litr na jedną sporą w sumie rybę to 50 litrów przy takiej obsadzie powinieneś miec 600 l i te gatunki patetka-gupik.Nie zrozum mnie źle ale te ryby jakoś do siebie nie pasują chyba że chceż dokarmic paletki gupikami.Trochę mają tam ciasno chociaż pomimo tego wodę masz czystą. Co do ledów to jak widzę się przekonałeś że mogą też doświetlac akwa, ale jakoś zgadzam się że to droga zabawa.Swietlówki i tak mają lepszy przelicznik 1W-100lumenów i temperatórę barwową jaką tylko kto che i potrzebuję.BARDZO PODOBA MI SIĘ TWOJE AKWA OBY TAK DALEJ MIRMIŁ ale weź sobie moją radę i zmniejszcz trochę obsadę tak będzie lepiej dla rybek a jakie zostawisz i odstawisz to już twoja sprawa nie będę się mieszał bo każdy może miec co tylko chce i co się komu podoba.

Pozdrawiam może moje 240l też tak będzie wyglądało ale akurat paletek to w nim nie będzie bo z tymi rybami już kiedyś próbowłem ale mi nie wyszło bo miałem za małe akwa i sprzęt był wtedy słabszy lub raczej mniej dostępby niż teraz jest w dobie internetu.
ps. Moja ksywa jest taka ponieważ oglądam też inne akwaria niż tylko moje dwa i się nimi fascynuję ale dosyc już przynudzania mam nadzieję że jak to czytałeś to nie zasnąłeś. Good !

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #125 : Luty 06, 2010, 08:31:31 »

baniakmaniak: wszystko to co napisałeś jet prawdą gupiki endlera miały służyć jako pokarm, poza tym ta drobnica w moim akwa spełnia bardzo ważne zadanie - zżera wszystkie drobinki których paletki nie ruszają

ilość paletek jest jaka jest kupowałem z myślą ze możne część zdechnie, ale jak na razie od początku poszła tylko jedna malutka taka na 4 cm coś musiała mieć jak ją przyniosłem, poza tym nie wiem czy wiesz ze w stadzie palet zawsze znajdzie się jakaś udręczana - "głupi jasio" którą non stop ścigają jak wiecznego kota w wojsku, brałem to wszystko pod uwagę przy zakupie, kupowałem na dwie tury żeby nie dodawać pojedynczych sztuk bo minęłyby miesiące zanim stado by je zaakceptowało a do tego czasu by wyschły, może za jakiś czas odseparuję te najładniejsze od tych mniej ładnych, wtedy stado będzie w sam raz - mój plan jest długofalowy

ja uważam że nie ma czegoś takiego jak przelicznik litrów na ryby - to jest mit jakich wiele w akwarystyce - kwestia częstości podmiany wody i utrzymania

do LED nigdy się nie przekonam, na forach zamęt robią ci którym zależy na sprzedaży, moje ledy nie spełniają funkcji podstawowej oświetlenia - są tylko światłem wieczorowo nocnym żebym można było wieczorkiem podziwiać utarczki palet  - poza tym pełnią rolę świtu i zmierzchu - dlatego je kupiłem i stosuję - moje diody mają barwę ciepłą białą, więc akwarium wygląda jakby świeciły dwie żarówki 15W, ostatnio dodałem LED takie naklejane na pasku ale kolor biały zimny polepsza kolory, obecnie neony wyglądają jakby świeciły   

tu: akwa marcina zobaczcie co sie stało z blyxą i z mchem po czasie http://www.discusforum.pl/viewtopic.php?t=1009&postdays=0&postorder=asc&start=0

gdyby chcieć zrobić oświetlenie z samych diod do takiego baniaka jak mój z roślinami to trzeba by było dać jedną obok drugiej co 0,5 lub bez przerw na całej pokrywie poza tym należałoby pomieszać różne barwy, ale i tak wątpię żeby uzyskać spektrum świetlówki

wszelkie mądre wywody na temat spektrum LED są tylko teoriami a praktyka pokazuje że power pobrany z sieci=power oddany roślinom (pomijając straty przetwarzania), i nikt mnie nie przekona że jest inaczej

cieszę się że wielu ludziom podoba się mój zbiornik, dziękuje za opinie mam nadzieję że warto było zajrzeć tu i na moja stronę www która jest w podpisie
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 07:00:47 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #126 : Luty 20, 2010, 12:04:09 »

nowe foty z dziś jutro dodam aktualizacje po porządkach

obietnica spełniona

po zmianach nowe zdjecie http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htm

zmiany tez dokonałem tu http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/akwarystyka.htm
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 10:28:04 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #127 : Luty 27, 2010, 15:44:14 »

po tygodniu jeszcze jedno foto można porównać

wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #128 : Luty 27, 2010, 15:46:49 »

Mirmi czyl jest możliwość, żebyś na swojej stronie dał miniatury do powiększenia, albo podzielił galerię na kilka podstron, bo przy wolniejszym łączu otwieranie zdjęć trochę trwa Smiley
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 15:52:26 wysłane przez wkukler » Zapisane
Acayra
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #129 : Luty 27, 2010, 15:51:18 »

Ojej, ale boskie akwa. Nie mogę się napatrzeć Smiley Moje gratulacje.

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #130 : Luty 27, 2010, 16:48:20 »

Mirmi czyl jest możliwość, żebyś na swojej stronie dał miniatury do powiększenia, albo podzielił galerię na kilka podstron, bo przy wolniejszym łączu otwieranie zdjęć trochę trwa Smiley

jasne pracuje nad tym aby ta galeria nieco inaczej wyglądała była w miniaturach typu thumb, ale naprawdę nie starcza czasu żeby normalnie żyć ....

przepraszam wszystkich za takie przeładowanie tej strony - mam nadzieję że warto czekać aż się otworzy

wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #131 : Luty 27, 2010, 17:52:26 »

jasne pracuje nad tym aby ta galeria nieco inaczej wyglądała była w miniaturach typu thumb, ale naprawdę nie starcza czasu żeby normalnie żyć ....

przepraszam wszystkich za takie przeładowanie tej strony - mam nadzieję że warto czekać aż się otworzy

Warto poczekać, warto.
Puffyou
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #132 : Luty 28, 2010, 17:12:42 »

Nie no masakra. Patrzę, patrzę i napatrzeć się nie mogę. A są jakieś zastrzeżenia do trzymania w takim akwarium zamiast paltek skalary ? bo chyba będę trochę papuga i będę ściągał z Ciebie Cheesy hehe
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #133 : Luty 28, 2010, 18:14:15 »

Puffyou: skalary wytną ci rośliny, to nieuniknione, a odnośnie skalarów

polecam wątek tu.... dopiero kobieta ma zdrowie ....  http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=50385&highlight=altum

Puffyou
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #134 : Luty 28, 2010, 20:54:13 »

Oj, szkoda bo to też był by miły widok, co do linku... masakra Cheesy to się nazywa pasja. A jaki jest koszt paletek ? (widziałem je 2 razy w życiu na sprzedaż) A bocje wspaniałe do tego takiego baniaka roślinnego by się nadawały ? wiem ze kopią ale znów nie aż tak Smiley no i zbrojniki niebieskie? to co do tej pory wyczytałem na forum to to, że jedzą one tylko tą część liścia która jest chora, albo coś z nią nie halo więc jako doświadczony w boju powiedz czy odpowiednio karmione zbrojniki i bocje nadają się do akwarium z taką roślinnością ?
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28
  Drukuj  

Skocz do: