Pethro: odkąd mam brzanki, nie zajmuję się prawie wcale akwarium na filmie widać mój karmik automatyczny który karmi 2 razy dziennie 12 i 15
teraz przed świętami zmieniałem około 50-60% wody po prawie półtoramiesięcznym nic nie ruszaniu
wcześniej tak średnio co 3-4 tygodnie podmianka 30-40-50% zależnie jak się działo w akwa
brzanki dużo ale to dużo dużo mniej brudzą niż palety, poza tym karmię je tylko dobrymi pokarmami suchymi i nic więcej
radzę Ci jako przyjaciel nie pakuj się w diody chyba że masz kasy jak lodu, wtedy tylko power led i to tak co 5-7 zm w kwardat na całe akwa lekko licząc na moje akwa 130 diodek wychodzi 150c50 i może miałbym 0,5W/l jak dla potrzeb roślin mogłoby starczyć
nie ratowałem roślin bo nie zajmowałem się akwarium czasami przez tydzień nie zaglądałem, amazon2 i karmik robią mi wysmienitą robotę, na filmie widać moje parametry w akwa
o którą marsylea ci chodzi? muszę popatrzeć bo jakiś trawnik do lowtecha wskazany jest
pamiętasz pogestemona co od Ciebie dostałem? po miesiącu miałem trawnik że żwiru nie było widać, a więc posłucham rady i wykombinuję marsyleę tylko napisz którą
z brzankami nie odmulam wcale bo tak na dobrą sprawę nie ma co odmulać, jedynie co pozostaje ty zgniłe listki czasami i to wciągam do rurki przy podmianie, na filmie widać jak brzanki wpieprzają normalnie małe piranie.....!!! polecam filmik