witam wiele razy pisałem że akwarium ma się podobać głównie właścicielowi a nie innym
mrs: dz, doceniam to co napisałeś ale proszę nie róbcie mi tu kłótni, oczywistym jest to że nie udało mi się wyhodować okazów wystawowych palet gdyż wziąłem je jako bardzo młode i uważam za wielki sukces to że urosły w jakikolwiek nieproporcjonalny sposób (duże oko, duże płetwy itp), nie jestem hodowcą palet tylko akwarystą więc to akurat uważam za zalety bo wyglądają bajecznie chociaż nie rasowo, dla mnie u ryb najważniejsze jest ubarwienie bo to one robi cały efekt a moim paletom pod tym względem niczego nie brakuje chyba tylko trochę czasu żeby jeszcze bardziej się wybarwiły - w końcu to akwarium dekoracyjne ....
przemok96: dz, ale z "tej mąki chleba nie będzie" po pierwsze wiadomo że żeby wychować młode palety trzeba im zapewnić dobre warunki tak?, po drugie paletki rodzice muszą się nauczyć wychowywać młode a wcześniej utrzymać ikrę, wystarczy że w sposób niewłaściwy przejdziesz obok akwa zestresujesz je i już ikra zjedzona, po trzecie nie mam czasu na zabawę w karmienie 3 razy dnia, bo nie jestem zoologiem z zapleczem sklepowym, po czwarte z ekonomicznego punktu widzenia zabawa w chów młodych jest kompletnie nieopłacalna, po piąte jakie mieszańce wyszłyby z tej egzotycznej pary??? i t d...
dlatego też mało logiczna wypowiedź bartekw mnie nie wzrusza, tym bardziej że "szpanuje" na fotosiku pojedynczym zdjęciem świeżego akwarium, którego stan obecny jest nie znany
moja zasada jest tak pokaż mi akwarium na starcie i za pół roku wtedy możemy porozmawiać konkretnie
a tak w ogóle to jest następna ikra którą podglądałem jak składały
już nawet nie liczę który to raz ... szkoda że składają w tak trudno dostępnym miejscu bo zrobiłbym filmiki ale udało mi się też zrobić parę zdjęć gonopodium i pokładełka wybrane zdjęcia poniżej:
oczywiście w trakcie polewania ikry ze dwa razy dłuższe
gonopodium
pokładełko
a to próbka tego co wkrótce pojawi się w galerii.... zdjęcia robione nocą przy oświetleniu dziennym
aby zobaczyć moje glony - powiększ kliknij prawym myszki -> z menu wybierz Pokaż obrazek a potem kliknij lupą
w galerii wiele nowych zdjęć! w dziale filmy nowe filmy z krewetkamipozdrawiam