Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 28
  Drukuj  
Autor Wątek: Mirmil [325l] Palety przez 3 lata - dekoracyjne [Aktualizacja 23-12-12]  (Przeczytany 173607 razy)
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #285 : Styczeń 31, 2011, 17:40:03 »

Sony Ci zablokowało filmiki za naruszenie praw autorskich. Chyba podkład muzyczny musisz zmienić.

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #286 : Styczeń 31, 2011, 20:15:16 »

nie to nie sony ME tylko automat ładujący zmiany bo w tym czasie przerabiałem napisy i być może Pethro akurat trafił na moment, sprawdziłem już wszystko chodzi Smiley
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 06:36:32 wysłane przez Mirmil » Zapisane

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #287 : Luty 01, 2011, 09:30:51 »

Ja mam ciągle komunikat: "Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich."

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #288 : Luty 01, 2011, 09:32:07 »

a Ty klikasz spoza Polski?

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #289 : Luty 01, 2011, 10:02:38 »

Nie, z kraju. I przez jakiś polski akademicki serwer mój net śmiga.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #290 : Luty 01, 2011, 10:12:11 »

Mirmil mnie wyskakuje identyczny komunikat jak Ducze.
Piszę z Polski obecnie.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #291 : Luty 01, 2011, 12:12:49 »

ok, przepraszam wszystkich za zaistniałą sytuację już poprawiłem filmy - nie wiedziałem że nagranie z radia (zawsze tak robiłem i było ok) jakiegoś kawałku jako podkładu może być niezgodne z prawem  Grin po prostu kolejna bzdura prawna tym bardziej że wymieniając podkład muzyczny w pliku wideo dodało mi lepszej jakości i kawałki do wyboru do koloru....

You-Tube wcześniej nie robiło takich scen to musi być od pewnego czasu - może jakaś umowa z SME

w każdym razie poprawiłem wszystkie kawałki które YT wykazywało jako zablokowane już możecie pooglądać

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 12:14:40 wysłane przez Mirmil » Zapisane

Antosia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #292 : Luty 05, 2011, 20:28:26 »

No wreszcie Grin udało się otworzyć film...warto było czekać...jest na co popatrzeć . Gratuluję pięknych rybek i ciekawych komentarzy Grin

Pozdrawiam.
Pokaż mi swoje akwarium, a będę wiedziała, czy słuchać Twoich rad.
patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #293 : Luty 06, 2011, 14:44:02 »

Przejrzałem wątek i zastanowiło mnie to co powiedziałeś na temat bezproblemowego przestawiania palet na niewygórowane warunki. Z jednej strony piszesz, że to nie problem a z drugiej, patrząc na twoje ryby, widać że jednak do doskonałości im daleko. Twierdzenie, że złożenie ikry przez palety to znak, że wszystko jest tip-top jest chyba "lekką" przesadą. Gdyby faktycznie wszystko było takie różowe to miałbyś już kilka pokoleń odchowanego przychówku. Moim skromnym zdaniem to że poza ikrą nic więcej się nie dzieje świadczy właśnie o upośledzeniu zachowań ryb poprzez niewłaściwe przestawianie ich na warunki jakie Tobie odpowiadają. Możliwe oczywiście, że kupiłeś ryby tak dalece zmodyfikowane, że po prostu nie będą w stanie utrzymać ikry. Bez obrazy ale teksty jak to śmieszą Cię próby zapewnienia rybom warunków jak najbardziej zbliżonych do naturalnych to jednak przejaw potwornej ignorancji.

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #294 : Luty 06, 2011, 18:15:45 »

Przejrzałem wątek ...

bez urazy ale może go przeczytasz ze zrozumieniem (nie wybiórczo) i wtedy wszystko się wyjaśni Smiley

pozdrawiam

patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #295 : Luty 06, 2011, 23:41:11 »

Zgodnie z sugestią przeczytałem. Faktycznie rozjaśniło mi się.
Sam przyznajesz, że paletom do rozmnażania potrzebne są "dobre warunki" (wnioskuję po tym zwrocie i dalszym ciągu tej wypowiedzi, że u Ciebie ich nie ma). Dość często wspominasz, że najważniejszy jest wygląd akwarium, więc jak sądzę zachowanie ryb ma dla Ciebie drugorzędne znaczenie. Popraw mnie proszę jeśli coś przeinaczyłem lub wyjąłem z kontekstu (nie było to moją intencją).

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #296 : Luty 12, 2011, 16:31:53 »

Mirmil: powiedz mi jak dozujesz CO2 - wyłączasz na noc? a jeśli nie to jakie PH masz nocą?
radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #297 : Luty 20, 2011, 21:18:34 »

Mirmil z pewnością powie tobie że ma CO2 podłączone do sterownika i sterownik podaje CO2 gdyż nie może sobie pozwolić na wahania przy paletkach ?/?
pozdrawiam

Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #298 : Luty 21, 2011, 14:15:13 »

gregorij: poczytaj opis mojego akwa Smiley

ostatnio zmieniłem oświetlenie nocne ze zwykłych diod o barwie ciepłej na diody RGB, oświetlenie jest słabe i ciężko wykonać dobre zdjęcie ale wybarwienie ryb super ... nie wiem czy zdjęcia to oddadzą ale tam gdzie jest niebieski odbija jak neon

efekt zobaczcie sami:

reszta zdjęć tradycyjnie w galerii http://www.mirekkon.akwarium.net.pl/galeria.htm
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2011, 14:25:51 wysłane przez Mirmil » Zapisane

radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #299 : Luty 21, 2011, 18:13:49 »

z pewnością w realu lepiej to widać, ale druga i trzecia fotka super ładnie się prezentują Smiley

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 28
  Drukuj  

Skocz do: